donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSchade aan woningen na buien met zware windstoten

Schade aan woningen na buien met zware windstoten

-

Does Travel - naar Suriname

In het Noorden van Paramaribo zijn dinsdagmiddag enkele daken van woningen gesneuveld, na buien met ware windstoten. Van tenminste twee woningen werden dakplaten weggerukt.

De Surinaamse politie en de brandweer werden door gedupeerden gealarmeerd. Aan de Gompertstraat rukte de wind de helft van de dakbedekking van een woning weg en kwam deze op het wegdek terecht. Aan de Axwijkstraat kwamen enkele weggewaaide dakplaten bij de buren terecht.

Door de zware regenval stonden de bekende locaties wederom blank. Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing in Suriname (NCCR) is ingeschakeld om de schade op te nemen en de getroffenen eventueel hulp aan te bieden.

De Meteorologische Dienst Suriname heeft een waarschuwing voor woensdag afgegeven: in het noordoosten van het land is er kortstondig kans op matige tot zware onweersbuien, die gepaard gaan met windstoten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Die zijn nu letterlijk “dakloos”. Global warming was toch maar een “fabeltje”.
    Kijk maar eens wat al het plastic afval doet in de oceanen, rivieren en de dieren.
    Het is al zo erg dat sporen van microplastics in je bloed zitten. Lang leve de Petrochemische industrie, met al die olievondsten staat Suriname nog meer “goeds” te wachten.
    Allemaal voor de winst.

    Throughout their lifecycle, plastics have a significant carbon footprint and emit 3.4% of global greenhouse gas emissions. Beyond the hazards posed to the marine and terrestrial environment as well as to humans, plastics are also a substantial contributor to global greenhouse gas emissions.

    Are microplastics found in human blood they’re everywhere?
    That’s right, for the first time ever, we have evidence of tiny plastic particles floating in our veins – and it’s a huge deal. You see, microplastics are plastic particles less than 5 millimeters in size and they’re everywhere. They’re in the ocean, rivers, and even the air we breathe.

    What is the biggest source of microplastics in the body?

    The biggest known source of microplastic which enters our bodies is bottled water. Based on 4 separate studies, the average number of particles per liter is 94.


    gemodereerd
  2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    @HongKongFree 31 mei 2023

    Ook MAMA NATUUR is bijzonder boos op Suriname.

    Dus niet alleen door “Global warming”.
    En verder controleren de bewoners/huiseigenaren nimmer jaarlijks hun daken.
    Door de stijging van de Surinaamse koers, zijn Spijkers en Schroeven ook duurder geworden en om zulke simpele materialen te kopen.

    Maar ze bezitten wel dure autos’s voor de ingang van hun woningen.
    Surinamers willen niet weten wat het onderhouden is van een woning.

    En over zwerf AFVAL willen de burgers en regeringen in Suriname niet luisteren.


    gemodereerd
  3. Vroeger 45 jaren geleden regende ook hard in suriname, maar mij vader was timmerman hij maakt de woning altijd stevig en op grote stenen palen(pawa genaamd stond ons houten huis. Mensen en overheid moeten goede afwatering hebben op erf en percelen hebben en thuis een handige timmerman. Op fiji en kleine eilandjes daar dreigen te overstromen maar de polyneisers oorspronkelijk bewoners van fiji zijn dapper en hebben een mooie luchtvaartmaatschappij uit de grond gestampt en kleine fiji boi piloot vliegt grote vliegtuig met veel vrolijke stewardessen op you tube gezien en leven met water en strijden ook met water gaan plankton snorkelen in de oceaan. De overheid van Fiji die heeft hulp nodig want daar moeten stevige huizen gebouwd worden en goede sanitair voor de fijiers op fiji vroeger kannibalen nu warme mensen die bang zijn voor de toekomst. I grote walvis kan niet heel oceaan water leegdrinken, mensen moeten water gebruiken zodat er geen overvloed ontstaat b.v. Waterkracht centrale bouwen etc.


    gemodereerd
  4. Ach…. we gaan nog even een paar olieputten ontwikkelen. Het klimaat is niet de zorg van santhoki en brunswijk. Zij moeten scoren. Hoe dan ook! Al betekend het een minder mooie toekomst voor toekomstige generaties en onze planeet.

    Het blijkt dus dat onze leiders, totaal geen visie hebben over hetgeen ze mee bezig zijn. Suriname heeft veel meer potentie dan alleen Olie, gas en goudwinning. In elk besluit die genomen word, dient men de afweging te maken.. wat goed is voor mens en milieu!! Het gaat pas doordringen wanneer ons woongebied aan de kust, onder water komt te staan….


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES