woensdag, mei 8, 2024
HomeNieuws uit SurinameSampie niet eens met uitsluiting presidentskandidaten met strafblad

Sampie niet eens met uitsluiting presidentskandidaten met strafblad

-

Does Travel - naar Suriname

De ABOP/PL-fractie in De Nationale Assemblee (DNA) kon zich volgens ABOP-parlementariër Edgar Sampie na bestudering niet vinden in de initiatiefvoorstellen die afzonderlijk door de NDP en VHP zijn ingediend. Vandaar dat de ABOP/PL-fractie maar een eigen initiatiefvoorstel heeft gedaan om de Kiesregeling te wijzigen.

In een interview op STVS voerde Sampie aan dat zijn fractie zich niet kan terugvinden in een landelijke evenredigheidsstelsel en in het voorstel van de VHP om artikel 92 van de grondwet van Suriname zodanig te wijzigen, dat de kandidaat-president en kandidaat-vicepresident voortaan geen nationaal of internationaal vonnis op hun naam mogen hebben. Hiermee zou zijn partijvoorzitter Ronnie Brunswijk helemaal worden uitgesloten van het presidentschap.

“Wij hebben een heel andere mening daarover”, benadrukte de parlementariër. Wat die mening precies is, wil hij nog niet prijsgeven. Dat zal maandag worden gedaan tijdens een persconferentie. In ieder geval is er in het voorstel van de ABOP/PL-fractie geen enkel wijziging opgenomen voor artikel 92.

Het voorstel van de ABOP/PL, welke door Sampie en Evert Karto is ingediend, gaat uit van een districtenstelsel. In het initiatiefvoorstel wordt voorgesteld 21 zetels voor Paramaribo, 11 voor Wanica, 3 voor Nickerie, 3 voor Commewijne, 3 Sipaliwini, 2 Brokopondo, 2 Marowijne, 3 Para, 2 Saramacca en 1 Coronie. Volgens Sampie levert onder andere het district Brokopondo een belangrijke bijdrage aan de economie van Suriname.

“Dan zien we dat Brokopondo in die andere voorstellen maar 1 zetel heeft. We kennen de bijdrage van Brokopondo. We gaan proberen te bewerkstelligen dat Brokopondo twee zetels krijgt”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. SamPie kletst uit zijn nek. Laat hij een voorstel indienen om een wet goedgekeurd te krijgen, die het mogelijk maakt dat gedetineerden in Santo Boma uit veroordeelde criminelen hun eigen president, vice-president of koning mogen kiezen. Bouta en Brunsie kunnen dan op die manier hun ambities waar maken.


    gemodereerd
  2. Sampie natuurlijk ben je niet eens met uitsluiting presidentskandidaat met strafblad.
    De hele ABOP maakt dan geen kans meer.
    Jullie hebben alleen maar criminelen en rovers . Net als de boevenbende van NDP.


    gemodereerd
  3. Ik begrijp volkomen dat je er niet mee eens bent dat je koning dan zal worden uitgesloten om president te worden.

    Vandaar dat je zo struikelde over het woord: Marechaussee. Jij hebt er een pittige saus van gemaakt.

    Je bent geen parlementariër waardig meneer Sampie. Hoeveel lappen grond heb je gehad op het Sabakoe project? Zonder jouw koning was je een Nobody.

    Maak een diepe buiging voor jouw veroordeelde criminele koning meneer Sampie.


    gemodereerd
  4. Prins Sampie, natúúrlijk ga je het niet eens zijn met het wetsvoorstel dat de president en vice president geen nationaal en/of internationaal op hun naam mogen hebben. Jouw koning zou anders nooit president kunnen worden. Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk in de hele wereld. Hoe wil je president zijn en je kan je poot nergens over de grens zetten? Hoe wil je met je ambtgenoten praten over wereldproblemen? Dan hebben we het nog geeneens over de (vreemde) talen die je moet kunnen spreken. Neem een voorbeeld aan jezelf: je kan nog niet eens marechaussee lezen, maare maare sjouwse. Willen jullie je als land presenteren om gelijkwaardig aan alle andere landen in de wereld te zijn, dan moeten naast de president en de vice president ook de regerings- en parlementsleden van onbesproken gedrag zijn. Als je niets zinnigs kan zeggen, houd dan maar liever je klep dicht.


    gemodereerd
  5. Sampie wil van su een piraten / maffia nest maken waar abanies en uitschot t voor t zeggen hebben. Addergebroed. Geciviliseerd ziet r anders uit Sampie. Ga meer goede boeken lezen. Gratis advies.


    gemodereerd
  6. Waarom pleiten mensen als Bigi SamPie er niet meteen voor dat we bankrovers als Bigi Bravo de sleutel van de staatskas geven samen met de volmacht om erin te mogen graaien zoveel als ze willen? Zou SamPie er ook geen bezwaar tegen hebben als een eens veroordeelde pedofiel de Baas werd van de creche waar zijn kleindochters worden opgevangen?


    gemodereerd
  7. Het zijn deze figuren die van Suriname een bananenrepubliek maken. Hij zal ongetwijfeld voor deze actie een gratificatie hebben ontvangen van koning Bokito.


    gemodereerd
  8. Suriname zou opgedeeld moeten worden in twee staten een voor criminelen friends and family. De andere staat voor eerlijke hardwekende mensen die vooruitgang willen. De meeste zwarten gaan natuurlijk voor bouta en brunsie kiezen dus de eerste optie. Voordeel is dat de tweede optie dan uiteindelijk zichzelf kan gaan ontwikkelen voor duurzaamheid.


    gemodereerd
  9. Dus deze Sampie alias slappe Janus, vindt het niet erg als de toekomstige
    President een (ex Crimineel zou zijn) ”Wat een domme LUL is deze gedrocht
    man”. Hij zeg dit alléén omdat hij RB als de toekomstige wil zien! Wat een
    domme ”Oetlul” is de gedrocht eigenlijk ??? RB kan amper Nederlands noch
    Engels lullen, en dan Su 1ste man worden ??? ”Wat een domme zak ben je eigenlijk”

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  10. haha, hoe belachelijk kan je jezelf maken jongen.
    Natuurlijk wil een crimineel alle opties open houden voor zijn soortgenoten.
    Erger, hij wil dat alleen veroordeelden de ambt van minister mag dragen. Wij zijn Suriname en bepalen zelf wat we willen.🤣🤣🤣


    gemodereerd
  11. Geeft wederom aan, dat dit volk een schaamteloze, gewetenloze, a-morele manier van denken heeft, zonder enig normen en waardenbesef. Veroordeelde drugscriminelen, massamoordenaars, bankrovers, verkrachters, fraudeurs, oplichters, afkomstig uit de corrupte, criminele FAILED STATE Suriname, die op alle internationale opsporingslijsten prijken, moeten volgens dit soort a-asociaal denkende idioten, gewoon door kunnen blijven gaan met hun misdadige praktijken.


    gemodereerd
  12. de volgende idioot die alleen aan eigen gewin denkt en niet aan het land cq volk
    natuurlijk willen ze niet dat hun criminele leider rechtsmatig uitgeschakeld wordt
    maar dat is niet te lijmen met het goed regeren voor het land
    de crimineel kan niet eens als vp het land uit om zaken te doen in andere landen, waaronder nl een belangrijke handelspartner
    al die idioten die nu hun stem laten horen? laten maar 1 ding horen
    dat zij degene zijn die het land naar de klote helpen of verder naar de klote willen helpen
    met zijn uitspraak heeft sampie 1 ding bereikt….. zelfverklaring dat hij een grote idioot is


    gemodereerd
  13. Ja man,de Suri’s voelen zich pas gelukkig als misdadigers hun wetten maken.Met massa moorden op z’n naam kan de crimi vp of zelfs president worden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES