zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij6 miljoen SRD uitgegeven voor viering Hindostaanse immigratie in Suriname

6 miljoen SRD uitgegeven voor viering Hindostaanse immigratie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering heeft in totaal een bedrag van 6 miljoen SRD uitgegeven voor de recente viering van 150 jaar Hindostaanse Immigratie. Dit zei Stanley Dijksteel, adviseur van de president tevens ondervoorzitter van de werkgroep Nationale Commissie Jubileumjaren, zondag in het programma Welingelichte Kringen.

Volgens Dijksteel zijn er diverse projecten uitgevoerd en hebben de organisaties de lat hoog gelegd. Hij kijkt er tevreden naar terug. Als hoogtepunt noemt hij wederom de komst van de Indiase president Droupadi Murmu, waardoor ook een aantal MoU’s konden worden ondertekend.

De regering heeft SRD 20 miljoen goedgekeurd voor de uitvoering van activiteiten in het jubileumjaar 2023. Suriname viert dit jaar ook 160 jaar Keti Koti en 170 jaar Chinese immigratie. Hiervoor zullen ook de presidenten van Ghana en China worden uitgenodigd.

Dijksteel hoopt wel dat de staatshoofden invulling zullen geven aan deze uitnodigingen, vooral tegen de achtergrond dat er verschillende protocollen moeten worden opgevolgd bij staatsbezoeken. Met nog drie weken te gaan tot 1 juli, heeft de president van Ghana zijn aanwezigheid nog niet bevestigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Surinamers zeuren te veel over het slavernijverleden.
    Kijken of de spijtbetuiging verbetering voor ze zal betekenen.
    Ik denk het niet. Want ze willen hun kansen niet pakken.


    gemodereerd
  2. Nana Addo Dankwa Akufo-Addo is nog aan het nadenken als hij wel of niet komt.
    Immers, in de tweede helft van de 17e eeuw verschoof de aandacht van goud naar de slavenhandel. De Ashanti waren de handelspartner van Nederland.
    Destijds onder didbri is de Ashanti koning met veel bombarie ontvangen en zelfs gehuldigd 🙁
    Waarvoor eigenlijk??? Misschien kan Opa D. dat vertellen….


    gemodereerd
  3. De pres van Ghana moet nog wat gouden sieraden van een koning lenen om te komen pronken. Hun voorouders stonden aan de basis van het leed onze voorouders aangedaan. Sinds de euro en dollar tekens opdoemen hoor je alleen aloitjie achtige liedjes maar niet het danklied aan Koning Willem3.
    Zal Ghana ook excuses aanbieden?


    gemodereerd
  4. Hmmm 23 miljoen min 6 miljoen is 17 miljoen is 8.5 miljoen per komende herdenkingen. A sani o tjari trobi want achteraf zal blijken dat de festiviteiten duurder zijn uitgevallen. Gelukkig is het SRD.


    gemodereerd
  5. Ja toch. Feestvieren. 26 miljoen srd is ongeveer 650.000 euro,s.Kan je dit liever geld niet in onderwijs investeren . Is maar een mening.Als je wil feesten en presidenten wil uitnodigen,doe het dan uit je eigen zak.


    gemodereerd
  6. 6 miljoen, daar kon je veel Surinamers mee blij maken. Maar alles moet voor de show.


    gemodereerd
  7. De mevrouw van india murmu moet suriname steunen en werken hard werken voor haar eigen land niet alleen feestbeest uithangen in diaspora landen, want india is een grote show facade meer niet achter de facade armoede, homo, gender neutraal verheerlijk met sari aan zelfs lesbische indiase hindoe jonge vrouwen in nepal katmandu en chinese lesbo’s dansen als gek voor witte gedachten omdat hun een paar stuivers krijgen van de gaywoman organisation uit europa. Grote schande voor india en nepal europese gedachten uitdragen voor paar stuivers uit europa. Lager dan riool wormen mensen daar alleen springen en dansen terwijl land zucht in armoede enz.


    gemodereerd
  8. Die nazaten vd slavernij hebben tweehonderd miljoen euro ontvangen van Nederland. Das ongeveer 6 miljard srd. (Koers=30).

    Geen enkele slaven-organisatie die er ook maar aan denkt, om één euro overzees te besteden. Ondertussen worden de meest onzinnige culturele activiteiten bedacht. Dit is zuiver het, njang dringie prisirie-gedachtegoed.

    De Nazaten van de contractarbeiders hebben enkele gesubsidieerde euro’s ontvangen, de rest komt uit eigen zak. Plus steunen ze massaal overzeese stichtingen.

    Srd 6 mil is niet eens 2 ton €.
    Uitkomst; regeling aflossing schuld met India.

    Das het verschil!


    gemodereerd
  9. Nou,ik zie XI JIN PIN niet verschijnen.Die voelt zich een wereld leider en groter dan Biden.


    gemodereerd
  10. Waarom mogen wij geen herdenkingsfeesten hebben. In Sranan doen wij het met een multi etnische bevolking. Wij zijn van overal gekomen, sommigen onder dwang en valse voorwendsels. Mogen wij onze voorouders niet herdenken omdat het tegenwoordig geld kost en dat, dat geld misschien aan iets anders uitgegeven had kunnen worden. Hoe bekrompen wil je het hebben. Wij zijn door diepe dalen gegaan, zijn vernedert tot op het bot, steeds teruggekomen met meer power en nu anno 2023 zijn wij een trotse natie, met onze eigen rijkdom en armoede. Wij hebben uit al deze nationaliteiten en koloniale overheersing nog een leefbaar en switi land gemaakt. Wij zijn van ver gekomen, onze voorouders hebben zich opgeofferd, hebben zich in het zweet gewerkt, onder strenge koloniale overheersing. Wij zijn geknecht er weer opgestaan, hebben de ketenen “gekoti, en kwamen als het riet, dat weer terugboog uit een storm.
    Mag de herdenking dan geen geld kosten?
    Je hebt altijd van die proleten, die elke dag wakker worden en de wereld bezien vanuit hun onuitputtelijke bekrompenheid. Niet zeuren/zeiken, anders vindt jij je rust enkel in de kist, get a live.
    Niemand hoeft medelijden met ons te hebben, NIEMAND. De wereld is niet eindig, morgen is weer een dag.

    Voor de Surineds, meneer Makka wacht nog steeds op uw financiële bijdrage.


    gemodereerd
  11. Verspilling van geld voed liever de noden van het volk.
    Deze president is alleen voor de show vertoning


    gemodereerd
  12. Dat is typisch Surinaams. Een klein deel feest erop los en grootste deel leeft in armoede. Geld zou beter besteed zijn aan de gezondheidssector. Er is geen enkele reden om te feesten.


    gemodereerd
  13. Trouwens, van die SRD 6 miljoen is SRD 5 miljoen in zakken van Family and friends terechtgekomen.


    gemodereerd
  14. Ik kan het niet laten om toch even een aanvulling te plaatsen;
    Wat hebben dit soort berichten voor nieuwswaarde??
    Redactie van wtk, ik daag u uit om dat uit te leggen.
    In mijn beleving werken ze stigmatiserend!
    En nu maar zien of mijn reactie geplaatst word.


    gemodereerd
  15. @Esmerald
    Op de schoen, en raak ook.
    Waar we in Su geen gebrek aan hebben: muggenzifters.
    Continu geklaag en gezeur. Lijkt wel voor velen hun beroep of hobby te zijn.


    gemodereerd
  16. @sandra,

    Ben het eens met je In Afrika gebeuren zulke dingens niet, daar werken ze keihard, daar heb je geen LHBTgemeenschap , daar zijn ze allemaal hetero’s. Wel heel jammer dat de afrikanen hun land ontvluchten in gammele bootjes steken ze de middellandse zee over om een beter heenkomen te zoeken. Ze worden opgevangen door de Italiaanse kustwacht, ze krijgen voedsel en kleding en een slaapplaats. Wat een zielige vertoning van die afrikanen.
    In afrika houdt men niet van dansen, feesten en beesten he?


    gemodereerd
  17. Er was geen reden om te feesten. Zoveel mensen hebben geen huis, oudjes hebben geen eten in tehuizen. Dan gaat een kliekje feesten??? Nergens voor nodig.


    gemodereerd
  18. pony voor jou feestje is geen geld meer en ook niet voor de chinezen , de minister van transport en toerisme en de president hebben die 14 miljoen srd ingewisseld voor dollars bij de cbvs , en voor die dollars hebben ze een vliegtuig geleased voor de slm zodat ze weer kunnen reizen in de regio , verdomd weer geld van het volk , maar jullie feestjes moeten jullie zelf betalen , of dat die slavenhandelaar uit ghana toch nog komt met een tasje vol kraaltjes , en voor die chinezen is geen hoop , xi die zien jullie ni , wang snee wang


    gemodereerd
  19. persoon , 12 juni 2023 Bij 19:46 , goh wat doe jij zielig , maar jij hebt geen hart voor de echte surinamers , jij hebt een gespleten hart dat alleen maar van duivels houdt en die gaan binnenkort feesten over 3 weken he , maar die duivels de boevenclub feest alleen met hun volgelingen en de rest kan stikken he , en van dat duivelse kliekje houdt jij he
    wordt betaald met geld dat ze tussen 2010-2020 gestolen hebben van het echte surinaamse volk


    gemodereerd
  20. @Sandra,

    Waarom denk je dat de Europeanen ooit massaal naar de Nieuwe Wereld (USA = New India, volgens Columbus) vluchtten?
    Heb jij geen benul van geschiedenis?


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES