maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPlannen Diaspora Instituut Nederland ter ondersteuning onderwijs in Suriname

Plannen Diaspora Instituut Nederland ter ondersteuning onderwijs in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen woensdag heeft het bestuur van het Diaspora Instituut Nederland (DIN) een goed gesprek gehad met de Surinaamse minister van onderwijs Dr. Henry Ori. Gesproken is over de plannen die DIN heeft ter ondersteuning van het onderwijs in Suriname.

De DIN-voorzitter, John Brewster, gaf aan dat DIN op korte termijn een vijftal scholen in Suriname wil adopteren. Het gaat daarbij in eerste instantie om inrichting, materialen en meubilair. DIN richt zich echter ook op de verbetering van het onderwijssysteem door het creëren van een contextrijke leeromgeving.

Hierbij wordt gedacht aan het opzetten van een mediatheek, de opzet van een leerlingenvolgsysteem, bijscholing van leerkrachten, vernieuwing van het curriculum en de invoering van nieuwe leersystemen. DIN tracht daarbij de ouderparticipatie te stimuleren. Het moet uiteindelijk gaan om het centraal stellen van de leerling in diens ontwikkeling op school en thuis.

De DIN-voorzitter kondigde aan dat in juli 2023 een grote bijeenkomst over onderwijs zal worden georganiseerd in Nederland. Sponsoren en overige leden van de diasporagemeenschap in Nederland worden daarvoor uitgenodigd. Het doel is de onderwijsmiddelen te kanaliseren en naar Suriname te verzenden. De DIN-voorzitter zal zelf vanaf eind juli tot tweede helft van augustus 2023 in Suriname zijn en zal bij die gelegenheid de geadopteerde scholen bezoeken.

Het onderwijsministerie en DIN hebben afgesproken te komen tot een nauwe samenwerking en regelmatig overleg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. De ontwikkeling van het Surinaamse volk is lange tijd door de fascisten van de NDP en zijn fascistische leider tegengehouden. Wetenschappers uit India zijn in 2015 in Suriname neergestreken om in ieder geval onderwijs in de IC sector te geven maar dit mocht van de despoot niet. Ook schoolboeken uit het buitenland (lees Nederland) mochten niet worden ingevoerd want stel je toch eens voor dat de schooljeugd zich zou ontwikkelen en mondiger zou worden. Gelukkig waait nu onder ZE Santokhi een ander wind en wordt de aandacht vooral gericht op onderwijs en ontwikkeling. Een eerste stap welvaart en voorspoed is ingezet. Nu de rest nog.


    gemodereerd
  2. waarom 5 scholen ondersteunen , dus alle andere scholen worden aan hun lot overgelaten , dit ruikt naar een selectie maken , begin er niet aan , als jullie alle scholen niet kunnen helpen blijf dan daar in holland , maar hoe komen jullie erbij om hier te helpen , de leerkrachten hier willen niet geholpen worden want dan moeten ze werken en dat is wat ze juist niet willen


    gemodereerd
  3. De tijd dringt. Deze diaspora kliek moet hun geld witwassen.
    Nu is Suri chance ook uitgevallen. Ze schijten.
    Denk je dat hardwerkende mensen geld gaan stoppen in een kadaver??
    Iedereen hft die narcist door


    gemodereerd
  4. als je zo zeker weet dat de diaspora met drugs geld verdienen geef de namen dan door aan het OM of wordt beschermheilige hou anders gewoon je klep dicht met je valse beschuldigingen. Kom op met je bewijs!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES