vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBraziliaanse gouddelver dood na schot uit geweer van Guyanees

Braziliaanse gouddelver dood na schot uit geweer van Guyanees

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft vorige week een 28-jarige Guyanese man aangehouden te Brokopondo. Dit nadat een Braziliaanse gouddelver dodelijk werd geraakt door een schot uit een jachtgeweer van de Guyanees.

De twee mannen waren op 25 mei op een goudveld genaamd Bomila bezig te werken, toen dit gebeurde. De aangehouden man verklaarde dat het jachtgeweer dat hij bij zich had, zou zijn gevallen en daarbij afging.

De gouddelver werd geraakt en kwam ten gevolge van de opgelopen verwondingen te overlijden. De Surinaamse politie werd ingeschakeld, waarna het lichaam van de gouddelver in beslag werd genomen ter obductie en de Guyanees werd aangehouden.

De verdachte is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten in belang van het verdere onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Gevallen als deze zullen zich blijven voordoen vanwege het toelaten van allerlei gespuis. Bepaalde plekken in Su hebben zelfs een braziliaanse naam. Controle en wetshandhaving is zoek. Gebruik van kwik is een normale zaak met alle nadelige gevolgen van dien. Hier zullen wij er pas over enkele jaren achter komen (dan te laat). Zag gisteravond een verslag op braziliaanse tv waarin werd aangegeven dat alle rivieren in het noorden en noordwesten van Brazilië waren vervuild met kwik. Waarom zou Su dus achterblijven. De surinaamse overheid zou deze info kunnen achterhalen via de ambassade in Brasilia of het consulaat in Belem of downloaden vanuit Globoplay.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES