Dodenherdenking en Bevrijdingsfestival 2023 op Anton de Komplein Amsterdam

4
Het Monument voor Anton de Kom, Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost.
Het Monument voor Anton de Kom, Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost. (c) Ceescamel

Dit jaar is er voor de tweede keer een 4 mei dodenherdenking bij het standbeeld van Anton de Kom op het Anton de Komplein. Vanaf 17:30 wordt stil gestaan bij alle oorlogsslachtoffers uit de tweede wereldoorlog en in het bijzonder bij Anton De Kom.

De herdenking is het begin van een duurzame samenwerking tussen de Vereniging Ons Suriname, The Black Archives, Opo Kondreman, stichting Nusantara Amsterdam, Zwart X Oranje en het 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost.

De herdenking van WO II bij het standbeeld van Anton de Kom op het Anton de Komplein en de aansluiting met een fakkeloptocht bij de herdenking bij De Drecht heeft een grote symbolische waarde, is verbindend en stimuleert inclusief herdenken.

De bijeenkomst op het Anton de Komplein wordt ingericht met 150 zitplaatsen. Er zijn genoeg staanplaatsen voor extra publiek.

Op 5 mei is er nu voor de tweede keer een Bevrijdingsfestival op het Anton de Komplein. Een klein festival als inclusieve viering waar verzetsheld Anton de Kom en andere strijders uit Oost en West worden geëerd. Met optredens van lokaal en nationaal talent en er is eten uit alle windrichtingen. 


4 REACTIES

 1. die schreeuwers wie toen in Den Haag de nazaten van Anton de Kom zaten uit te schelden , zullen hier ook wel van zich laten horen , die schreeuwers kennen jullie toch in Amsterdam Zuidoost , dus het bevrijdingsfestival zal verstoort worden door die schreeuwers , vooral er nu hier in para van alles aan de hand is denken ze om dat ook in Amsterdam Zuidoost te moeten doen
  gemodereerd

 2. Heel raar dat Anton de Kom een naakt bloot bovenlijf heeft. Wat zou daar de reden van zijn geweest bij de maker van dit beeld van Anton de Kom.

  Triest om een twist aan Anton de Kom te geven dat nergens enige verklaring voor kan zijn/geven.

  Dit werk moet vervangen worden en daar zal zowel de familie en de Surinamers voor moeten maken.
  gemodereerd

 3. Dit werk moet vervangen worden en daar zal zowel de familie en de Surinamers werk voor moeten maken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.