zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo wacht op behandeling kiesregeling; minimaal jaar nodig om verkiezingen te organiseren

Somohardjo wacht op behandeling kiesregeling; minimaal jaar nodig om verkiezingen te organiseren

-

Does Travel - naar Suriname

Nadat de nieuwe kieswet is goedgekeurd, zal het ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname nog minimaal een jaar nodig hebben om de algemene vrije en geheime verkiezingen op basis van deze wet voort te zetten.

Met nog minder dan twee jaar te gaan is het volgens minister Bronto Somohardjo daarom wachten op de behandeling en de goedkeuring van de gewijzigde kiesregeling door De Nationale Assemblee (DNA).

“Daar wachten wij als ministerie van Binnenlandse Zaken op. Al het voorwerk hebben we al gedaan en we hebben berekend dat wij minimaal een jaar nodig hebben om met de gewijzigde kiesregeling alles voort te zetten”, benadrukte de Surinaamse bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)- vergadering.

Het ministerie heeft verschillende voorbereidingen reeds getroffen, waaronder het werven en trainen van stembureaupersoneel. Er zal daarom geen sprake kunnen zijn van een vertraging in het systeem. Het streven is om de verkiezingen op 25 mei 2025 te houden.

Wel benadrukt Somohardjo dat de verkiezingen niet eerder zullen worden uitgeschreven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. We doen ht met zakenkabinet want we zijn kotsmisselijk van al de rommel dat er gebeurt in Su.
    We komen de 1 ste 20 jaar niet uit deze moerras.
    Grootste bende die Sur kon krijgen was deze regering


    gemodereerd
  2. minister somohardjo heeft u een jaar nodig , goh dus werken kunnen ze nog niet , en hoe lang duurt het dat die niet geregistreerde ambtenaren inclusief de spookambtenaren niet meer betaald worden , of blijft het modderen dat die nietsnutters gewoon door betaald worden tot mei 2025 en ook daarna , ook als u toch herkozen wordt


    gemodereerd
  3. De boevenbende van ABOP/PL willen helemaal geen nieuwe kiesstelsel, dus ook geen nieuwe verkiezingen in 2025. Want ze weten nu al dat vooral de ABOP flink wat zetels gaat moeten inleveren.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES