maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBelfort: "Koningschap Brunswijk gekocht voor 100.000 US dollars"

Belfort: “Koningschap Brunswijk gekocht voor 100.000 US dollars”

-

Does Travel - naar Suriname

Ook de dissidente ABOP-parlementariër Edward Belfort heeft van zich laten horen over de recente kroning van vp Ronnie Brunswijk tot ‘King of Afro Suriname Heritage’. Naar zeggen van Belfort is deze hoge Afrikaanse onderscheiding van de African Royal Kingdom (ARK) niets anders dan een gekochte onderscheiding. Er zou hiervoor 100.000 US dollars of meer zijn betaald aan de Afrikaanse vertegenwoordigers.

“Den man san kmopo na Afrika, mi yere den man pai den man wan bedrag fu 100.000 dollar of moro. Dan is die man zogenaamd uitverkoren”, zei Belfort zondag in zijn programma Sranan Tide Naa Dey.

De Surinaamse parlementariër stelt dat hij ook niets anders had verwacht van Brunswijk, die naar zijn zeggen alleen goed is in het verdelen van pakketten, strooien met geld en het uitdelen van tweedehandse auto’s. Belfort beweert dat Brunswijk zijn ogen heeft gericht op de 200 miljoen euro die Nederland beschikbaar zal stellen voor verwerking van het slavernijverleden. Verder zou hij lijden aan ernstige eerzucht en streeft hij naar onschendbaarheid.

“Hij wil ons allen tot knechten maken”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
  1. Dure poppenkast. What a shame.
    VP maakt su en himself onsterfelijk belachelijk. Shakespear had deze dramatische en komische klucht niet kunnen verzinnen.
    Netflix bellen. Wordt zeker n superhit.


    gemodereerd
  2. Bulshit Walks Money Talks: Ik denk niet dat de zogenaamde Afrikaanse koningen FOR LOVE naar Suriname zijn gekomen om Brunswijk te kronen.

    Brunswijk strooit toch altijd met geld dus ja en a mang lobi macht!!

    Ik weiger als Afro om deze man als m’n zogenaamde koning te accepteren. A mang e djie sma Sjeng!!!


    gemodereerd
  3. Chan heeft ons opgescheept met deze dorpsgek.
    Laat hij ons ook van Ronny bevrijden.
    Deze man kan alleen rondlopen in Suriname.
    Hij is miljonair, door onrechtmatige activiteiten oa goud concessies.

    Echt waar, Ronny wordt met de gekker.
    En we zitten en kijken naar.
    Kan een psychiater uitleg geven over dit gedrag?:
    Schizofrenie? Narcisme?

    Chan grijp in voor het te laat is. Treedt af bevrijd het volk van RB. Laat hij zijn straf gaan uitzetten.
    Of misschien moet hij opgenomen worden.
    Hij vormt een gevaar voor zichzelf en de omgeving.
    Geen jim Jones praktijken in Su!!!!


    gemodereerd
  4. ”En daar zullen meerder mensen ook intrappen, van deze uit de pot
    gerukte gek”. Zo ook heeft hij zijn bachelor gekocht, het is een stukje
    papier voor hem. Maar om je bachelor te halen, heb je toch een beetje
    verstand nodig! Maar dat heeft deze ”P..nis,” niet!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  5. Ja, als je geld hebt kan je alles kopen. Niet alleen koningschappen, maar ook diploma’s.


    gemodereerd
  6. Suriname heeft “een zwakke belastingdienst” een “waardeloze belastingdienst” die nergens invallen doet. Daarom verzuipt men links en rechts in geld.


    gemodereerd
  7. Als deze man het beste voor zijn eigen mensen zou willen dan zou zijn regio nu al ontwikkeling hebben. Hij heeft veel geld en politieke macht. Met name in de landbouw zitten er veel mogelijkheden. Helaas wordt het land leeggeplunderd met hulp van enkele hoge figuren en blijft het volk straatarm en afhankelijk van voedsel pakketten. Afrikamodel.


    gemodereerd
  8. Kosten $100.000,- en maar roepen dat het land geen geld heeft. Sorry, maar het komt nooit goed met SU.
    Het is een mentalitetsprobleem. Ruïneren dat zit in het DNA van deze mensen.


    gemodereerd
  9. Als hij op de 200 miljoen aast is dat een grote misvatting, dit bedrag gaat verdeelt worden over verschillende projecten en is ook voor de Antillen. Suriname eigent zich van alles toe maar is niet het enige land waar slaven werden gehouden en Nederland heeft heel duidelijk gezegd dat het bestemd is voor voorlichting over het verleden en de toekomst, zowel voor educatie als bewustwording.
    Dit manspersoon (Brunswijk) kan nu wel zichzelve als koning zien maar in de wereld is hij echt de enige die in dit sprookje geloofd. Een nobody dus!!!


    gemodereerd
  10. Brunswijk heeft gewoon een ticket gekocht tot toegang naar Afrika, mocht de grond in Suriname onder zijn voeten te heet worden.
    Bovendien kan hij zijn zwarte geld lozen naar de banken in deze Afrikaanse landen.
    Dom is Brunswijk zeker niet. Hij loopt al vooruit op een eventuele arrestatievraag door Nederland of mogelijk de VS.
    Bovendien legt hij een claim op Suriname als zijnde het bezit van de Afrikaanse nakomelingen.
    De rest van de bevolking kan van hem ophoepelen of als knecht van de zwarte onderdanen van his majesty fungeren.


    gemodereerd
  11. @Lesley…thanks….jij slaat de spijkers op z’n kop. De belastingdienst in Suriname is het meest belachelijkste orgaan dat bestaat. Het functioneert voor geen meter!
    Alle landen met een goed belastingsysteem, floreren.
    Hij wacht op die 200 miljoen van NL??? misschien denkt hij dat die bakras zo gek zijn als hem en hem at geld in zijn koningshanden gaan geven.

    Ik schaam me diep voor mijn zwarte ras. Hij is echt niet mijn king hoor.
    Deze eer had ik meneer Wijngaarde gegund, maar gelukkig is hij niet zo een ego tripper om smeergelden e betalen voor een onderscheiding. Maar voor mij, en velen met mij is hij de real King of Afro Suriname Heritage


    gemodereerd
  12. ik ben inderdaad bang dat Netflix gebeld moet worden. dit wordt zeker een superhit. je kunt het niet bedenken!!!

    “Cornelis 11 juli 2023 Bij 04:10
    Dure poppenkast. What a shame.
    VP maakt su en himself onsterfelijk belachelijk. Shakespear had deze dramatische en komische klucht niet kunnen verzinnen.
    Netflix bellen. Wordt zeker n superhit.”


    gemodereerd
  13. Het is niet z.e. president CS die Suriname opscheept met bravo, maar dit is het resultaat vanaf de voorbereiding vd onafhankelijkheid 1 jaar voor 25 November 1975 en ddb en 15 soldaten hebben het op 25 Februari 1980 door de staatsgreep verergerd, na 8 December 1982, Moiwana86 moorden en vele andere daden. Ook het Surinaamse volk waarvan 40 % vd volwassen het denkniveau van een kind vd 4 de klas lagere school heeft, een zeer groot gedeeelte van de volwassenen laag geletterd is, enz.

    Zie hoe ze voor de gek worden gehouden en voor een bordje linzensoep, een pet en T-shirt en vlag ve politieke partij niet kiezen voor het algemeen belang, maar omdat ze van de leider houden. A man mooi!, Mi lob a man.


    gemodereerd
  14. Dus Belfort zegt dat Bravo geld heeft betaald, maar hij heeft geen bewijs en iedereen trapt in zijn verhaal. 

    Waar is het bewijs dat er is betaald Belfort?

    Waterkant neemt het verhaal over en publiceert het als de waarheid.

    Hoe diep kan een persoon zinken alleen maar om Bravo te schaden? Als je mans genoeg bent, laat de stoel van DNA dan vallen en ga je eigen partij oprichten. IHet geld dat je maandelijks ontvangt, maakt dat je de stoel niet wilt loslaten.

    Punt uit !!!


    gemodereerd
  15. Brunswijk moet met de helft van zijn vermogen ontwikkeling brengen in suriname b.v ziekenhuis bouwen etc en niet alleen voor eigen soort. Surinamers in suriname kijken te veel naar nl in alles na doen hun nl na, maar prestatiedruk in nl is zeer erg hoog. De nlse elite riool ratten moeten wat te pruimen hebben, want anders hun vervelen zich ziek met hun dikke kont en kop bij de overheid persoonlijk ervaring ik ken de stinkende rioolratten bij naam. Suriname heeft goede gezondheidszorg nodig een ziekenhuis in marowijne kan die maffe brunswijk wel bouwen.


    gemodereerd
  16. # Lesley,

    Klopt helemaal wat je zegt, maar die kokosnoten raken helemaal van slag als je het over belasting betalen hebt.


    gemodereerd
  17. Volgens de regels hoort de laatst gekroonde koning op staatsbezoek te gaan bij langer gekroonden . Dus wanneer gaat hij op staatsbezoek bij Willen Alexander?
    Hij vertelde met de breedte van zn mond dat hij miljonair was en nog steeds is dus verbaasd het mij niets dat hij naast zijn diploma’s nu ook nog een adelijke titel heeft aangeschaft. Wat wel vreemd is anno 2023 is dat zijn vrouw geen koningin is gekroond. En wie goed heeft opgelet ziet dat de troon van bigi bravo is. Alleen de vrouwelijke gast kwam geloofwaardig over zonder blingbling maar die 2 clowns met de halve winkel van Mousi Issa om zich heen gedrapeerd en al die double sierraden van Kirpalani waren echt een echte fatu. Ze hebben gewoon een soort Anansitori opgevoerd. En die commedy achter dat gordijn is duidelijk een verwijzing naar de recente kroning van koning Charles die door een GEESTELIJKE werd gezalfd achter een scherm. Het zal me niets verbazen als we binnenkort vernemen dat het oplichters zijn naar het sprookje DE NIEUWE KLEREN VAN DE KEIZER!
    Ronnie is echt dom en machtsgeil wacht maar af ze gaan hem de ogen openen!
    En die ene in het wit die de voordracht en alle onderzoeken zou hebben gedaan is van dezelfde loge als Ronnie want ze hadden hetzelfde aan.
    Nu mag de minister van financiën de rekening voor deze oplichterij naar Ronnie sturen.
    Ik denk dat dit een stunt is om te mogen reizen zonder aangehouden te worden. Verder denk ik dat deze commedy de oorzaak is waarom de hoge pief uit Ghana niet meer kwam op 1 juli.
    Bordo was tijdens de installatie van het huidige kabinet PRINCE 4 A DAY nu dokt hij. Ronnie luku bung!


    gemodereerd
  18. belfort heeft brunswijk jou dit soms verteld , maar jullie zijn toch geen vrienden meer


    gemodereerd
  19. Prima dat hij een kroontje wil kopen, precies zoals een aap in het bos zal hij ermee lopen paraderen, je schaamt je toch over zo een figuur in ons parlement, in het buitenland bespotten ze ons om zoveel achterlijkheid. Waar blijven we als Surinamers met ons grote mond die altijd lopen te schreeuwen dat de witte mensen ons discrimineren en nog steeds als slaven behandelen, terwijl onze eigen VP zich een koning voelt als mensen over de grond kruipen om zijn rondgestrooide geld op te rapen. Hoe zielig ben je ook als persoon dat je geen eigenwaarde genoeg hebt, en liever achter deze parasiet van onze samenleving gaat scharen, en die je nog erger behandeld als een varken in zijn trog. Net als de witte deden maar deze heeft een zwarte huid.


    gemodereerd
  20. Het is niet Brunsie, wij weten waar hij vandaan komt en wat zijn verleden is. Niet zuiver allemaal. Nu is hij Vp van Suriname zegt ook al dan er iets fundamenteel niet goed zit. Ook moeten wij ons afvragen wat voor politieke partij Abop is. Er zouden kaders binnen abop het toch moeten afremmen?? Suriname gaat ten onder met dit soort figuren….


    gemodereerd
  21. Oproep aan president Santokhi.
    Meneer Santokhi, u in de hoedanigheid van president van Suriname bent u hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vp. Hoe kan een vp zijn functie op de juiste manier invullen als hij tijdens deze functie zich laat bekronen tot koning van ontheemden. Er is zware sprake van belangenverstrengeling. President bent u soms blind geworden dat uw vp op allerlei manieren de plank mis slaat. Het is uw taak om hard in te grijpen dat een dorpsgek op deze manier u laat manipuleren.
    Vergist u zich niet, dat bij u inaugratie uw hand op de heilige boek van het hindoeïsme ,,de Shrimat Bhagwat Geeta,, heeft gelegd en heeft gezworen, dat u Su zal leiden naar eer en geweten en zal altijd de waarheid spreken.
    Welnu u laat zich helemaal in verval vallen en bedrog. Als u denkt dat de heilige boek alleen maar een stuk papier behelst, zal u op termijn zeer spijt krijgen wanner de Wet van de Natuur u hard zal straffen. Ik kan garanderen dat u uw straf niet zal ontlopen. Een ieder die tot heden heeft gezworen op dit Heilige boek heeft zijn straf wegens bewust falen moeten boeten.
    Hopelijk dat u nu wakker wordt en het juiste doet voor het land!!!!!!


    gemodereerd
  22. Ik kan ook miljonair worden als ik een bank leegrooft, en dorpen leeg plunderen. Geen belasting betalen op geen enkele bedrijf van jouw .Overal in het binnenland vernietigen ,door goud en hout hebzucht(OOM DAGO ERT)Zou wordt iedereen slapendrijk .


    gemodereerd
  23. Het initiatiefwetsvoorstel van de VHP-parlementariërs Dew Sharman en Cedric van Samson zou heel veel ergernis die momenteel in de samenleving van Suriname leeft, kunnen voorkomen.


    gemodereerd
  24. @Faya Mang; je hebt ten dele gelijk hoor….
    Chan weet dat dit zgn. koningschap geen ene malle m..r voorstelt en laat hem gewoon z’n gang gaan tot 2025. Hij heeft de tijd nodig om wetswijzigingen en de wijziging in het kiesstelsel door te voeren om te voorkomen dat meer van dit soort idioten aan de macht komen. Dus, als bovenstaande een feit wordt, zijn de dagen van alle idioten in de Surinaamse politiek geteld. En ja, tot die tijd zitten wij door hun escapades met kromme stenen en staan we voor schut. it’s just a matter of time…


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES