zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuurDoekhie uit bezorgdheid: "1.500 hectare grond, inclusief deel Bigi Pan-gebied, weggegeven voor...

Doekhie uit bezorgdheid: “1.500 hectare grond, inclusief deel Bigi Pan-gebied, weggegeven voor aanleg diepwaterhaven”

-

Does Travel - naar Suriname

Politicus Rachied Doekhie heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het feit dat de Surinaamse regering 1.500 hectare aan grond in Nickerie, inclusief een deel van het bijzonder beheersgebied Bigi Pan, heeft uitgegeven aan de aanleg van de nieuwe diepwaterhaven, Port of Nickerie. Doekhie zegt in gesprek met Waterkant.Net dat er bij het startsein van de aanleg van de nieuwe diepwaterhaven vorig jaar verzuimd is om eerst een milieurapport op te vragen bij het NIMOS.

“Alle ogen in het westen zijn daarom gericht op het NIMOS, omdat niemand zich kan voorstellen dat er een positief rapport kan zijn in een bijzonder beheersgebied. Terwijl eerder bij Braamspunt voor slechts twee zeeschildpadden alles is stopgezet. Dit wordt op zijn zachts gezegd een debacle als NIMOS zich niet houdt aan de nationale en internationale richtlijnen”, benadrukt de NDP’er.

Volgens Doekhie zouden er naar verluidt ‘bepaalde grappenmakers’ bij het NIMOS zijn, die tjukus (steekpenningen) in deze kwestie willen aannemen om het rapport op te maken. Degenen die oprecht bezig zijn, worden dan onder druk gezet.

De Port of Nickerie is een initiatief van de overheid in samenwerking met NV Havenbeheer Suriname, Phoenix Development Company en Port of Rotterdam. Het startsein werd in november 2022 door president Santokhi gegeven. Volgens planning moet de aan te leggen haven in 2025 af zijn.

Doekhie betwijfelt de haalbaarheid van dit project, omdat een jaar verder het nog steeds niet duidelijk van waar de nodige 5.4 miljard US dollars zullen worden opgehoest.

“Niemand heeft nog kunnen weten wie de mensen zijn en wat ze van plan zijn. Laat de mensen van de Haven van Rotterdam ons beginnen te vertellen hoe groot hun emplacement is. Wij geven weg een stuk grond bijna drie maal groter dan Utrecht voor een haven. Welke dwaas gaat overigens een container brengen naar Nickerie om op een vrachtwagen te laden en naar Paramaribo te rijden? Voor mij is het een scam. Men wil die 1.500 hectare op een goedkope manier wegtroffelen”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Nu moeten Surinamers internationale hulp zoeken.
    Waarom schrijven we niet meer en zoeken hulp voor deze groep rovers.


    gemodereerd
  2. De vernietiging van de natuurgebieden gaat gestaag door,Bigipan is een broedgebied van migrerende wilde eenden uit Noord Amerika,de zogenaamde boesdoksi,s en andere wilde eenden.De “Droeftoeters”die dat doen,begrijpen de reikwijdte niet van hun roekeloze daden,in noord Canada word de natuur ook uit haar evenwicht gebracht door de vernietiging van Bigipan!


    gemodereerd
  3. vooruit regeren is vooruit denken……

    doekie…rioolrat….in jou tijd heb je flink de reet van jou baasje gekust enof jou kop in zijn kont gestopt…je telt NIET mee……..


    gemodereerd
  4. Als het een scam is noem ik het een kwalijke zaak. Als er beschermde natuurgebieden weggegeven zijn is dit ook een zeer kwalijke zaak terwijl er genoeg overige grond is.

    Mocht alles kloppen en is er volgens de regels gehandeld zijn dan juich ik het toe. Nickerie moet een groot industriegebied worden. Dit kan in Paramaribo en Marowijne niet meer. Je weet wel waarom. Ik wil het hier niet benoemen ander ben ik racistisch.

    De soort bewoners die in Nickerie geconcentreerd zijn kunnen met hulp van buitenaf dit gebied tot grote ontwikkeling brengen en Rachid lult alleen maar als hij niet gelukkig is in Nickerie gaat hij maar naar Albina verhuizen.

    Zodra de volkssamenstelling van Nickerie veranderd kun je er vanuit gaan dat ook dit gebied zich zal vernietigen op termijn.


    gemodereerd
  5. Begin eerst met het opzetten van productiebedrijven voor de export.
    Geen Chinese hand hierin?


    gemodereerd
  6. @slachtoffer van roofoverval
    En waarom zou men jou van racisme betichten dan? Het is helaas niet anders en als de despoot en fascist Bouterse hetzelfde zegt wat jij zegt is het racisme ? De waarheid mag recht gezegd worden. Ze hebben heel Afrika met 54 landen voor zich en nog is het hen niet gelukt om 1 land tot ontwikkeling te brengen. Ja, Uganda, Kenia en Zuid Afrika maar daar waren Indiers voor verantwoordlijk. Kijk wat met Zuid Afrika gebeurt waar ze elkaar als beesten afmaken voor een beetje vee en grond.
    Neen, de feiten liegen niet.


    gemodereerd
  7. Doekip, als je ECHTE bewijzen hebt. Breng het naar het OM ipv in de ruimte lullen als die andere paarse brulkikkers. Anders hou je kappa, ouwe buschauffeur van haroen line. Debieus, jepi no de gi joe moro, paarse heks.


    gemodereerd
  8. Doekhi heb je alle gronden van jouw al terug gegeven aan de staat. Dat moet je eerst vertellen.


    gemodereerd
  9. Iedereen reageert alsof Doekhie de waarheid praat.
    Laten de journalisten het haarfijn gaan uitzoeken ipv tijd te vergooien met dada en dodo, macu en als dar soort clowns


    gemodereerd
  10. Doekhie moet niet zeuren, want hij brengt al zijn gasten naar bigi pan om om te jagen op beschermde diersoorten.

    Internationale organisaties hebben nooit ingegrepen bij de coup en moorden, dus wat gaan ze nu doen.


    gemodereerd
  11. Rashied is opeens milieubeschermer of activist geworden…ongeloofwaardige parasiet.


    gemodereerd
  12. Omdat deze ”lafbek niks van de tjuku krijgt” daarom
    trekt hij zijn muil open! Hij is, en blijft een paarden snikkel!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  13. Doekhie l@lt uit z’n.
    De baasje van deze kontkusser haaft Bigi Pan allang uitgegeven aan de Chinezen De spleetogen in de BigiPan hebben vergunningen gehad van de vorige bewind om daar complexen neer te zetten. Al het afval van de Chineze toeristen worden in het water gedumpt. Alle WC rioleringen worden in het water geloosd. Het water is sterk aan het vervuilen. De vissen zijn niet meer eetbaar. Doekhie heeft daar ook zijn eigen vakantie huisje opgezet. Deze rat moet als eerste worden aangepakt.


    gemodereerd
  14. Doekhie heeft ook recreatie-logeergebouwen net als Tsang in bigi pan. Waar hebben we het over?


    gemodereerd
  15. doekhie , heeft zeker diep in het glaasje gekeken , trouwens al die ndp aanhangers hier ook , doekhie als jullie nou die 1500 hectare bewerkt hadden , om groenten en fruit te planten dan had jij en alle ndp aanhangers daar geen zorgen over te maken , maar jullie verrekken om te werken , dus hou dan jullie bek dicht , en luiwammesen die haven duurt nog jaren voordat het eerste scheepje zal aanmeren , ha ha ha , diepzeehaven


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES