Kranslegging herdenking gevallenen Tweede Wereldoorlog

2
ARCHIEFFOTO: Kransen bij het Monument der gevallenen in Suriname.

Vandaag, donderdag 4 mei 2023, organiseert het ministerie van Defensie in Suriname, de jaarlijkse herdenkingsceremonie van de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog.

Er zullen tijdens deze ceremonie enkele toespraken worden gehouden en kransen worden gelegd bij het Monument voor Gevallenen aan de Waterkant.

Het Monument voor de gevallenen staat aan de zuidoostelijke zijde van het Onafhankelijkheidsplein aan de Waterkant in Paramaribo, Suriname. Het monument werd ontworpen door Ch. Nieleveld en werd in 1950 onthuld.

Het monument herdenkt de Surinamers die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er sneuvelden ruim 500 Surinaamse militairen.

Op de witte zuil staat aan de voorzijde de tekst in memoriam. Tevens is er in 2006 een plaquette bevestigd met de tekst:

Ter nagedachtenis aan een deel van de
Surinaamse Gevallenen van de Tweede
Wereld Oorlog 1940-1945 in Europa en Azië

Deze tekst wordt gevolgd door lijsten van de overledenen, waaronder onder meer Anton de Kom en Hans Flu.


2 REACTIES

  1. Surinamers houden niet van herdenkingen want neks no fout en de Surinaamse jeugd heeft al helemaal geen interesse in het verleden. Als men de wandaden tussen 1980 en nu normaal vindt dan is de tweede wereldoorlog een ver verleden voor hun .
    gemodereerd

  2. Surined , duidelijke taal , niet alleen voor de jeugd maar ook de aanhangers die houden van die persoon die alle wandaden heeft gepleegd vanaf 1980 vinden het normaal dat die couppleger mensen ,echte surinamers heeft vermoord ,
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.