Vp Brunswijk: “Niemand moet me komen corrigeren of op het matje roepen”

19
Ronnie Brunswijk foto 25 mei 2023

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft donderdag tijdens een regeringspersconferentie beloofd dat hij zijn ontevredenheid over eventuele zaken in de Surinaamse regering, niet meer via de pers zal bespreken. Hij heeft president Chan Santokhi ook duidelijk gemaakt dat hij onder geen enkele voorwaarde zal accepteren dat hij op het matje zal worden geroepen.

“Ik ga niet meer naar de pers gaan, maar rechtstreeks naar de president. Maar niemand moet me komen corrigeren of de vp op het matje roepen. Dat ga ik niet accepteren. Dat sma e kon corrigeer mi dat wat de vp daar zegt, ongehoord is. Mi wakti a man dati ete, maar a no kon na vergadering ete. Mi na prit pangi. Ik zeg de dingen precies zoals ze zijn”, benadrukte de tweede man van het land.

Hoewel Brunswijk geen namen heeft genoemd, zou hij in zijn uitspraken vermoedelijk verwezen hebben naar de verklaring van Bibis-minister Albert Ramdin. De bewindsman heeft in een radio-interview aangegeven dat hij de kritiek van de vp op de president ongepast en onacceptabel vindt.

Het was donderdag precies drie jaar dat de regering Santokhi-Brunswijk aanzit. In het kader hiervan is er ook een boekwerk uitgegeven met alle verworvenheden van deze regering. Zowel Santokhi en Brunswijk benadrukten dat zij elkaar in de resterende twee jaren niet meer zullen belemmeren. Het gaat om samenspel en eenheid binnen de coalitie.


19 REACTIES

 1. Hahahaja Brunswijk je bent gewoon een ordinaire, ongelikte beer. Je wil geem respect geven maar verwacht wel gerespecteerd te worden! In een geciviliseerde maatschappij moet iedereen, en in het bijzonder regeringsleiders, zich houden aan een bepaalde ethiek omdat de jeugd daar een voorbeeld aan neemt. Brunswijk.denk dat vergaderingen in DNA hetzelfde zijn als een krutu onder een boom in het bos. Want zelf bij een krutu met het dorpshoofd is/was er hiërarchie… Brunswijk je bent gewoon eek stomme idioot
  gemodereerd

 2. Ik dacht dat we na de regering Bouterse-Adhin de poppenkast periode achter ons gelaten hadden, maar zo te zien heb ik me vergist.
  gemodereerd

 3. Brunswijk =Kawtere …. niemand hoeft je te corrigeren … niemand KAN je ook corrigeren … BB corrigeren is ” A WAIST
  OF TIME “. Jij en je adviseur{Leo Brunswijk} zijn te DOM … OERDOM … om wat dan ook te begrijpen.

  Brunswijk=Kawtere … na de verkiezing 2025 gaan wij je niet corrigeren … eerder for a long time … VERBANNEN … naar Santo Boma … voor jarenlang ongestraft … ROVEN en VERKRACHTEN van weerloze vrouwen.

  Brunswijk=Kawtere … jij en je broer Leo Brunswijk … zijn PARASIETEN … die uit de gemeenschap verwijdert moeten worden … “NO BODY IS BACKING YOU ANYMORE ” … NO JUNGLE COMMANDO … NO ONE !!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 4. Brunswijk is een VRIENDJE: Hij praat in algemene termen dat niemand hem moet komen corrigeren of op het matje moet roepen:

  De Brutale BIBIS Minister zat vlak voor zijn NEUS.
  Brunswijk had de BIBIS Minister met naam en toenaam duidelijk moeten maken dat de Ongeschoolde Brunswijk wel zijn MEERDERE is.

  En dat deze Brutale BIBIS Minister per direct zijn excuses had moeten maken PUNT of Chan het leuk zou vinden of niet!!
  gemodereerd

 5. Een hoop geblaat van deze man, maar voor de rest stelt hij helemaal niets voor. En toch is Santhoki dol op deze incompetente man, zolang hij maar in alle luxe en praal door de straten van Paramaribo in zijn colonne kan rijden. Brunswijk en Santhoki passen goed bij elkaar wat betreft het volk steeds voor de gek houden met mooie praatjes. Voor de rest hebben ze afgelopen drie jaar niets bijzonders gepresteerd dan zoveel mogelijk family and friends beleid.
  Wat een genante vertoning van deze twee bij de afgelopen persconferentie. Alleen maar gebakken lucht.
  gemodereerd

 6. Deze 2 ongewenste gasten gaan onbelemmert het land verder uit roven. Deze stelende/boeven moeten het land uitgezet worden. De ene naar India en de andere naar Ghana.
  gemodereerd

 7. Dus hier wordt nu wel toegegeven dat ze elkaar aan het belemmeren waren in de afgelopen 3 jaar en nu naar de verkiezingen toe zullen ze elkaar niet meer belemmeren 🤔er is een boekwerk van verworvenheden van de afgelopen 3 jaar ik hoop dat er ook is opgenomen in dat boek, hoe de Surinaamse burger sinds zijn aantreden niet meer uitkomt met het loon die met rasse schreden is gedevalueerd en men nu een 2500 geeft aan ambtenaren die voor zij het in handen hebben al op is door de verhoogde nuts voorzieningen en het gelag zal moeten betalen bij de winkelier die de verhoogde prijzen zal doorberekenen aan de consument. Als deze zaken niet voorkomen in zijn boek, dan mag hij oprotten met zijn boek en een duik nemen in de Suriname rivier en nooit meer bovenop komen😡😡
  gemodereerd

 8. En deze idioot wil president worden. Mijn creoolse broeders en zusters moeten 2025 goed nadenken wat ze doen. Geen Chan en geen brunswijk, beide lose canons. Deze man is een schande voor creolen. Hij vergeet dat hij werknemer van het volk is
  gemodereerd

 9. Als het de ene Indiaan niet is dan is het wel de andere Afrikaan in Su die de dienst willen uitmaken in Su. Desnoods met bloedvergieten. Daarom zal dit land nooit tot ontwikkeling komen.
  gemodereerd

 10. De VP vecht liever met zijn vuisten dan met zijn mond.
  Als VP moet kunnen accepteren dat je gecorrigeerd wordt.
  gemodereerd

 11. bravo maakt hele grote fouten en denkt dat vp in de democratische rechtsstaat het zelfde als JUNGLE COMMANDO/COMMANDANT en overschat zijn kennis, ervaring, persoonlijke eigenschappen, zijn goede kwaliteiten, zijn goed gedrag.

  bravo vergeet dat hij dienend moet zijn en als DNA of regering hem om uitleg vraagt, hij zal moeten komen opdraven en uitleg aan het volk moet geven.

  Als hij fouten maakt, mag hij gecorrigeerd worden en aangezien hij van vele zaken waarop hij op dit moment werkt niet snapt moet hij daarom niet vreemd opkijken dat hij bij alles wat hij doet gecorrigeerd moet/zal worden. bravo heeft een hele grote broek aangetrokken en wil bigi man spelen, maar die bigi bruku staat hem niet. Het maakt hem meer tot een zwak zinnige. In Suriname zijn er sinds 25 November velen die ook bigi bruku hebben aangetrokken. Zie wat het resultaat/gevolg hiervan vandaag de dag is voor Suriname en de Surinamers. Toch heb je heel veel (paarse) zwak zinnegen die voor mensen als ddb, bravo, el somo klappen.
  gemodereerd

 12. Wat verwacht je van een failed state tweede haiti het gaat nog erger worden chan kan nog de hulp inroepen van frankrijk of america voor dat het te laat wordt.
  gemodereerd

 13. “Niemand moet me komen corrigeren of op het matje roepen, want net als Bouta, heeft God me hier gezet en dat kan niemand weghalen. Ik zeg de dingen precies zoals ze zijn en verwacht niet hetzelfde van anderen!”

  Gelijke monniken, maar zeker geen gelijke kappen!

  “Dictatoriale trekjes? Nee hoor, dat lijkt maar zo.”
  gemodereerd

 14. Niemand hoeft hem te corrigeren omdat zijn werk gedaan wordt door minister Ramdien van BIBIS.
  Hij is Vp op papier.
  gemodereerd

 15. Het wordt steeds gekker in ons land. Iedereen loopt elkaar te bedreigen.
  Hoe wil men dan samen werken. Niemand accepteert het corrigeren (vinger) van wie dan ook.
  De reactie van de VP kun je zien als een oorlogsverklaring, alleen dommeriken stoppen hun kop in het zand. Onze pres (sheriff) zwijgt bedachtzaam en is in gedachten bij Lachmon, het riet buigt maar…….. en wacht op betere tijden. Wij zitten straks met nog meer schade (gebreken)’en gebrek aan alles.
  Met de oliedollars in het verschiet zal het ook niks worden als deze praktijken worden getolereerd. Men zal een flinke draai moeten maken in mentaliteit en omgang met elkaar anders is het met de oliedollars las moni. Surinamers praten niet verstandig (ze zeggen a lo ka) ze luisteren slecht, ze lopen alleen maar te schelden, ook hier op WKT.
  Denk aan Henk Aron, vooruitgang was las ting, omdat er geen “consensus” was. Sindsdien is het hollen achter van alles aan!!!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.