maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi kondigt verdere reshuffling kabinet aan

President Santokhi kondigt verdere reshuffling kabinet aan

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi zal de komende dagen gesprekken binnen de coalitietop voeren over de verdere reshuffling van ministers en andere hoge functionarissen in Suriname.

“We starten vandaag met de beëdiging van twee nieuwe ministers. Verdere reshuffling wordt ook besproken binnen de coalitie de komende dagen voor alle andere posities. Het zal gaan over beleid, targets, prioriteiten, opstelling, strategie, resultaten waarbij de hoogste prioriteit is het brengen van verlichting in de samenleving.

Maar het zal ook gaan om meer empathie te tonen naar samenleving toe, maar ook de betrokkenheid van de samenleving bij de uitvoering van het beleid. De samenleving zal dit heel binnenkort merken”, zei het staatshoofd dinsdag bij de beëdiging van de ministers Henry Ori (Minowc) en Maricano Dasai (ROM).

Het proces van reshuffling was vorig jaar reeds aangevangen, maar de ABOP-topman Ronnie Brunswijk was nog niet zover. Hij vroeg de ruimte tot na twee jaar aanzitten van de regering. Ondertussen zit deze regering al langer dan twee jaren aan. Het is geen geheim dat de VHP-achterban ontevreden is over de werkwijze op de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer en Sociale Zaken.

In april vorig jaar heeft Saskia Walden bij het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) haar portefeuille ter beschikking gesteld van de president. Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) nam daar het roer over.

Van Kuldipsingh nam Steven Mac Andrew over op Arbeid. Beide zijn ministers van de VHP. De draad wordt nu weer opgepakt zegt de president.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Chan: Wat je nu wil gaan doen met reshuffeling is LOOD OM OUD IJZER MI MANG.

    Ik kan je nu al op een briefje meegeven dat wat je wil doen is: Water naar Zee dragen.

    Ik hoor je zeggen dat een betere 2e helft van de wedstrijd wil spelen: Ik kan je moeilijk serieus nemen met dit soort uitspraken.

    Je bent niet in staat gebleken goed beleid te maken. Regeren is geen voetbalwedstrijd.

    Ik had je beschuldigd van alweer etnisch benoemen van de beide ministers.

    Sorry de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu Dasai is een Surinamer van Javaanse komaf.

    Je bent er rijkelijk laat mee mi mang. Dit had je veel eerder moeten bij het benoemen van mensen op strategische posten.

    A no soso jouw mensen e tang in Sranan.

    In 2020 was ik een fervente aanhanger van jou maar nu heb ik een afkeer van jou gekregen. Ik voel mij grandioos besodemieterd.


    gemodereerd
  2. president , wie u zeker moet reshuffelen zijn de minister van bibis , de minister van OW , de minister van volksgezondheid , de minister van transport en toerisme , de minister van landbouw veeteelt en visserij , de minister van politie en justitie , de minister van natuurlijke hulpbronnen , de minister van grondbeleid en bosbeheer , nou president u kunt beter de handdoek in de ring gooien , en laat die vorige regering ons land verder verwoesten , want u met uw ploeg bakken er ook niets van


    gemodereerd
  3. Eindelijk, hopelijk blijft het niet bij dit bericht, maar gaat er eindelijk wat gebeuren. Chan, zorg ervoor dat er ook een vervanger komt op de post minjus. We hebben in de afgelopen 3 jaar niets gezien van moks-aleisi. Hij zou bovenaan de lijst moeten staan, die niksnut!
    Groeten uit Kl


    gemodereerd
  4. Soso Volksverlakkerij !!!!

    Dit is de aard van deze man … hij wil misschien … maar kan niet anders … So ing tan tan!

    Nu het gezonken schip de bodem van de oceaan bereikt heeft denkt ” meneer ” door reshuffelen het tij te keren.

    Ple-si-dent Santokhi … je neemt toch niet de ” NDP strategie ”
    over.

    Je had toch een dreamteam … wat is overgebleven van jullie dreams. Zijn jullie in je dreams blijven steken????

    Ple-si-dent Santokhi …. joe e prodo lati …. FOR YOU THERE IS NO WAY OF RETURN !!!!!

    Ple-si-dent Santokhi … je moet niet gaan reshuffelen … heeft totaal geen zin …jullie moeten OPDONDEREN en nieuwe verkiezingen uitschrijven.

    Misschien zijn er nog wat … Friends and Family … die alsnog geaccomodeerd moeten worden … doe je best … de kiezers doen na 25 mei 2025 de rest !!!!!!


    gemodereerd
  5. Ple-si-dent Santokhi … meerderheid van het kiezersvolk heeft graag dat je nieuwe verkiezingen uitschrijft.

    Op advies of onder druk van de Jogi’s en Gajadin’s zal dat niet gebeuren.

    Indien je toch gaat reshufflen … mi-ni-sters ontslaan … begin na een grondige corruptie onderzoek bij RAMDIN … hij mag het land niet plotsklaps verlaten …. paspoort invorderen.

    Vervolgens de mi-ni-sters …. namen die mij direkt tebinnen schieten: Sewdin {Landbouw} … Nurmohamed {OW} … Somohardjo { Bin. zaken }, Brunswijk {VP}.

    Het allerbeste is: ontsla je totale dreamteam … incluis Chandrikapersad Santokhi … pres. v.d. Rep. Suriname.


    gemodereerd
  6. Het is geen geheim dat de VHP-achterban ontevreden is over de werkwijze op de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer en Sociale Zaken.

    He Ronny! Wat heb je hierop te zeggen. Grondbeleid is toch ABOP beleid of ga je straks weer zeggen: “De regering is het binnenland vergeten”, terwijl je vergeet dat jij een onderdeel bent van de Regering.
    Dat wat jij doet of zegt heet in de Psychologie “een mislukte gedekte aftocht”.


    gemodereerd
  7. Het proces van reshuffling was vorig jaar reeds aangevangen, maar de ABOP-topman Ronnie Brunswijk was nog niet zover. Hij vroeg de ruimte tot na twee jaar aanzitten van de regering.
    ========================
    Beste Chan, ik hoop dat je nu eindelijk eens daaddracht toont en ALLE incompetente ministers van de ABOP/PL naar huis stuurt. Je kan onmogelijk ongeschoolde mensen als minister benoemen die niet eens in staat zijn om een bacoven winkel te runnen. Een minister moet tenminste academisch geschoold zijn en een behoorlijke bagage aan ervaring hebben. Een minister moet ook goed en netjes kunnen communiceren richting het volk. Verder zou het fijn zijn om de VHP ministers van Volksgezondheid, OW en EZ te vervangen. Het volk is behoorlijk zat met de houding van Ramadhin en Nurmohamed. Op EZ moet een sterkere persoon komen die wat meer daadkracht toont.

    De vicepresident heb je al op een nette manier aan de zijkant geschoven door de minister van alle zaken de heer Ramdin (op dit moment de tweede sterke man in Suriname). De vicepresident is alleen zichtbaar als hij in zijn helikopter stapt en politieke campagne voert. Voor de rest is hij nutteloos. En schop AUB hoofdbestuurslid Jogi uit het bestuur van de VHP. Hij is een schande voor de partij vanwege zijn verslaving aan grondroof.

    Het is nu hoogtijd om prudent beleid te voeren beste Chan. In Suriname zijn er heel wat deskundigen buiten de VHP/ABOP en PL, maak gebruik van de kennis en ervaring van deze mensen. Anders vrees ik het ergste voor de VHP bij de komende verkiezingen.

    Heel veel succes bij het reshuffelen van je “dreamteam” met een hoop kuikens erin.


    gemodereerd
  8. Het proces van reshuffling was vorig jaar reeds aangevangen, maar de ABOP-topman Ronnie Brunswijk was nog niet zover. Hij vroeg de ruimte tot na twee jaar aanzitten van de regering.
    ========================
    Beste Chan, ik hoop dat je nu eindelijk eens daadkracht toont en ALLE incompetente ministers van de ABOP/PL naar huis stuurt. Je kan onmogelijk ongeschoolde mensen als minister benoemen die niet eens in staat zijn om een bacoven winkel te runnen. Een minister moet tenminste academisch geschoold zijn en een behoorlijke bagage aan ervaring hebben. Een minister moet ook goed en netjes kunnen communiceren richting het volk. Verder zou het fijn zijn om de VHP ministers van Volksgezondheid, OW en EZ te vervangen. Het volk is behoorlijk zat met de houding van Ramadhin en Nurmohamed. Ze kunnen het niet helpen, omdat het nog kuikens zijn op zulke zware ministeries. Op EZ moet een sterkere persoon komen die wat meer daadkracht toont.

    De vicepresident heb je al op een nette manier aan de zijkant geschoven door de minister van alle zaken de heer Ramdin (op dit moment de enige echte vicepresident van Suriname). De vicepresident Brunswijk is alleen zichtbaar als hij in zijn helikopter stapt en politieke campagne voert. Voor de rest is hij nutteloos. En schop AUB hoofdbestuurslid Jogi uit het bestuur van de VHP. Hij is een schande voor de partij vanwege zijn verslaving aan grondroof.

    Het is nu hoogtijd om prudent beleid te voeren beste Chan. In Suriname zijn er heel wat deskundigen buiten de VHP/ABOP en PL, maak gebruik van de kennis en ervaring van deze mensen. Anders vrees ik het ergste voor de VHP bij de komende verkiezingen.

    Heel veel succes bij het reshuffelen van je “dreamteam” met een hoop kuikens erin.


    gemodereerd
  9. Reshuffel your self chan ,je bent het niet waard om de titel te dragen ,ik zie liever Heer Bouterse daar als leider van het land.corrupte bende


    gemodereerd
  10. @WAT,

    Wat is er met je gebeurd mi mang? Je zegt dat Chan er niets van bakt samen met z’n team dus kan hij beter de handdoek in de ring gooien.

    Je hebt Chan door fik en dun blijven verdedigen.

    Ik ben het met je eens dat de PAARSEN het land verder zullen VERNIETIGEN.


    gemodereerd
  11. Het is allemaal onzin, advies stem niet meer op de oude partijen. Er zijn genoeg Suri-Ned die gestudeerd zijn en verstand hebben van politiek. Al deze gasten die SURINAME na de onafhankelijkheid hebben geregeerd en tot heden hebben geen verstand van politiek. Het gross hiervan is ook niet goed opgeleid. Geeft de Suri-Ned een kans, dan zal je het verschil meteen merken. Ik merk, dat de communicatie van deze regering op een laag niveau is, tevens van de vorige regeringen. Allemaal zakkenvullers en de bevolking manipuleren en beïnvloeden. Helaas is het grotendeels van de bevolking niet geschoold, hierdoor geloven ze deze gasten.


    gemodereerd
  12. ALLES WAT NDP IS LINKS EN RECHTS VAN HUN STOEL LICHTEN EN OPDONDEREN.

    ZE STAGNEREN ALLE ONTWIKKELINGEN

    INDIANEN WORDEN DOOR NDP BETAALD EN VAN WAPENS VOORZIEN OM IN OPSTAND TE KOMEN ZODAT 31 MEI ALS BOUTA OPGESLOTEN MOET WORDEN NIET DOORGAAT.
    INDIANEN HEBBEN GELD EN WAPENS GEHAD OM CHAOS TE ZAAIEN DOOR NDP TOPFIGUREN.

    NOG NOOIT IS EEN INDIAAN IN SURINAME MOORDLUSTIG GEWEEST. NU DE TIJD DRINGT OP DIE NDP MOORDENAAR OP TE SLUITEN WORDT ER CHAOS GEZAAID EN GEMOORD LINKS EN RECHTS.

    SLUIT DDB NOU EEN KEER OP. IEDERE KEER UITSTEL UITSTEL UITSTEL.

    MATHOERA EN AMOKSIE DOE JE WERK EN SCHIET ALLES PLAT WAT BEWEEGT OP SANTIGRON. NDP IS OP ZOEK NAAR EEN BINNENLANDSE OORLOG VIA DE INDIANEN. DAN IS HET LAND IN CHAOS. DAT WIL LEN ZE.

    SOET DENG BOS.


    gemodereerd
  13. Nee Chan, jij moet gaan!!!
    Je deugt niet.
    Weet je nog wie je allemaal gesettled hebt?
    Waarom loopt DDB nog vrij rond?
    Wie wint zaait, zal storm oogsten.

    Tek joe Ai loekoe. Tandeloze tijger.
    Joe no mang tja kondre.
    Sa je setie????? Neks, notie, nothing, nada, noppes.


    gemodereerd
  14. Wanneer gaan de Surinamers eens beseffen en accepteren dat Suriname een arme Derdewereldland is? Vol met schulden en rovers?


    gemodereerd
  15. henry , wij steunen de vhp niet ook niet de abop en ook niet de pl , hebben we dikwijls aangegeven , wij bestrijden die partij van de massamoordenaar met een pen , en santokhi heeft nog geen een van zijn beloftes waargemaakt , iedereen is toch benieuwd wat santokhi – brunswijk is die bewuste nacht voor de overdracht met bouterse hebben afgesproken , daar is de fout begonnen , santokhi straalt geen macht uit en daarom komt ons land niet uit de put , bouterse heeft ons in die diepe put gebracht


    gemodereerd
  16. Waar waren deze toetsenboard helden ten tijde van de NDP regeringen.
    Bouterse versleet een stuk of 58 plus ministers en daar hoorde je niemand over….


    gemodereerd
  17. Chan… haal aub Nurmohammad van zijn post. Mijn God wat heb ik een hekel aan die man. Vanaf het begin is hij ongeschikt gebleken en nog steeds zit hij daar. Indien hij aanblijft zullen we nergens geld voor blijven hebben en zullen we voorzichtig moeten blijven bij elke regenbui.

    Daarna Ramdin uw adviseur, bedank hem voor al zijn goede adviezen en laat hem vertrekken naar zijn gezin die in het buitenland woont. Daarmee blijft er geld over voor de gemeenschap. Men is al die dure uitstapjes van hem allang zat..

    Vervolgens Ramadhin. De engnek, de butcher van onze gezondheidszorg. Presteert helemaal niets. Loopt heel de dag rond met zijn handen in de zakken. Net als Nurmohammad heeft hij geen idee, hoe zijn ministerie tot prestaties te brengen.

    Deze 3 en Uzelf samen zijn de grootste doorn in het oog van de samenleving…


    gemodereerd
  18. @WAT

    Tot heden weet niemand wat Chan die nacht met de veroordeelde drugscrimineel tevens moordenaar in eerste aanleg heeft besproken.

    Ik dacht dat de paarse veroordeelde drugscrimineel de Vader was van alle LEUGENS maar dit blijkt Santhoki te zijn.

    Santokhi is de Vader van alle LEUGENS gebleken. Wat heb ik mij toch vergist in die man!!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES