dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOpinie: 'Rijkdom en belasting in Suriname'

Opinie: ‘Rijkdom en belasting in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – In een onlangs verschenen artikel op 1 juli 2023 op dit digitale platform Waterkant, schrijver onbekend, lees ik dat meneer Ronny Asabina, voorzitter van de politieke partij de BEP, verklaart dat meneer de vp Ronnie Brunswijk een aanslag pleegt op de intelligentie van de gemiddelde Surinamer met zijn z.g. ‘kawtere-verhaal’.

In ditzelfde artikel is ook te lezen dat de vp afgelopen woensdag, 28 juni 2023, zegt dat hij miljonair is en al voor de verkiezingen van 2020 beschikte over miljoenen US dollars. Meneer de vp Ronnie Brunswijk geeft ook aan dat nu de valutawisselkoers voor de Amerikaanse dollar verder is gestegen naar rond de 40 SRD, het betekent dat hij nu meer geld over heeft om zijn privé hobby te realiseren middels het verdelen van auto’s en geld.

Uit het bovenstaande blijkt dus heel duidelijk dat meneer de vp Ronnie Brunswijk het Surinaamse volk inderdaad niet serieus neemt, want een échte en goede leider moet beschikken over een degelijke visie, goede inborst en te allen tijde integer handelen. Uiting geven aan zijn privé hobby i.p.v. met een bepaalde maatschappijvisie bezig te zijn door het goed ordenen van de goudwinning, die nu niet op een milieuvriendelijke wijze plaatsvindt met groot gevaar voor de gezondheid van de Surinamers die in het binnenland wonen, is ronduit een belediging aan het adres van alle Surinamers.

Ik, en zeker weten bijna de hele Surinaamse bevolking en diaspora, zou heel graag willen weten of meneer de vp Ronnie Brunswijk wel belasting betaalt over zijn vermogen opgedaan uit de goudwinning. De staatskas aanvullen met geïnde belasting van deze groot vermogende Surinamer (en anderen) brengt veel meer op voor het land en haar bevolking dan auto’s en geld uitdelen.

Aangezien de DNA-leden er zitten om de Surinamers te vertegenwoordigen, stel ik deze vraag aan meneer Ronny Asabina, omdat hij naast DNA-lid ook hoofd van de afdeling Belastingdienst is, en ik ervan uitga dat hij de juiste kijk heeft op dit soort zaken.

Mocht er na de beantwoording van mijn vraag sprake zijn van uitblijven van betalen van belasting door meneer de vp Ronnie Brunswijk over zijn vermogen verkregen door goudwinning, dan pleit ik voor per direct strikte ordening tegen illegale goudwinning door permanente toezicht, controle en handhaving.

Ik roep de Surinamers op om in 2025 heel goed overwogen hun stem uit te brengen op mensen/politieke partijen die daadwerkelijke liefde voor land en volk uitdragen. Stemt u allen op mensen die integer, eerlijk, oprecht zijn, geen strafblad en een duidelijke ontwikkel-, maatschappij- en leiderschapsvisie hebben om Suriname uit te laten groeien tot een welvarend land waarin iedere Surinamer kan zeggen: ‘Mi hab’ wan bun libi’.

Ingezonden: Francis Renfurm
Passie voor Suriname

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Mijn complimenten meneer Renfurm, dit heeft u goed gezegd. Het enige wat er nog aan ontbreekt is dat u ons vertelt wie de integere, eerlijke en oprechte mensen zijn, waar we bij de komende verkiezingen op moeten/kunnen stemmen. Twee keer eerder dacht ik op eerlijke, oprechte en integere figuren gestemd te hebben en steeds weer werd ik, toen ze eenmaal grkozen waren, teleurgesteld. De eerste was Carl Breeveld, die na gekozen te zijn met uitgerekend de NDP in een regering ging zitten en de tweede was Chandrikapersad, die meteen, nadat hij gekozen was nepotistische neigingen vertoonde door als een kloon van Didibri family and friends te benoemen op hoge posten. Als ik geweten had dat Carl ging samenwerken met de NDP of dat Chan Didibri zou evenaren wat betreft nepotisme, had ik toch net zo goed op.de NDP zelf kunnen stemmen? Dat hoefde ik niet teleurgesteld te zijn dat ik verneukt werd, omdat de NDP niet anders kan dan het volk verneuken.


    gemodereerd
  2. Straks is Lonnie koning als Willem van Oranje.Krijgt hij ook vrijstelling van belasting betalen.


    gemodereerd
  3. Dank u wel, Henkes, voor de complimenten. Allereerst een correctie: Francis is een unisex naam, ik ben een vrouw. Ingaand op uw vraag, is het inderdaad heel moeilijk om van tevoren te bepalen of toekomstige leiders wel eerlijk en integer zijn. Bij de komende verkiezingen is het daarom van belang dat de Surinamers het volgende nagaan: trackrecord qua inborst, geen strafblad, maatschappelijk handelen en zwart op wit de onderbouwing van verschillende benodigde visies in een regeringsplan dat openbaar is zodat de bevolking precies weet wat haar te wachten staat en dus een zeer bewuste en overwogen stem kan uitbrengen.


    gemodereerd
  4. Het doet mij deugd om te zien dat er nog intelligente Surinamers zijn.
    Mijn reactie behoeft geen verdere betoog.


    gemodereerd
  5. Ronnie is geen koning hij kan mensen helpen in nood hij geeft geld weg en de ontvangers hoeven geen belasting te betalen over ontvangen geld. In nederland Belasting systeem slecht, arme burgers uitknijpen ik maak zelf mee vooral arme personen zijn de dupe ook als buitenlander wordt je erg uitgeknepen. In theorie heb je vele rechten en ben je rijk maar in nl maar praktijk leert anders. Nederland is belastingland zelfs helemaal doorgeschoten alleen de dikke vette elite met hun dikke varkenskoppen in vele kleuren bij de overheid en instanties in nl hun maken zeer zieke regels en hebben geen geldzorgen de arme burger melkkoe de dupe van belastingsysteem is een grote crimineel. Interpol en Fbi moeten het weten en hun worden erbij gehaald etc dikke vette varkenskoppen maken mij leven ook zuur, klote oneerlijk systeem ook in nl. Ik vind belastingsysteem geen goede systeem waar ook ter wereld.


    gemodereerd
  6. Op wie moeten ze stemmen, want passie voor suri is bessie en mahawat-ka..


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES