woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMannen stelen dienstwapen van slapende politieman in auto

Mannen stelen dienstwapen van slapende politieman in auto

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft de 32-jarige A.T. en de 23-jarige Z.V. aflopen maandag aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van het dienst vuistvuurwapen van een politieambtenaar, die lag te slapen in zijn auto.

De politieambtenaar deed op zondag 28 mei aangifte op het politiebureau Centrum van het voornoemde strafbare feit. Daarbij gaf de wetsdienaar te kennen dat hij zich samen met zijn nichtje voor vertier te Wakapasi bevond. Op een bepaald moment liepen ze naar zijn voertuig die geparkeerd stond aan de Van Roseveltkade en namen plaats in de auto. Bij die gelegenheid werd zijn nichtje door een onbekend manspersoon benaderd die haar aan de praat hield.

Nadat de onbekende man was vertrokken, sloot hij zijn voertuig af en vermoedelijk door de alcohol die hij en zijn nicht hadden gedronken, vielen zij op een bepaald moment in slaap, meldt het Korps Politie Suriname.

Na enige tijd schrok de agent wakker en ontdekte dat zijn zwarte tas inhoudende zijn dienstvuistvuurwapen was weggenomen en dat het achterportier openstond. Hij deed direct aangifte, waarna de zaak voor verder onderzoek werd overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Paramaribo.

Na uitgewerkte informatie is naar voren gekomen dat op die dag de politieambtenaar geruime tijd werd achtervolgd. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe Z.V. en A.T. het strafbare feit hebben gepleegd. De verdachten werden opgespoord en respectievelijk in het ressort Kwatta en Uitvlugt aangehouden. Het dienst vuistvuurwapen werd teruggevonden in de woning van de verdachte Z.V.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Dat deze politieman met zijn nichtje samen drinkt is al raar. En waarschijnlijk heeft hij de auto ook zelf gereden, nadat hij gedronken had? Doen zijn collega’s hier nog wat mee? Alleen in Suriname…..


    gemodereerd
  2. Hopelijk is het nichtje bekend bij de familie of kennen haar familieleden haar gewapende neef. Ik vind het gewoon een raar verhaal dat iemand van de gewapende macht gaat chillen en alcohol gebruikt om daarna in de auto met nichtje te gaan slapen. Notabene aan de onveilige Rooseveltkade waar vaker duistere zaken gebeuren.


    gemodereerd
  3. Hij zal me wel meer vertellen dat hij alleen door samen alcohol te drinken met zijn nichtje, zij beiden zo moe en afgepijgerd waren dat ze in de auto in slaap zijn gevallen. Als hij en zijn nichtje geluk of pech hebben (het is maar hoe je het bekijkt) worden ze straks ook tegelijkertijd de ouders van een nieuw familielid in hun hechte familie met diepgaande relaties..


    gemodereerd
  4. Deze tori stinkt behoorlijk, het is mijns inziens een sitie tori.

    @ Jan met de pet.

    Waar staat het dat je niet met je nicht mag drinken ?
    Een echte politie heeft in feite nooit vrij op papier wel
    maar. je moet ten alle tijde oproepbaar zijn bij calamiteiten.
    Tenzij je met vakantie bent in het buitenland, dan geldt het niet!
    En een politie man / vrouw mag in zijn/ haar vrijetijd gewoon
    alcohol nuttigen. ”De hoeveelheid mogen ze zelfs bepalen”.
    Maar als het kan liever niet, want je bent in feite 24 uur politie
    man, erger nog je hele leven lang in feite!


    gemodereerd
  5. Of was hij bezig met zijn “nicht”?? En daardoor niet opgemerkt dat ook zijn wapen werd “gepikt” !! 🙂 🙂


    gemodereerd
  6. Met je nichtje…drinken tot jullie dronken worden??? Daarna in slaap vallen….wat een verantwoordelijke kalaka skwtoe. En deze mensen lopen met wapen! Eeeeeeh laten jullie me met sie stomme verhalen hoor…want dat is dit…een atom verhaal ..waarschijnlijk is dit heel dinge in scene gezet


    gemodereerd
  7. Swiet torie.
    Druk in de weer met zijn jonge heer en de dieven sloegen toe en smeerden ém als een speer.
    Als nichtje van 12 niet alleen die van morello wilde roken dan was hij minder bezig geweest en had hij de dieven kunnen zien. ma ja voor het zelfde geld was ze geschrokken had ze gebete.


    gemodereerd
  8. @ jan
    hopelijk droeg hij een petje zonder gaatjes anders heeft hij straks een neefje erbij


    gemodereerd
  9. lijkt wel russische toestanden , straks horen we dat ze vergiftigd waren
    ach ja alles kan in suriname


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES