donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorzitter Rusland verwacht verdubbeling aantal stemmen voor NPS in 2025

Voorzitter Rusland verwacht verdubbeling aantal stemmen voor NPS in 2025

-

Does Travel - naar Suriname

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft hoge verwachtingen van het resultaat van de verkiezingen in Suriname in 2025. In ieder geval verwacht hij dat de groene partij het aantal behaalde stemmen uit de vorige verkiezingen dan verdubbeld.

“Wij zijn begonnen in 2015 met 16.000 stemmen. Maar in 2020 zijn wij naar ruim 33.000 stemmen gegaan. Dus een groei in het stemmenaantal van 100%. In 2025 is mijn verwachting dat wij minstens weer een verdubbeling in het aantal stemmen zullen meemaken, waardoor onze positie, no matter welk systeem er is, weer een veel betere zal zijn dan we de afgelopen jaren hebben geboekt”, zei de NPS-voorman tijdens een radio-interview.

Alles hangt uiteindelijk af van het kiesstelsel waarvoor er wordt gekozen. Het wordt volgens hem overigens ook tijd dat er haast gezet wordt achter de behandeling van de kiesregeling. “De tijd dringt, dus er is haast voor nodig”, aldus de politicus. Het aantal verwachtte stemmen voor de NPS is vergelijkbaar met de 65.862 stemmen die de NDP kreeg in 2020. Volgens het voorstel van de stuurgroep Lim A Po, waarvan de groene partij voorstander is, komt dit neer op 12 zetels.

Rusland stelt dat de NPS de afgelopen jaren wel een groei onder het Surinaamse volk heeft meegemaakt, maar vanwege het huidig kiessysteem is dat niet positief vertaald in de gewenste aantal zetels. De politicus stelt dat de paarse partij van 90.000 naar 65.862 is teruggevallen in 2020. Echter, slechts een klein deel van deze kiezers is teruggekeerd naar de NPS. De rest heeft uiteindelijk gekozen voor de VHP vanwege de stem slim campagne. “Veel stemmen, ook van de niet-hindoestanen, zijn gegaan naar de VHP. Want op basis van etniciteit zou de VHP nooit zoveel zetels gehaald hebben. We hebben zelfs een situatie gehad waarbij ook NPS’ers gestemd hebben op de VHP”, aldus Rusland.

Het gros van de kiezers vond overigens het verkiezingsverhaal van de NPS te saai. Rusland legt uit dat veel personen in Suriname niet ready waren om te luisteren naar de realiteit. En de realiteit was dat het niet eenvoudig zou zijn om de achtergelaten problemen door de vorige regering binnen enkele dagen op te ruimen. De kiezer was eerder geneigd om te luisteren naar het 200 dagen herstelplan dat door de VHP werd gepropageerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Wat vrijwel zeker is, is dat de NPS 20 zetels haalt indien deze dwerg met zakbreuk opzout’.
    Greg is een charisma-loze stongbakru; geen uitstraling en een volksverlakker pursang.


    gemodereerd
  2. Na die ravage die jullie hebben achtergelaten, en het vluchtgedrag in the heat of the moment, durf je wel meneer.

    Niet alleen het onderwijs maar ook het milieu is verkloot. Die ex-minister was oké, maar met de kennis van nu is die ongeschikt. Heeft hij nooit een kwik-rapport ontvangen….

    Onderwijs vertrekt op hoge poten en krijgt salaris tot haar kist, en wat doet ze nu, werken bij het kabinet.
    Geen enkel schaamtegevoel. Tijd voor je hobbelstoel, plaats maken voor jong suri. Foute beslissing.

    Tot overmaat v ramp wordt dievegge abop binnen gehaald. Waarom?

    Nou vergeet het maar, eerst schoonvegen;
    meneer vanwege gebrek aan daadkracht en leiderschap, etnel en alle ex-dieven moeten eerst verdwijnen.

    Een stabiele economie en een lage koers boeit de suri niet. Daar weet jullie ex-leider alles van.


    gemodereerd
  3. Ik geloof ook dat de NPS veel groter wordt dan de boevenclub van ABOP. Dat zou goed voor de vooruitgang van Suriname zijn. De VHP mag ook nooit meer 20 zetels krijgen, anders worden deze gasten arrogant en ook teveel family and friends. De VHP moet gehalveerd worden en de kleinere partijen moeten zetels krijgen. Als partijen te groot worden, gedragen de leiders zich als goden en luisteren ze niet meer naar het volk. Het politieke veld moet in evenwicht zijn.


    gemodereerd
  4. Ja noh! misschien als je bedankt als voorzitter en de partij gaat samenwerken met de NDP.


    gemodereerd
  5. Rusland moet niet denken dat hij beter is dan de boevenregering. Hij is ook verantwoordelijk voor al ellende die we nu meemaken. Vertel het volk waar al het geld van Staatsolie en de multinationals is. En hoeveel dat is. Dan kom je terug


    gemodereerd
  6. Heer Rusland Is Geen Leider.

    Hij Heeft Het Over Verdubbeling Van Antal Stemmen,
    Daarmee Bedoeld Hij, Van 3 Naar 6 Zetels Voor De NPS

    Als NPS Grote Ambities Heeft Voor 2025
    Moeten Ze Heer Rusland Bedanken Als Voorzitter
    En Patricia Etnel Naar Voren Schuiven.

    Dat Gaat Tactisch Een Meester Zet Van De NPS Zijn


    gemodereerd
  7. Nou ben ik benieuwd of de voorspelling uitkomt.Rusland heeft de partij opgeofferd aan de grillen van Etnel alleen omdat haar zoon een stier stal.Toen dat bekend werd nam ze het op voor haar zoon.”Wie aan mijn zoon komt,komt aan mij”.Met wat ze verdient,kon ze best een stier voor haar zoon gekocht hebben.


    gemodereerd
  8. Alle politieke partijen moeten hun programma’s presenteren betreffende de economie, veiligheid, milieu(vervuiling), werkgelegenheid, onderwijs, gezondheidszorg, kinderen- en ouderenzorg en Waarden en Normen.
    Het moet verplicht worden om als politieke partij een deugdelijke programma te presenteren.
    Wie dat niet kan, moet deelname aan de verkiezingen ontzegd worden.


    gemodereerd
  9. Voorzitter Rusland verwacht verdubbeling aantal stemmen voor NPS in 2025

    Bla, bla, bla,

    Hij moet dat via een een bij verkieizingsbijeenkomst vd NPS laten in Grun Djari hoe groot het aantal toekomstige kiezers vd NPS op 25 Mei 2025 zal zijn.

    Niet alleen in Grun Djari, maar ook in Para, Brokopondo, Marowijne, Wanica.

    Aan de hand van die opkomsten bij de verkiezingsbijeenkomsten in de diverse districten, en het aantal aanmeldingen van leden voor NPS moet hij uitspraken doen.

    Dit is gewoon een slag in de ruimte en is gewoon belachelijk, zelf de vele volwassenen met een 4 de klas lagere school in Suriname lachen hem met deze uitspraak gewoon uit. En deze man noemt zich hoog leraar, voorzitter vd nps en dna-lid.

    Hij kan maar beter tomaten gaan planten en laten zien dat hij met zijn landbouwkennis toch tomaten internationaal kan verkopen en valuta mee kan verdienen. Tomaten is een product dat veel gevraagd is op de wereldmarkt.


    gemodereerd
  10. Ja, ook ik als niet NPSer, die op.de NPS heeft gestemd, omdat ik er tenminste iets aan wilde doen dat de boevenbende van de NDP werd weggestemd, had bijna op de VHP gestemd omdat ik het verhaaltje van Chan dat ‘a bo set en’ geloofde. Uiteindelijk bracht ik een voorkeursstem uit op mevr. Shanti Venetiaan, omdat NPS en VHP toch samen de regering zouden vormen volgens mij. Nu, drie jaar later, ben ik zeer teleurgesteld in Sheriff omdat het enige dat ‘a man set t’anga now, na en uma, en man- anga en uma-pikin’..


    gemodereerd
  11. Nps jullie bestaan niet meer in 2025.
    De haastig genomen beslissing van de staatkundigheid is funest geweest voor het land waar jullie aan debet zijn !!!!
    Jullie motto was vertrouw op eigen kunnen, maar dat is nooit jullie sterkste kant geweest. Zelfredzaamheid is ook niet jullie sterkste kant, kijk maar naar de dagelijkse berovingen, wie zijn de rovers en wie zijn de slachtoffers????
    Jullie waren toch voorstanders van het huidige raciale kiessysteem, maar karma slaat terug!!!!!!


    gemodereerd
  12. ” …
    Rusland legt uit dat veel personen in Suriname niet ready waren om te luisteren naar de realiteit. En de realiteit was dat het niet eenvoudig zou zijn om de achtergelaten problemen door de vorige regering binnen enkele dagen op te ruimen.
    … ”

    En toch stapt de NPS als lafaard uit de coalitie, terwijl de NPS dus weet dat Suriname redden na de paarse plundering geen makkelijke job is. Dit geeft Gregory duidelijk toe.

    Wat de VHP tot nu toe heeft kunnen redden en heeft kunnen bereiken in een relatief korte tijd dat zou de NPS dus nooit kunnen doen. Onder de NPS zou het dus nog langer duren.

    Het niveau van de “chirurgen” van de Nieuwe VHP en het internationale netwerk van de Nieuwe VHP reikt veel verder dan welke Surinaamse politieke partij dan ook.

    Etnel en Plein hebben de NPS verscheurd !
    De NPS bestaat nu uit een deel etnische stemmers geleid door Etnel en Plein en een deel nationale stemmers met een handreiking naar alle culturen in Suriname.

    Beste landgenoten,
    het is pas 2023. De volgende verkiezingen zijn over 2 jaar in 2025. En zie welke partijen met propaganda bezig zijn en welke partij met man en macht Suriname op het droge probeert te trekken !
    Er moet nog keihard gewerkt worden maar de lafaards en de krabita anoes zijn met propaganda bezig !

    Laten we de afgelopen 3 jaren vergelijken met de begin jaren ’90 na een paarse plundering.
    Doet de Nieuwe VHP het dan werkelijk slecht ?

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  13. Rusland is blijkbaar wakker geworden in zijn hangmat en vertelt waar hij van droomde.
    Maar hij weet toch : “Dromen zijn bedrog “.


    gemodereerd
  14. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Voorzitter Rusland verwacht verdubbeling aantal stemmen voor NPS in 2025.

    Wat een LUL verhaal van deze Gregory Rusland.
    Dat het bestuur en achterban de NPS nog steeds zitten te slapen begrijpt niemand.

    Er moet snel een partij verkiezing worden gehouden om een nieuwe daadkrachtige voorzitter te kiezen.
    Anders is het 2025 definitief afgelopen met de NPS.
    Gregory Rusland is tot op heden ongeschikt geweest om als voorzitter van de NPS op te treden.
    Als de gelederen van de NPS nu in 2023 niet ingrijpen om een nieuwe voorzitter te kiezen, dan zal het gebouw van GRUN DYARI een Bejaardenhuis worden.

    De instroom van jonge deskundigen met een visie op de toekomst voor de totale Surinaamse bevolking en het gehele land, wordt steeds tegen gehouden door de oude garde.
    Komen jullie niet meer met een podium taal.
    Deskundige integere en transparante jonge figuren moeten de NPS nu gaan leiden.

    Dus weg met die Gregory Rusland en die oude figuren die steeds blijven klappen in hun handen tijdens een vergadering van de NPS aan de J.A. Pengelstraat v/h Wanicastraat.

    NPS heeft ook een afdeling in Nederland, het Platform Frambo Nederland.
    Wel deze mensen in het bestuur hebben het ook gezegd.
    Als er nu geen nieuwe jonge deskundige en integere man/vrouw wordt gekozen als voorzitter in Suriname, dan is het ook afgelopen met de NPS.


    gemodereerd
  15. blijf dromen , maar het volk vindt jullie ook niet meer betrouwbaar , dus het kan zijn dat jullie juist in 2025 nog minder stemmen krijgt


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES