donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBIBIS-minister Ramdin wijst op blunders bij uitzettingsprocedure 'Asawini'

BIBIS-minister Ramdin wijst op blunders bij uitzettingsprocedure ‘Asawini’

-

Does Travel

President Santokhi was niet op de hoogte van de uitzetting van Regita ‘Asawini’ Edenburg. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie moet het staatshoofd daarom van een volledig onderbouwde rapportage voorzien, zodat nagegaan kan worden of de juiste procedures zijn gevolgd. Dit zei BIBIS-minister Albert Ramdin in een interview op radio ABC.

Op het moment van de uitzetting van Edenburg, vertoefde Ramdin samen met president Santokhi in Brazilië. Zij vernamen pas over deze case toen zij op de terugweg waren naar Suriname.

Volgens de BIBIS-topman is zijn ministerie ook nooit en te nimmer op de hoogte gesteld van deze zaak. “Het moment dat er sprake is van een actie gericht naar het buitenland, zoals een uitzetting, dan behoort het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte te worden gesteld en ook advies te verschaffen over de werkwijze die gevolg moet worden. Ik was ook niet op de hoogte gesteld, dus vandaar dat de president gevraagd heeft om alles op een rijtje te zetten”, aldus Ramdin.

Vorige week is er een meeting met de Nederlandse ambassadeur en de consul geweest om de procedure voor uitzetting af te stemmen. Volgens Ramdin was dit nodig, omdat bepaalde documenten vanuit de Nederlandse autoriteiten nodig waren om Edenburg terug te sturen. In dit geval zou het gaan om een noodpaspoort vanuit de ambassade. Op dat moment vertoefde Edenburg nog in Frans-Guyana en moest zij dus hiervoor terugkeren naar Suriname. Uiteindelijk heeft zij toch zelf ervoor gekozen om vrijwillig te vertrekken.

Ondertussen is de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastasia Kanape-Pokie, via verschillende mediakanalen ingegaan op de kwestie van het noodpaspoort. Zij heeft gesteld dat het CBB vijf soorten paspoorten verstrekt, waaronder ook noodpaspoorten voor buitenlanders. Aangezien de justitiële autoriteiten een verzoek voor een noodpaspoort hebben gedaan, is dat op basis van de wet ook verstrekt.

Zij stelt dat er op geen enkel moment een opdracht is gekomen vanuit hoger hand, waaronder vicepresident Ronnie Brunswijk. Ook stelt de CBB-directeur dat slechts vier personen bevoegd zijn om een paspoort te tekenen. Dat zijn: de CBB-directeur, directeur van Binnenlandse Zaken en twee adviseurs. Alles gebeurd na onderlinge afstemming en conform de wettelijke procedures.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

14 REACTIES
  1. Vrouwtje Kanapa ….” aangezien de justitiële autoriteiten een verzoek voor een noodpaspoort hebben gedaan, is dat op basis van de wet ook verstrekt.”

    Wie zijn de justitiële autoriteiten??????? Op basis van welke wet …. de wet van je …… !!!!!

    Vrouwtje Kanape moet op staande voet … oneervol … ontslagen worden.
    Gebeurd dat nu niet … dan zijn de dagen, weken en maanden van vrouwtje Kanape geteld.

    Alle posten waar … leeg-hoofdige Abop’ers …. geplaatst zijn … moeten door een VEFGROOTGLAS. Voor deze leeghoofden{SOSO ACHTER UITGANG } zal geen plaats zijn in een nieuw op te bouwen … eties en morele …. Surinaamse samenleving

    De uitslag van deze excersitie zal naar de gemeenschap toe … duidelijk zijn.


    gemodereerd
  2. Ik wil puur de kwestie over nationaliteit aankaarten. Asawini heeft een Nederlandse nationaliteit.

    Welnu, kijk eens hoeveel “dja dja Sranan mangs en oema’s” wonen in Suriname met een Amerikaans, Nederlands of Antiliaans paspoort en zich de bazen van Paramaribo wanen. Velen van hen doen alleen maar alsof ze van het land houden.
    Ze genieten alleen van de rijkdommen en de luxe, verder zijn ze geen Surinamers.
    Want zeg nou zelf waar kan je nou heen met een Surinaams paspoort ZONDER een visum aan te vragen, behalve de Caricom landen.


    gemodereerd
  3. Mi-ni-ster van BELAZER ZAKEN {Bibis} stelt hardnekkig dat hij niets van de uitzetting van mevr. Edenburg wist.

    Mi-ni-ster van Belazer Zaken … je hebt zeker … daroe ge-piè {gedronklen}… toen je dat interview/vraaggesprek toestond.

    Spreek je voor het eerst … misschien in heel je leven … de waarheid … je bent nog niet in een leugen gestikt … dan moet je samen met vrouwtje Kanape de plaat poetsen.

    Ple-si-dent … je moet deze ONBENULLEN: vrouwtje Kanape … Amoksi …. Ramdin … de verantwoordelijke justitiële autoriteiten … op staande voet … oneervol ontslaan … om de woorden RECHT en WAARHEID … inhoud te geven.


    gemodereerd
  4. Alleen ‘als de ene hand de andere wast, worden ze allebei schoon.’ En als de ene hand, niet weet wat de andere doet, dan heeft men – inderdaad – een ‘functioneringsprobleem.’
    ———————————————————————————————-
    “Een parlementaire democratie kan alleen optimaal functioneren, als de fundamentele mensenrechten gelijkwaardig zijn en de plichten wederkerig.”

    Toussaint de La Serna
    ———————————————————————————————-
    Ik wens mevrouw Regita ‘Asawini’ Edenburg, veel sterkte toe in haar strijd voor rechtvaardigheid. (“It’s a hell of a job, but somebody got to do it!”)

    Tan bun


    gemodereerd
  5. Broodje aap,dat ze niet van af wisten? onzin,waar waren ze toen heel Suriname in rep en roer was toen ook de famlie verhaal ging halen? Mevrouw was 4 dag spoorloos. En toen ook de president voor hulp vroeg, om die zaak op te ,lossen. Ze gaven geen gehoor. Ze hadden niet gedacht dat het een internationale case zou worden, hoe dom ze zijn. Dus willen ze hun handen in onschuld wassen.


    gemodereerd
  6. Bibis minister en zn baasje en al die debielen om hun hern, de vrouw is vr 3 dagen van de aardbodem verdwenen. Iedereen hft vanaf de 1 ste ochtend gevraagd, waarom via Frans Guyana uitzetten?? Niemand wist zg iets. Hebben jullie die lummel van juspol niet gebeld?? Ook hij wist niets. Wie wist dan wel iets??
    Toen jullie de actie van nederlandse ambassade zagen, toen zijn jullie geschrokken. Rotten jullie met zn allen op. SUR hft schade geleden. Schande op schande hebben wij gehad.


    gemodereerd
  7. Was die bibis man dan aan het slapen? Volgt hij soms het nieuws niet? Want hij lijkt een beetje overvallen door de gebeurtenissen.


    gemodereerd
  8. Zoo het DOMINO EFFECT begin al te werken BRUJA ” dit is pas het begin ” komt tr van als de beleidsmakers de internationale wetten en regels goed kennen en goed handhaven ook als ze achter gesloten deuren hun eigen grondwettelijk regels en handelingen uitvoeren.
    Recht en waarheid zal zegevieren ” een van de regel van ons Volksliederen. MAMA SRANANG 🇸🇷wil geen pijn meer 😭voelen het is en wordt te veel.
    Ook het totale bevolking moet oprecht en hard werken en eerlijk een eenheid vormen dan pas gaat MAMA SRANANG weer bloeien en een BROEMJIE DJARI neerzetten 🌹🌻🌳💐


    gemodereerd
  9. Zoooo nu blijkt dat abop zn eigen agenda heeft. Chan was uitlandig dus VP nam waar en dacht niet eerst te overleggen met pres en bibis minister. En al die mensen en die chan uitschelden over deze kwestie…ga nu lekker met je staart tussen je benen weg. eze vrouw is een bedreiging voor bravo zn goudvelden dia moest ze zo snel mogelijk weg.
    Ik hoop dat se boeskondre sma’s hun ogen open gaan .. ABOP is niet te vertrouwen…ze gaan over lijken…hun eigen mensen in het binnenland worden belazeren ze


    gemodereerd
  10. Wie is mevrouw Ass a wini of is het Ass a winti
    Stadsguerillia
    wat bedoel je met
    Alle posten waar … leeg-hoofdige Abop’ers …. geplaatst zijn … moeten door een VEFGROOTGLAS.
    Bedoel je onder een vergrootglas? Want als het er door heen moet dan is het kapot toch mang? Ook aprt — leeg-hoofdige…… dan gaat het over geen enkel persoon van de Abop, want leeghoofdige kennen wij niet.

    Je schrijft nog meer rare dingetjes jong. Wat wil je nou dat mevrouw Kanape nu of over een dan een week een maand of meerdere maanden wordt ontslagen. Wanneer zijn die dagen nou geteld jong?
    Make up your mind boy
    Pas toch op wat je schrijft mang. Straks wordt je posting weer verwijderd of krijg je een ban.

    Wat mevrouw Ass a wintie betreft. ze had een enkeltje geboekt en nu kon ze gratisj terug naar Bijlmer


    gemodereerd
  11. Sur.is aan een ramp ontsnapt.Ze is naar Europa gegaan en de dam Ukraine ontplofte.


    gemodereerd
  12. Forumleden/Reageerders,Odi Odi.

    Breaking News van minister Albert Ramdin van BuZa in Suriname.
    BIBIS-minister Ramdin wijst op blunders bij uitzettingsprocedure ‘Asawini’

    Met de één na de andere LEUGEN komen die gasten naar buiten in de Surinaamse media.

    Klopt het verhaal wel van minister Albert Ramdin van BuZa?

    Op het moment van de uitzetting van Edenburg, vertoefde Ramdin samen met president Santokhi in Brazilië.
    Zij vernamen pas over deze case toen zij op de terugweg waren naar Suriname.

    En op welke datum heeft president Chandikapersad Santhoki en minister Albert Ramdin de volgende persoon op de J.A. Pengel Luchthaven ontvangen?

    President Droupadi Murmu van India aangekomen in Suriname.
    En dat was op 4 juni 2023.
    Dus jullie beiden waren reeds in Suriname gearriveerd om met alle egards President Droupadi Murmu van India op J.A. Pengel Luchthaven te ontvangen.

    En dat was voor dat mevrouw Regita ‘Asawini’ Edenburg in het SLM toestel plaats had genomen.
    Want ze is niet met een KLM toestel in naar Nederland vertrokken.

    Minister Albert Ramdin van BuZa en de rest voelen nu natigheid.
    De één geeft de andere nu de schuld over hun eigen DOMME BLUNDERS.

    De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastasia Kanape-Pokie, kan liever op (sofa) gaan zitten.
    Je hebt gewoon opdracht gekregen van de vice-president Ronny Bravo Brunswijk.
    En je bent als ABOP aanhanger tot directeur benoemd door niemand anders dan Ronny Bravo Brunswijk.

    En het CBB valt volgens mij onder het ministerie van BiZa waar de niet al te slimme zoon van Schijndood SOMO tot minister is benoemd.

    En nadat mevrouw Regita ‘Asawini’ Edenburg in Nederland was aangekomen, kwam minister AMOKSI (ALESIE) van Justitie met zijn LUL verhaal in de media.

    SURINAME IS ECHT EEN HOOFDPIJN DOSSIER.


    gemodereerd
  13. Justitie bestaat uit verschillende disciplines allen belangrijk.
    Helaas hebben getrouw, jo koe, bello en bessie etc. een puinhoop achtergelaten en kaderlozen in dienst genomen.

    De minister v Justitie wordt geadviseerd door adviseurs allen met hun eigen expertise. Als zij de wet, procedures en protocollen niet kennen dan krijg je dit; slecht advies.
    Moet de minister alles in zijn eentje doen of zo? Hij is geen inktvis. Hij moet kunnen vertrouwen op de kennis & kundigheid van zijn ambtenaren. Idem dito bibis etc.

    Bestuurskunde les1.


    gemodereerd
  14. Wat een heisa om een buitenlandse die in Suriname de boel wou ophitsen en rasistisch bezig was, ze is Nederlandse en is terecht de deur gewezen. Kijk naar de heibel en het zijn steeds de zelfde mensen die het veroorzaken.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES