zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinamePALU: "Immigratie dagen worden misbruikt om Surinaamse volk te verdelen"

PALU: “Immigratie dagen worden misbruikt om Surinaamse volk te verdelen”

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – De PALU is van mening dat de wijze waarop we inhoud geven aan onze nationale dagen van immigratie van de diverse bevolkingsgroepen misbruikt wordt om het Surinaamse volk te verdelen en te verzwakken. Ook bij de afgelopen viering van 150 jaar hindostaanse immigratie zijn zaken gepresenteerd vanuit de regering met een etnische benadering die niet alleen ongezond is voor de ontwikkeling van ons land, maar ook een verkeerd beeld geeft van ons verleden. De PALU is daarom een voorstander van 1 nationale vrije dag van immigratie.

Opstanden
Zo zijn beelden onthuld van drie hindostaanse verzetsstrijders Mathoora, Ramjanee en Rajgaroo. Waarom per se gekozen is voor slechts het hindostaanse deel van de verzetstrijders roept niet alleen een heleboel vragen op, maar geeft de inborst weer van de huidige beleidsmakers. Bij de opstand op de plantages waaraan de drie verzetsstrijders deelnamen namen niet alleen de hindostaanse contractarbeiders deel. Ook de javaanse contractarbeiders inclusief nazaten van de slaven die nog werkzaam waren op de plantages zouden volgens de archieven hebben deelgenomen aan de opstand. De PALU is van mening dat de opstand in zijn totaliteit gememoreerd moet worden in plaats van slechts een etnisch deel daarvan uit te lichten.

Niet begrepen
Het monument met slechts de hindostaanse verzetsstrijders geeft een totaal verkeerd beeld. Het werkt zelfs averechts op de Surinaamse bevolking en verscherpt onnodig de etnische tegenstellingen. Met deze benadering is het te verwachten dat met de Javaanse immigratie dag mogelijk een apart monument komt van de javaanse verzetsstrijder Pawiroredjo. De gedachten waar juist onze voorouders in eenheid voor hebben gestreden wordt door de nazaten van de contractarbeiders en de slaven niet begrepen en zelfs verkwanseld.

Nationale dag
Daarom moet volgens de PALU een (1) nationale dag voor immigratie gevierd worden. Centraal op deze dag zal dan staan waarom de komst van de verschillende groepen in Suriname noodzakelijk was. Duidelijk wordt dan dat Suriname een land is dat gemaakt is om de belangen van een andere natie te behartigen. De een en zelfde onderdrukkingsgedachte heeft gemaakt dat de verschillende bevolkingsgroepen onder erbarmelijke omstandigheden naar Suriname zijn gehaald. De verschillende verzetsstrijders, zowel uit de slavenperiode alsook uit de contractperiode, streden namelijk voor hetzelfde doel: tegen de onderdrukking en voor een beter en vrij leven voor de Surinaamse bevolking.

Rol politici
Met deze benadering zouden ook de huidige en toekomstige politici beter begrijpen de rol die ze hebben in de ontwikkeling van Suriname. De taak die Surinaamse politici op de eerste plaats hebben is namelijk, het land ontdoen van de mentaliteit, verdeel en heers politiek, wetgeving en bestuurlijke structuren die nog stammen uit de koloniale tijd. Suriname moet op de eerste plaats heringericht worden naar de belangen van het Surinaamse volk, dat bestaat uit verschillende groepen die hiernaartoe zijn gehaald. Met deze historische opdracht zullen we ons moeten verenigen voor de daadwerkelijke en noodzakelijke natievorming voor blijvende welzijn en welvaart voor eenieder in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Ik ben ook van mening dat er teveel vrije feestdagen zijn. Het is niet goed voor de eenheid van SU. Elke bevolkingsgroep viert zijn etnische feest. Jammer. Elke nationale feestdag kost economisch gezien veel geld. Maar het moet niet zo zijn dat alleen Afrikanen hier recht op moeten hebben.

    Deze dagen kunnen beter benut worden om te kijken hoe de criminaliteit en rovers aangepakt kunnen gaan worden. I.p.v. te feesten en te beesten moeten er denktanks komen en moet men gaan brainwaven hoe men dit met wortel en tak moet uitroeien.

    Mensen zullen gek worden van mijn postings, elke keer dezelfde CD. Maar het is en blijft de grootste feit waarom het economisch gezien zeer slecht gaat, los van de corrupte. Massale exodus van burgers en investeerders. Door deze rovers blijven ook de echte toeristen met dollars en euro’s weg. Jammer, als een blanke mij vraagt hoe Su is dan zegt ik gewoon de waarheid dan je niet moet gaan voorlopig.


    gemodereerd
  2. PALU is een politieke partij, die altijd verschillende zaken op hun manier aansnijd. Hebben ze zelf niet door, dat ik als aanhanger niet achter al hun bevindingen staat. Met dit artikel, wakkeren ze juist het racisme en verdeeldheid aan. Over wie hebben wij het op 1 juli, ik dacht over Boni, Baron, Kwaku en andere van Afrikaanse afkomstige verzetsstrijders, waar praat, of wat wil PALU. Moeten wij al deze mensen, doen verdwijnen in een smelt groep.


    gemodereerd
  3. Bijna elke dag stuurt PALU berichten naar de media. Ik heb al heel lang gemerkt dat deze club met nauwelijks enige aanhang onder het kiezersvolk in Suriname indruk wil maken op mensen die de partij niet kennen. De PALU heeft een zeer dubieuze rol gespeeld tijden de december moorden en de toppers hebben zich enorm verrijkt ten koste van het arme volk van Suriname. Daarom heeft het volk van Suriname al lang afgerend met deze partij. De media zou daarom selectief moeten zijn in het opnemen van berichten over een partij dat alleen op papier bestaat.


    gemodereerd
  4. Men moet goed gaan na denken wie men helden noemt? Als er iemand op staat bij een demonstratie en hij komt om het leven, zie ik niet in waarom zo iemand een held is van de groep.

    Hij mag wel voor aan gaan lopen en schreeuwen, maar moet weten wat er ook gezag is die orde, veiligheid, rust in stand moet houden in de maatschappij en als zo iemand dan in het stof bijt, is die voor mij geen held. Als zo een persoon een held is, dan zouden alle leiders van protesacties helden moeten zijn. Held om dat die door het gezag bij orde handhaving, rust en veiligheid in het stof heeft gebeten, vind ik poppenkast.


    gemodereerd
  5. “Verdeel en heers!”

    Het ene lelijke standbeeld na de ander, die de straten van Suriname vervuild.
    Geschiedkundig gezien, snap ik niet wat standbeelden van hindoestaanse verzetsstrijders in Suriname voor betekenis hebben. Hindoestanen waren geen verzetsstrijders in Suriname, zij waren contractarbeiders! Standbeelden van vrijheidsstrijders als: BONI, JOLICOEUR en BARON, zouden gepaster zijn.

    Deze misselijkmakende zelfverering van deze ‘hindoestaanse’ president, begint steeds groteskere vormen aan te nemen!

    Stand


    gemodereerd
  6. De heer van Palu heeft groot gelijk. Trouwens, al deze feesten zijn meer bedoeld om de zakken van family and friends te vullen. De miljoenen gaan voor het grootste deel naar bedrijven van family and friends en naar de organisatoren. En als ze in Suriname toch zo dol zijn om te feesten, dan zou je al deze dagen kunnen bundelen tot 1 feestdag. De regering denkt bij zich zelf, geef het volk wat brood en spelen op een dag, dan zijn ze rustig.


    gemodereerd
  7. De Palu heeft gelijk. Natievorming moet voorop staan ipv etnische verdeeldheid. Maar de NDP, VHP, ABOP en de PL blijven ETNISCH verdelen om hun varkenachtig smerige belangen te behartigen.


    gemodereerd
  8. Volgens mij gaat het daar om Hindostaanse immigratie, hè Palu. Met die nutteloze artikel van jullie wakker je het aan ja.


    gemodereerd
  9. Zo wordt mijn vermoeden nog eens bevestigd dat PALU de domste academici herbergt.Vierde klasse glo.


    gemodereerd
  10. PALU weet er alles van het Surinaamse volk te misbruiken en te beraden.
    Ze hebben het uitgevonden in Suriname.
    En nu gaan ze heilig spelen.
    Hoogstwaarschijnlijk is PALU roomser dan de paus.


    gemodereerd
  11. Alle feestdagen afschaffen die Bouta heeft gecreëerd om de verschillende bevolkingsgroepen te paaien.
    Er hoort maar 1 nationale feestdag en dat is voor de Indianen, de oorspronkelijke bewoners.
    En een 1 juli Surinaamse dag toen we allemaal bevrijd werden van de onderdrukkers.
    En ieder geloof heeft recht op zijn kerkdag voor maximaal 2 x per jaar doorbetaald.
    dus 1 Paasdag en 1 pinksterdag of voor de moslims en hindoes ook maximaal 2 dagen enz.
    Wil je meer dagen dan kost het je geld of je eigen verlofdagen.
    Het is nergens ter wereld zo een idioterie aan nationale feestdagen, als in Suriname.
    De middenstand en ondernemers kunnen het financieel niet meer bolwerken.
    Het land gaat ten onder aan feestdagen gekte.


    gemodereerd
  12. Toch gee slecht idee va Palu … slagvaardiger.
    Noem de helden allemaal op op slechts één dag.


    gemodereerd
  13. Denise
    Amen. Goed beschreven waar de schoen wringt. Zogenaamd bestrijdt deze beweging racisme terwijl het zelf racistisch bezig is. Waarom mogen de Hindoestaanse verzetstrijders niet herdacht worden? Laat deze ophitsers eerst op onderzoek uitgaan en zie wie zich tegen de koloniale overheersers verzette. De eerste politieke partij in Suriname was de Moesliem Partij bestaande uit Hindoestaanse en Javaanse moesliems, later ging deze partij op in de VHP


    gemodereerd
  14. Palu je kletst! Wat vior toegevoegde waarde hebben jullie? Jullie zijn met de “verdeling” van de bevolking. Immigratie van de verschillende bevolkingsgroepen heeft men altijd herdenkt dus wat zeur je. Jullie zijn een bende corruptelingen.


    gemodereerd
  15. Op een herdenkingsdag van Hindoestanen ga je natuurlijk Hindoestanen herdenken en niet anderen.
    PALU zou zich ook de vraag kunnen stellen waarom bij de discussie over gedwongen arbeid en slavernij zij zelf nooit de contractarbeiders noemen. Dat is toch ook verdeel en heers politiek, niet waar PALU?


    gemodereerd
  16. De Palulu partij met haar voorzitter Errol Alibaba en Iwan de Kleine hebben een prominente rol gespeeld ten tijde van de zogenaamde “revo” periode.
    Het volk is niet en zal het nooit vergeten dat zij mede schuldig zijn aan de politieke moorden en de chaos en ellende waarin Suriname nu in verkeerd.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES