zaterdag, mei 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSewdien: "Laat men naar het OM stappen"

Sewdien: “Laat men naar het OM stappen”

-

Does Travel - naar Suriname

“Laat men naar het OM stappen”, zegt LVV-minister Permanand Sewdien. De bewindsman reageerde woensdag kort voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)- vergadering over de kritiek op hem na het besluit om landbouwdirecteur Soedeshchand Jairam per 30 juni te ontheffen.

Vooral op social media wordt beweerd dat Jairam geweigerd zou hebben om mee te werken aan praktijken die als corruptief bestempeld kunnen worden. Dit gedrag zou hem fataal zijn geworden, waardoor hij in een rap tempo is vervangen met VHP-topper Jitendra Kalloe.

Sewdien voerde aan niet te vrezen voor een eventueel onderzoek. Naar zeggen van de bewindsman is hij al geruime tijd met Kalloe bezig in voornamelijk het district Nickerie waar tal van projecten gezamenlijk zijn gecoördineerd. “Hij is iemand die toch al wat ervaring heeft en hij is een goede manager. Men zoekt naar iemand met een zware titel voor hun naam, maar hij is een praktische mens. Hij is een manager die zaken meteen aanpakt en niet wacht. En hij is ondernemer geweest”, aldus de bewindsman.

De LVV-topman voegde eraan toe dat de regering nu de tweede helft van het regeertermijn ingaat, waardoor het beleid goed uitgestippeld moet worden. Bij het nagaan van bepaalde zaken ontdekte Sewdien toen dat Jairam in oktober de pensioengerechtigde leeftijd van 60 jaar zal bereiken.

“Wat hij graag wilde is dat hij dispensatie zou krijgen, maar ik denk aan een wat jonger team dat veel actiever zou kunnen opereren in het veld. Toen kwam het besluit om hem dan te vervangen met een jonger persoon”, aldus de minister. Hij voegt eraan toe dat Jairam niet zo blij was toen hij dit besluit moest aanhoren. Sewdien heeft echter geen tijd om op dit moment met hem in discussie te gaan. “De samenwerking was goed, maar natuurlijk heb je soms meningsverschillen”, aldus de minister.

Vermeldenswaard is dat Jairam afkomstig is uit de PVF. Vanuit deze partij heeft hij eerder ook zijn bijdrage tijdens de NDP-regering geleverd als directeur van het Adron. Uiteindelijk werd hij ook daar ontheven vanwege vermeende malversaties. Er is daarover recent ook een rapport uitgelekt van de afdeling interne controle van LVV. Daarnaast is hij gewezen parlementariër.

Kalloe is gewezen VHP-parlementariër en topper van de oranjepartij. Beide heren zijn afkomstig uit Nickerie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Waarom heeft minister Sewdien gefaald om de export van landbouw producten naar Europa te regelen. Hij is er nog steeds niet in geslaagd de afdeling op te zetten en een team op te leiden voor inklaring en certificaten afgifte voor uitvoer naar Europa, volgens de regels voor de import van goederen c.q. landbouw producten.


    gemodereerd
  2. Niemand hoeft naar OM te stappen want die zijn tandenloze tijgers die gatlikken van de regering ze moeten allemaal weggesodermieterd worden.


    gemodereerd
  3. Zo zie je, onderling vechten om positie, ga met pensioen en laat iets jonger persoon, hoeft echt geen kalloe, iemand met 5jaar ervaring en hbo/academici dat werk voortzetten. Waarom weer een politieke persoon?
    Waarom ook geen sollicitatie oproep in de media? Alleen vriendjes jongu, net als bij de ndp.


    gemodereerd
  4. jij bent 1 waardeloze minister en zit daar op zo een hoge leeftijd nog te vreten van ’s lands gelden. jij had een grote rol moeten spelen om de landbouwsector tot de schuur van de caribbean te maken. helaas, je bent een oude tjapraha chor.


    gemodereerd
  5. Wat een lulverhaal van deze lullo. Hoog tijd dat hij ophoepelt. In het begin was Jairam wel goed (genoeg), maar nu hij ‘plotseling’, out of the blue 60 wordt (dat moet deze lullo geweten hebben), moet hij vervangen worden door een vriend van bobo sardien. Mensen werken in Suriname nog tot ver boven de 70 jaar, dus wáár heeft sardien het over? Waarom heeft de president niet sedert dag 1 kalloe benoemd als hij zoveel ervaring heeft, een goede manager en ondernemer is en meer van dat soort bullsh#t. Tjeh potie, het beleid moet nu goed uitgestippeld worden. Dat is iets dat 100% waar is, maar dat betekent ook dat deze slappe hap sewdien sardien moet ophoepelen. Reshuffling is coming soon.


    gemodereerd
  6. geef je zelf aan , jij hebt bedrijven naar de knoppen geholpen , een voorbeeld —– de doksenclub ——- , en de rest volgt nog he


    gemodereerd
  7. persoon , 6 juli 2023 Bij 11:33
    Niemand hoeft naar OM te stappen want die zijn tandenloze tijgers die gatlikken van de regering ze moeten allemaal weggesodermieterd worden.
    jij legt het goed uit weg met bouterse , weg met bouterse , weg met de ndp , weg met de ndp , en jij moet ook opsodemieteren en jou vriend sewdien ook


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES