Navencio Vola (7) maakte afgelopen seizoen 103 goals in 36 duels

5
Navencio Vola

De 7-jarige Navencio Vola levert voor zijn leeftijd uitzonderlijke voetbalprestaties in Suriname. Hij scoorde bij de landelijke U8 competitie maar liefst 74 doelpunten in 14 wedstrijden en werd gekroond tot de absolute topscorer. Bij de U10 behaalde hij niet de meeste doelpunten, maar is wel clubtopscoorder met 29 doelpunten uit 22 duels.

In totaal maakte Vola afgelopen seizoen 103 goals in 36 wedstrijden. Zijn team, Anubis Warriors, is uitgeroepen tot U10 kampioen.

Al gauw viel het jongetje op tijdens de trainingen van Anubis Warriors. Dat hij bedreven is achter de bal, blijkt uit de interesse van een buitenlandse voetbalschool, die de opkomende voetballer wil laten overkomen.

Ook top Surinaamse voetbalteams zijn geïnteresseerd in de talentvolle Vola. “Mijn plan is om mijn zoon in augustus in Europa te krijgen”, zegt vader Nabian Vola aan Waterkant.Net.

De vader laat weten dat hij progressie maakt, om de visa van zijn zoon te regelen om naar het buitenland te kunnen vertrekken. Van QN Sport mag de 7-jarige deelnemen aan de Real Madrid Fundación Clinic en het bedrag van €300 voor deelname wordt door QN Sport zelf betaald.


5 REACTIES

 1. De rovers zijn moe geworden om als vierde klassers door het leven te gaan daarom dat ze ook de schoolspulllen hebben gestolen.Die hebben ze nodig om hun kennis wat bij te spijkeren en en een klasse hoger te geraken.Tegen aov leeftijd is de conditie er niet meer om een tas te rukken en wegrennen.
  gemodereerd

 2. Eindelijk een leuk en vooral positief verhaal.
  Succes kleine man. Ik hoop dat jij een kans krijgt
  gemodereerd

 3. Beste talent heel snel uit Suriname weggaan. Daar maken ze slimme en talentvolle jeugdigen kapot , je mag niet beter/ slimme zijn dan je leraar/ coach.
  Kijk maar naar de 17 jarige Matai Zamuel.
  Daar hoor je niets meer van, mond dood gemaakt.
  gemodereerd

 4. De vraag is of hij zich thuis gaat kunnen voelen in het buitenland. Hij is nog een kind.
  gemodereerd

 5. Klein jongetje met zoveel talent bizar. Als hij naar alleen naar nl komt niet zo slim, de blanke geld wolven monsters gaan hem uitzuigen tot in lente van dagen. Zijn ouders moeten in goed gesprek gaan en goede club uitzoeken niet eentje die hem totaal gaat uitzuigen want veel clubs doen dit en smoren talenten in de kiem in europa, dus goed opletten voor oplichters uitbuiters ouders. Bizar talent heeft hij. Een normale gemiddeld kind kan niet eens zijn kleren en schoenen aantrekken laatstaan scoren met bal op veld. Veel plezier volatje.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.