zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Kuldipsingh: "Wij als ministers hebben heel wat uitgaven; hebben eerder niets...

Minister Kuldipsingh: “Wij als ministers hebben heel wat uitgaven; hebben eerder niets gehad”

-

Does Travel - naar Suriname

“Het is een besluit van de regering geweest om de ministers een koopkrachtversterking te geven. Ik zou het niet als koopkrachtversterking zien. Maar de ministers hebben in de periode waar iedereen in Suriname een verhoging heeft gehad, niets gehad. Terecht of niet terecht, wij als ministers hebben heel wat uitgaven”.

Zo reageert EZOTI-minister Rishma Kuldipsingh op het besluit om de Surinaamse president, vicepresident en ministers te zegenen met 50% koopkrachtversterking. De bewindsvrouw beroept zich op het feit dat elk ander beroepsgroep in de samenleving in de afgelopen periode door de regering geholpen is aan extra financiële middelen. Hierdoor is er een scheefgroei gekomen.

“Laten we kijken wat de verhouding in 2018 en 2020 was en wat het nu in 2023 is. Dus als we kijken is er een hele scheefgroei gebeurd. Als ik kijk naar mijn ministerie. In verschillende commissies waarin ambtenaren zitten, verdienen ze veel meer dan de ministers. Met de bedragen die ze erbij krijgen”, aldus de politica.

De bewindsvrouw gaf mee dat er strakke controle komt op handelaren die zullen proberen om deze koopkrachtverhoging door te berekenen in de prijscalculatie van producten en goederen.

Vermeldenswaard is dat de hetgeen Kuldipsingh beweerd, niet volledig op waarheid berust. Vanwege de wettelijke verbondenheid van veel ambtenarenfuncties, hebben ministers wel degelijk alle verhogingen ontvangen die elke andere landsdienaar in de afgelopen periode heeft gehad. Ook de 2.500 SRD aan koopkrachtversterking.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
  1. Ik was een soort van fan van deze vrouw, maar ze is nu in mijn achting gedaald. Hoezo elke andere beroepsgroep in deze samenleving is in de afgelopen periode door de regering geholpen aan financiële middelen. Hiermee probeert ze het schofterige, onbehoorlijke, immorele besluit van de regering goed te praten. Rot toch op mens. Jullie hebben ook uitgaven: geef je geld uit aan de tuinman, aan de poetsvrouw, aan benzine en noem maar op. Jullie zijn de laatste die moeten foeteren over óók uitgaven. Bovendien moet jij een schop onder je kont krijgen, want je bent ook een van de ministers Spek en Bonen.


    gemodereerd
  2. Wat zijn onze ministers toch zielig, iedereen in Suriname heeft loonsverhigingen gehad behalve deze arme sloebers. Als dat echt zo is, moet het toch niet zo moeilijk zijn voor Rishma om van plaats te wisselen met een schoonmaakster van schoollokalen of een dienstmeisje, die hebben volgens Rishma ‘bógóbógó’ verhogingen gehad en die geluksvogels hebben in tegenstelling tot Rihsma bijna geen uitgaven.


    gemodereerd
  3. “We hebben niets gehad” Groffe leugen. Trouwens wat hebben jullie niet. Het beetje hoop dat ik nog had is nu definitief weg komen te vallen. Het volk voelt zich nu (terecht) in de steek gelaten en meer nog,bedonderd. Voor de kiezers de druppel die de emmer doet overlopen. Zal blijken bij de verkiezingen van 2025. Jammer, want welke keus hebben we nog???


    gemodereerd
  4. Deze JANKENDE minister van, wij ministers hebben zoveel uitgaven en hebben nog niks gehad, getuigd hoe dom deze minister is.

    Waar zijn de ministers die gratis voor land en volk werken gebleven?

    Ze moeten maar een voorbeeld nemen aan ex fin-min Armand Achaibersingh.

    Deze mensen moeten niet zeuren over geld want voor hun ministerschap hadden ze al POEN ZAT!!

    Santokhi is echt een BROKKENPILOOT: ALLES WAT DEZE MAN AANRAAKT, GAAT KAPOT


    gemodereerd
  5. Ministers, waarom laten het jullie na om de president persoonlijk aan te spreken omtrent zijn verantwoordelijkheid. De president heeft wel geld om gemeenschapsgeld te verbrassen, maar om zijn beloftes na te komen vlucht hij met de staart tussen de benen weg. Wel heel erg laf.
    Hij stelt wel familie en vrienden op allerlei overheidsposten op wat ook wel exorbitant aan salarissen worden uitgegeven, die het gewoonweg niet nodig zijn. Een deel hiervan staat alleen nog op de loonlijst voor de maandsalaris, terwijl zij geen functie noch een werkplaats hebben. Foei toch president en voor de arme honger lijdende burgers heb je geen financiën ter beschikking. Neem je verantwoordelijkheid als president en bedenk nogeens aan je Karma. Je zal de dans hiervan niet ontlopen!!!


    gemodereerd
  6. There’s enough to satisfy every one need.
    But never to satisfy their greed.

    Equal right justice should stand for all and sweet freternity.


    gemodereerd
  7. U bent minister van Economische zaken dus hoef ik u niets te vertellen over de werking van de wet van John Maynard Keynes luidende: MV = PT, oftewel het creëren van inflatie en dan moet u geen heksenjacht plegen op de ondernemers daar het uw oftewel een fout van de regering is. En hoe gaat u deze totale koopkrachtversterking betalen? De gelddrukmachines laten overwerken?
    Opvallend is dat ministers en ook de vice president “de regering” steeds de schuld geven. Bent u zich niet van bewust dat u ook een onderdeel bent van “de regering”?
    Deze A-No-Mie gedekte aftocht werkt niet meer. In ieder geval gaat uw regering de geschiedenisboeken van Suriname in als “de regering , die het anders zou doen dan de vorige Bouterse regering, maar op dezelfde voet is doorgegaan en ook als regering die – ondanks het feit dat zij niets heeft gedaan- zichzelf heeft beloond met de hoogste salarisverhoging aller tijden.
    Geen wonder dat elke imbeciel in Suriname een politieke post ambieert. Je wordt goed betaald voor het niets doen.


    gemodereerd
  8. Mw: R. Kuldipsingh.

    ” U ziet er lekker uit, maar er komt alléén viezigheid uit uw mond bah”
    Dus de normale burger dat minder verdient, heeft volgens u minder uitgave????
    Zo,n stomme opmerking had ik niet verwacht van een mini -ster, kort samen
    gevat jullie bewindslieden, worden betaald om hele stomme opmerkingen te maken??
    Daarom is het land ook naar de klote: de Pres deugt al niet, wat moet men dan van
    zijn mini -ster dan verwachten ???? Als moeder of echtgenote bent U misschien
    een goed mens, maar als mini – ster bent U totaal ongeschikt, met zulke domme
    opmerking.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  9. Deze dame met overdadig gebruik van make-up zit gewoon te liegen. De ministers hebben toch ook al koopkrachtversterking van SRD 2.500 gehad. Voor dat incompetente beleid zouden de salarissen van de meeste ministers juist ingekort moeten worden.


    gemodereerd
  10. Dom wicht noem de uitgaven op?? Voor welke ga je in je zak??
    Je bent gewoon een waardeloze als de rest. Als jullie het zo goed doen waarom zijn de commissie’s nodig??
    Oja ook zakkenvullers. Bouterse haalde de minister weg als die niet voldeed(1 persoon), hier blijft de minister en men zet 3 of 4 commissie’s met ong 20 mensen.
    Kijk wat dat kost.


    gemodereerd
  11. Met de salarissen die jullie ministers verdienen, kan een gewone burger wel uitkomen.
    Een ieder heeft uitgaven, maar met het klein schalige salaris dat een burger verdient, komt men niet uit.
    Salarissen van jullie ministers vergeleken met een ambtenaar van uw ministerie is duizenden veel meer.
    U zegt dit:”In verschillende commissies waarin ambtenaren zitten, verdienen ze veel meer dan de ministers”. Kom met bewijzen. Ik betwijfel het, dat iemand van uw ministerie bij de 100 duizenden verdient.
    Geef mij, maar de helft van uw salaris dan bewijs ik u, dat ik uitkom met dat geld.
    Niemand moet mij komen zeggen, dat men met een salaris van ± SRD 400.000,- per maand, niet uitkomt. Jullie krijgen al heel veel priveleges en ik gun jullie dat, maar men moet geen rotzooi komen verklaren.


    gemodereerd
  12. Dus gewoon gelogen.In een land waar kinderen zonder eten naar school gaan moeten macht hebbers pas op de plaats maken wat salariëring betreft.Santhoki is een slappe dweil ,en als dit zo doorgaat zal de NDP de volgende verkiezingen winnen en vervolgens het land naar de ondergang leiden.De olievelden voor een habbekrats verpatsen ,het geld onderling verdelen en Suriname het nakijken geven.


    gemodereerd
  13. Er staat nergens ter wereld vast dat een minister of president een veel beter moet hebben dan de bevolking.Minister zijn is een dienende taak,niet voor een beloning en het moet een eer zijn je land en volk te dienen. Moreel besef heeft deze vrouw niet.Ik kan mij herinneren dat er in Ecuador een President was die geen salaris wilde en in een oude 2e handse auto reed zonder chauffeur.


    gemodereerd
  14. Als ambtenaren meer verdienen dan ministers, waarom pas je de wet dan niet aan?
    Ook ministers hebben te maken met inflatie. Pak de inflatie dan aan. Daarvoor zit je toch in de regering?


    gemodereerd
  15. Als ik kijk naar mijn ministerie. In verschillende commissies waarin ambtenaren zitten, verdienen ze veel meer dan de ministers.

    ministers verdienen niet te weinig, die ambtenaren verdienen veels teveel
    dus om simpel het probleem op te lossen zonder extra kosten?
    die ambtenaren minder betalen want velen doen toch geen ene reet de hele dag


    gemodereerd
  16. het ook hebben over uitgaves maar never nooit niet specificeren welke uitgaves?
    typisch het ontwijken en janken over het niet bestaande probleem


    gemodereerd
  17. Deze minister moet zich schamen, de prijzen voor de eerste levensmiddelen rijzen nog steeds de pan uit. Zij is niks en zal ook niks klaar maken, zit daar alleen maar om op de winkel te passen. Zo ook deze hele regering. Als je niks kunt, wegwezen. En nu komt uitgerekend, zij met een smoes om de 50% koopkrachtversterking (lees beloning) goed te praten. Ook minister Bibis, kwam met een lul verhaal, een valuta vergelijking dat kant nog wal raakt en die arme Bronto met zijn, “het zal maar tijdelijk zijn”.

    Waar verdient een minister een wereld salaris, nergens tôg, het is geld van de burgers.
    Als je een topsalaris wil verdienen moet je weg wezen.

    Trouwens, mevrouw de minister, u gaf bij uw ambtsaanvaarding aan, via eedaflegging, bereid te zijn zonder eigen belang voor land en volk te werken.
    Ai baia, als de vos …………, volk let op uw zaak.

    Waarschijnlijk is dit het resultaat van weken in dialoog zijn met maatschappelijke groeperingen met nul achterban, haha.

    Ai baia, het wordt steeds erger met deze regering. Maar wat ik nog erger vindt, is dat de aanhangers van deze regering hier op waterkant hun hypocrisie aan het botvieren zijn. Zij steunen deze regering, door dik en dun, zij praten alles wat krom is recht, slim Suriname gaat het maken. Nu zij zien zijn wie het kruis heeft, nu zij zien wat voor vlees in de Kuip zit, is het nu huilie huilie, bah 🤮🤮. Wat hadden jullie anders verwacht, Santokhi-Brunswijk en zijn vrienden komen niet van de maan, zij hebben al de tijd onder Bouterse goed mee kunnen profiteren, het zijn geen armoedzaaiers.
    De ministers vonden de kleine verhogingen peanuts, ze willen meer.

    Menigeen maakte de opmerking hier op WKT, “dat men mensen met vier jaar schoolopleiding, geen microfoon voor moeten houden, want dan komt er alleen maar koeterwaals uit”. Wel, wat moet je nu denken na de uitspraken van de ministers van Bibis, Binnenlandse zaken en nu van Economische zaken. Ze zijn nog “dommer dan domst”, slim Suriname.


    gemodereerd
  18. nee, Minister, u bent diep gevallen!
    ben ook vhp , maar keur het niet goed! geven jullie aan de gehandicapten ook wat!


    gemodereerd
  19. Wat dacht deze vrouw van de benzine en onkosten vergoeding die ze krijgen en allerlei zaken wordt hen toebedeeld.
    Het arme volk word uitgeperst


    gemodereerd
  20. persoon , 6 juli 2023 Bij 11:39 , jij noemt deze minister kuldipsingh een wicht en heeft een vrouw een zak , nou wat ben jij een held he , maar jij bent de grootste leugenaar uit de bijlmer , jou zak is leeg en jou balletjes zijn zeker vergruisd


    gemodereerd
  21. minister kuldipsingh , wat een domme beredenering van u , het is beter dat u opstapt , maar troost u , een zekere ex dna voorzitter j.simons is 120% dommer dan u , deze ouwe ndp nietsnutter zegt dat de ndp in 2025 120% in staat is om suriname weer op de rails te krijgen , zij bedoelt zeker dat de ndp dan 120 % meer in staat is om suriname totaal te vernietigen ,
    geloven deze aanhangers van de duivel ddb dat deze moordenaar niet in het gevang komt , nou ndp gespuis , als hij voor 2024 niet in het gevang zit , zal de hel hier losbreken en bij deze volksopstand zal er een winnaar zijn de hollanders , zij zullen 120 % rijker worden


    gemodereerd
  22. Klopt,wat minister roept hoor. Begin haar zielig te vinden. Wel moet de minister zich afvragen hoe de” kleine” man met een gezin rond moet komen. Ik snap dat voor de minister geen prioriteit heeft omdat de verkiezingen in 2025 plaats gaat vinden. Ik hoop vhp 0 zetels maar wie moeten wij wel de zetels gunnen. Broeia tori mensen.


    gemodereerd
  23. De rotte appel in de mand, zet al het andere fruit te schand…
    In de geschiedenis van Suriname is er slechts een minister die zonder bezoldiging zijn ambt uitvoerde tw, de heer Achaibersingh.
    Jammer dat er zo weinig mensen van dit kaliber in Suriname wonen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES