zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTanden wilde katachtigen bij juwelierszaak aangetroffen en in beslag genomen

Tanden wilde katachtigen bij juwelierszaak aangetroffen en in beslag genomen

-

Does Travel - naar Suriname

De dienst ’s Lands Bosbeheer in Suriname (LBB) heeft laten weten dat zij deze tanden van wilde katachtigen (foto) afgelopen dinsdag bij een juwelierszaak heeft aangetroffen. De tanden zijn daarbij onmiddellijk in beslag genomen en zowel de eigenaar van de juwelierszaak als de in beslag genomen tanden, zijn voor verdere afhandeling overgedragen aan de Surinaamse politie.

De dienst benadrukt dat alle wilde katachtigen in Suriname wettelijk volledig beschermd zijn volgens het Jachtbesluit 2002, verwijzend naar de Jachtwet 1954. Dit betekent dat het jagen op deze diersoorten strafbaar is.

Conform artikel 2 en 3 van de Jachtwet 1954 is het verboden om beschermde dieren te vangen, te proberen te vangen, te proberen te doden, delen van huiden en andere lichaamsdelen in bezit te hebben, dood of levend te koop aan te bieden, te verkopen, te verhandelen, te schenken, af te leveren, te vervoeren, in te voeren of uit te voeren.

“Wij willen specifiek juwelierszaken, kopers, verkopers en dragers/houders van deze tanden waarschuwen dat overtreding van de Jachtwet strafbaar is. Overtreders lopen het risico op een boete en/of gevangenisstraf. Het is illegaal om delen van beschermde diersoorten in welke vorm dan ook in uw bezit te hebben. Bij arrestatie loopt u het risico op een boete en/of gevangenisstraf”, aldus de afdeling natuurbeheer van LBB.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Sang, onze tandeloze tijger Edward Belly is een paar lotgenoten rijker.
    Nu ook de tanden uit de smoel van die juwelier slaan, dan is het gezelschap compleet.


    gemodereerd
  2. Ik zie rotte tanden er tussen de tanden. Beetje overdreven dat de eigenaar is opgepakt. Dieren en hun delen mogen niet verkocht worden. Mensen dragen afgehakte slangenkoppen als hanger hoe gaat politie dat opsporen ik zie bij indische mannen. In indonesie zelfs als sierraad verkocht afgehakte python kop.


    gemodereerd
  3. is die eigenaar van die juwelierszaak nu opgepakt of niet , dit soort gasten die zich met deze praktijken bezig houden zijn het kwaad van het as , ook zullen ze de organen en botten en de huiden van de wilde katachtigen aanbieden , vooral aan de chinezen en japanners want die denken dat die organen en botten hun kleine ding in hun broek groot maakt , verdomd amoksi pak deze gasten eens een keer aan


    gemodereerd
  4. @ Sandra

    Wat heeft dit bericht met mensen van Indonesia te maken,
    En wat ze om hun nek hebben ??

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  5. dJacko,
    Je moet @Sandra niet kwalijk nemen; ze is verstandelijk gehandicapt en voelt zich vreselijk gediscrimineerd.
    Geeft af op Nederland en de witte man, maar haar bijstandsuitkering die zij van dit land ontvangt zal ze nimmer opgeven om naar haar geboorteland terug te keren.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES