Wegen rondom Onafhankelijkheidsplein afgesloten voor openbare orde, rust en veiligheid

12
wegen-afgesloten

Het Korps Politie Suriname maakt bekend dat met de aangekondigde oproepen tot stakingen en alles platleggen, omwille van de openbare orde, rust en veiligheid, de wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein, te weten:

 1. Henck Arron-Mirandastraat
 2. Waterkant-Mirandastraat
 3. Hoek Lim A Postraat-Waterkant
 4. Henck Arron-Tamarindelaan

met ingang van woensdag 3 mei tot nader order voor het verkeer zullen worden afgesloten.

Het recht van vreedzaam protesteren wordt ten volle erkent en zal geen inbreuk daarop worden gepleegd dan in de gevallen waar de wet dat toelaat.

“Burgers moeten zich ervan bewust zijn dat leven in een Rechtsstaat hun rechten geeft, maar ook plichten. Een ieder heeft de plicht mee te werken aan orde en rust in de samenleving”, laat de politie weten.

Op de gemeenschap wordt een dringend beroep gedaan om bij het constateren van ongeregeldheden of beginnende vormen van criminaliteit, melding te doen bij de dichtstbijzijnde politiepost of aan het Command Center via 115 of de gratis tip lijn op het nummer 179.

Politie-eenheden zullen tezamen met eenheden van het Nationaal Leger alles in het werk stellen om op het totale Surinaamse grondgebied, de orde te blijven handhaven en rust terug te brengen in de samenleving, daar waar inbreuken op worden gepleegd.

Op weggebruikers wordt het beroep gedaan om voor het bereiken van uw bestemming zoveel mogelijk alternatieve wegen uit te kiezen en de aanwijzingen van de politie stipt op te volgen.


12 REACTIES

 1. Door het plein af te sluiten voor de burgers probeert deze regering, VHP en ABOP, de werkelijkheid ver van zich af te houden.
  De protsten van de verschillende beroepsgroepen alsook de inheemsen toont aan dat deze regering op zijn zachts gezegd steeds faalt om in dialoog te gaan met deze groepen en te zoeken naar verstandige oplossingen die werken en geaccepteerd worden door alle partijen.
  Beloven en niet uitvoeren is 1 van de kenmerken van deze regering.
  Je hoort niets meer over de SLM
  Je hoort niets meer over het proberen terughalen van de gelden die onrechtmatig zijn toegeëigend.
  De skalians opereren nog steeds op volle toeren
  Nepotisme viert nog steeds hoogtij.
  Omkoping en frauderen is iets van alle dag
  De veiligheid, Amoksie, is nog steeds een grote wanorde doch machtsvertoon met en door wapens is het vlaggenschip tegen onschuldige burgers
  Zo kunnen we uren doorgaan met opsomming van negatieve zaken rondom deze regering.
  En zo kun je doorgaan
  gemodereerd

 2. Ga op de kruising de Zwartenhovenbrugstraat en Sophie Redmondstraat demonstreren en alles is vast. Dan wil ik zien of ze hier ook hekken gaan plaatsen.
  gemodereerd

 3. Wat een trieste blik allemaal en zal dit het toerisme in Suriname zeker niet goed doen. Een goed beleid uitvoeren kent de huidige regering niet.
  gemodereerd

 4. deze man is gevaarlijk voor het land suriname. hij moet weg. stel dat bouterse dit allemaal gedaan had. dan was het land te klein en ook nederland zou vinden dat betogers mogen betogen. en ook bouterse was door het volk gekozen.
  gemodereerd

 5. Het volk van Suriname laat zich misleiden door een stelletje opportunisten o.a. voorgegaan door de vakbondsleiders en maken het land kapot.

  Als je elke keer weer de lonen moet verhogen en er is geen geld omdat het is opgemaakt (gestolen) door de vorige regering en er hoge leningen betaald moeten worden, kan je geen economische vooruitgang brengen.

  Surinamers pretenderen wel hun rechten te kennen maar niet hun plichten.
  Ontwikkeling no dé, het volk is dus zelf medeschuldig aan de chaos en ellende in het land.
  gemodereerd

 6. A tang sô. Gaan zij straks de hele stad afsluiten, moeten burgers dan binnen blijven voor eigen rust en veiligheid.
  Waarmee is deze regering bezig. Ook het afzetten van de genoemde gebieden, is een beperking, een inbreuk voor de burgers. Niet de Overheid moet bepalen waar en hoe het “volk” wil betogen. Het is machtsmisbruik, het lijkt logisch, maar wanneer en waar vindt de volgende stap (level) plaats. Welke stap staat ons nog te wachten. Wat doet de overheid morgen en overmorgen.
  Wij komen net uit een duistere periode van onveiligheid en nu wil deze regering ons weer storten in een duistere periode met onzekerheden. Denk aan de periode voor de militaire coupe, met stijfkop Henkie.

  Vijf jaar regeertermijn wil per definitie niet zeggen dat je dan onbekommerd de macht mag uitoefen met hulp van repressieve methoden, want je bent immers gekozen voor 5 jaar. De macht mag je enkel uitoefenen als jij bereid bent je te laten controleren door het parlement, anders is het een dictatuur.

  Komen er straks ook geen verkiezingen omdat de zogenaamde veiligheid niet gewaarborgd kan worden?

  De overheid is verantwoordelijk voor de veiligheid. Maar bij een betoging is geen enkele lands veiligheid (alleen in het Tigri gebied is onze veiligheid in het geding, waarom treedt onze defensiemacht daartegen niet op) in het geding dan alleen het bestaan van deze regering.

  Regering, probeer de politieke en sociale tegenstellingen te overbruggen, spring over uw schaduw heen, blijf met elkaar praten, verlaat het pad van arrogantie, anders zijn wij straks op een punt beland dat niks meer te repareren valt. Wij kunnen niet meer terug, dan enkel als de grote verliezers.
  Regering denk terug aan de hoop in de harten van de duizenden toen het “duister” werd verslagen door het licht, het licht van HOOP.
  Regering keer om op deze weg naar nergens. Jip en Janneke
  gemodereerd

 7. Angst regeert…

  Chan.. indien u zich onveilig voelt. Neem de minister van OW mee naast u. Hij zal een ieder die kwaad wilt doen, een lesje leren. Bedank alle beveiliging om u heen en stel het uitgaansgebied open voor het publiek ( Het is per slot van rekening niet uw bezit. ) in uw dreamteam heeft u al minimaal 1 geweldenaar, die nergens bang voor is…
  gemodereerd

 8. Het is al een chaos in het land nu maken ze een grotere chaos.
  Waarvoor zijn ze zo bang.
  Als je een goed beleid uitvoert hoef je nergens voor te vrezen.
  Het volk lijd ze hebben honger.
  Ik hoop het niet maar ik vrees het ergste.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen
  gemodereerd

 9. Weer een voorbeeld van het inzetten van de gewapende machten tegen het eigen volk. Surinamer, wee je gebeente als je deze ad hoc regels overtreedt. U zult dan direct kennismaken met zo’n ongemanierde gewapende lafaard, die in opdracht van de President, de minister van Defensie en de minister van JusPol zich zullen uitleven op u.
  Vrijheid zal het Surinaamse volk nooit krijgen, met de nadruk op krijgen. Vrijheid krijg je niet,. Vrijheid, daar moet je voor vechten en die moet je veroveren. Boni heeft voor zijn volk ook strijd geleverd. Maar ook hij heeft uiteindelijk de hoofdprijs betaald. De Fransen hebben de Bastille bestormt en de Koning gewipt. De Amerikanen hebben hun burgeroorlog gevoerd. Indonesie en India hebben tegen de Kolonisator gevochten. De Argentijnen en Chilenen hebben voor hun vrijheid gevochten. En ja, in al deze gevechten zijn er vele slachtoffers gevallen. Dat is de prijs van de vrijheid. Zelfs in Europa is er hard gevochten voor de vrijheid. Ook in Nederland heeft men keihard gestreden voor recht en democratie. Olden Barneveld en de gebroeders de Wit zijn bekende slachtoffers van die strijd.
  Dus Volk van Suriname, maak je bordt maar nat. Willen jullie vrij zijn dan moeten jullie bereid zijn daarvoor te strijden. Zo niet, oeng tang sidong dan oeng hori oen mofo meki tra soema rigeri oenoe.
  gemodereerd

 10. ha ha , die aanbidders van de massamoordenaar daar in holland roeren zich , weet je wat ze moeten doen met het onafhankelijkheidsplein , uitgraven zodat het kan dienen voor regenwater opvang zodat de straten niet meer blank staan , want door het toedoen van jullie duivel is het plein niet meer nodig , o ja daar waar het revo monument staat wordt ook uitgegraven , het monument wordt verpulverd en in de rivier gedumpt
  gemodereerd

 11. Leerkrachten vragen olikaarta voor 2 volle tanks per maand maar hoeveel leerkrachten hebben een eigen auto die op hun naam staat?
  Ik zeg geef ze een busabonnement voor 1 heen en terug reis per dag. Zo een abo moet gescand worden bij instappen en uitstappen. Zo zullen de bushouders ook zekerder zijn van betaling tegenover hun geleverde diensten.
  En nog steeds vind ik dat pensioen met 60 jaren naar boven moet met minstens 5 jaren. Suriname heeft werkers nodig geen uitvreters.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.