dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIDB Invest ondersteunt uitbreiding haven van Kuldipsingh in Suriname

IDB Invest ondersteunt uitbreiding haven van Kuldipsingh in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

IDB Invest heeft een bedrijfslening van maximaal US$14,5 miljoen verstrekt aan Kuldipsingh Port (KPF), om de kosten van civiele en bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van de haven te financieren. Het project zal naar verwachting aanzienlijke investeringen bevorderen en de groeivooruitzichten van Suriname in de komende jaren ondersteunen.

De transactie zal de uitbreiding en modernisering van de faciliteiten van KPF ondersteunen met de vernieuwing van verouderde haveninfrastructuur en het vergroten van de capaciteit in het Paramaribo- gebied, waar het grootste deel van het internationale handelsverkeer plaatsvindt.

Het doel van de lening is voornamelijk om de kade en steiger uit te breiden en grond van drie aangrenzende percelen te kopen naast het bestaande eigendom van KPF. Dit zal de capaciteit van KPF vergroten om algemene en stukgoederen te behandelen en meer schepen tegelijkertijd te bedienen. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het verkeer tegen 2030 met 75% zal toenemen tot 480.000 ton, ten opzichte van ongeveer 275.000 ton in 2020.

De rest van het financieringsproject aan het bedrijf omvat de bouw van een extra magazijn en kantoor. Ze zullen ook extra apparatuur aanschaffen, waaronder kranen, vrachtwagens en andere hijswerktuigen. Deze transactie sluit aan bij de inspanningen van IDB Invest om Suriname te ondersteunen bij het verbeteren van de diversificatie door de particuliere sector te voorzien van verbeterde havenfaciliteiten, die nodig zullen zijn om het toegenomen vrachtverkeer van en naar het land te verwerken.

IDB Invest zal technische ondersteuning bieden om KPF te helpen bij het opzetten van een Social Management System om verbeteringen aan te brengen in hun milieu-, health & safety, arbeid en andere sociale aspecten, en om hun actieplan voor Corporate Governance uit te voeren.

Deze deal zal naar verwachting bijdragen aan drie duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties te weten: Decent Work and Economic Growth (SDG 8), Industry, Innovation and Infrastructure (SDG 9) and Partnership for the Goals (SDG 17).

Over IDB Invest
IDB Invest, lid van de Inter-American Development Bank Group, is een multilaterale ontwikkelingsbank die zich inzet voor de economische ontwikkeling van haar lidstaten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied via de private sector. IDB Invest financiert duurzame bedrijven en projecten om financiële resultaten te behalen en economische, sociale en milieutechnische ontwikkeling in de regio. Met een portefeuille van $16,33 miljard aan beheerde activa en 394 klanten in 25 landen, biedt IDB Invest innovatieve financiële oplossingen en adviesdiensten die voldoen aan de behoeften van haar klanten in verschillende industrieën.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. wanneer wordt de ontwatering van het land aangepakt???? straks hebben we een mooie haven maar verzuipen we allemaal. of alle medewerkers de haven zijn ziek want ze moeten in smering water wonen en lopen. Wat hebben we dan aan een mooie haven maar het volk is ziek!
    Tijd in goten op te halen, gedempte goot Redmondstraat weer op te maken, poelepantje weer voorzien van een gracht…..overal waar grachten waren, weer openmaken want na het dempen is de ellende begonnen…komt nog erbovenop dat er op rioleringen is gebouwd…omg wat een ellende in het land! ik ben nu 45 en ga het niet meer meemaken dat het land ooit weer goed wordt. Het volk moet ook aan zichzelf werken…lijkt alsof iedereen dommer en dommer wordt 🙁


    gemodereerd
  2. waarom kuldipsingh ondersteunen , dus straks worden er meer goederen geïmporteerd en daar heeft het volk niets aan , de prijzen zullen dan verder stijgen , alleen de rijken worden op hun wenken bediend


    gemodereerd
  3. Uiteraard mag de IDB bank zelf bepalen aan welke ondernemers bedrijfsleningen worden verstrekt.
    De overheid faciliteert en een ondernemer grijpt zijn kansen.

    Hou je omgeving zelf schoon of je betaald belasting om je zooi op te halen.


    gemodereerd
  4. Kuldipsingh is zich aan het voorsorteren voor later als de olie gaat stromen. De regering zal Kuldipsingh hebben voorgedragen bij de IDB omdat zij in landsbelang gaat opereren. Kuldipsingh gaat het overheids project uitvoeren, “Deze transactie sluit aan bij de inspanningen van IDB Invest om Suriname te ondersteunen bij het verbeteren van de diversificatie door de particuliere sector te voorzien van verbeterde havenfaciliteiten, die nodig zullen zijn om het toegenomen vrachtverkeer van en naar het land te verwerken”.
    “IDB Invest zal technische ondersteuning bieden om KPF te helpen bij het opzetten van een Social Management System om verbeteringen aan te brengen in hun milieu-, health & safety, arbeid en andere sociale aspecten, en om hun actieplan voor Corporate Governance uit te voeren”.
    Het is een “kadootje”
    van de regering. De regering heeft geen openbare inschrijving gehouden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES