Politie haalt elektriciteitskabeldief uit goot

4
elektriciteitskabeldief

De politie van het bureau Jarikaba heeft in de late avond van woensdag 19 april de bekende elektriciteitskabeldief G.G. in een goot an de Mr. P. Chandie Shawweg aangetroffen en aangehouden.

Deze verdachte werd kort voor zijn aanhouding op heterdaad betrapt door een alerte buurtbewoner met een hoeveelheid elektriciteitskabel, een witte zak met kabels, een scherp voorwerp, gereedschappen en een rode tas met persoonlijke spullen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

Bij het zien van de buutbewoner, gooide de dief de goederen op de berm langs de weg en hield zich schuil in de goot, meldt het Korps Politie Suriname.

De politie werd ingeschakeld en bij aankomst troffen de wetsdienaren de verdachte in de goot, niet ver van de weggegooide goederen aan. Hij werd direct in de boeien geslagen en heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal.

Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat G.G. diezelfde avond op twee woonadressen aan de Mr. P. Chandie Shawweg de elektriciteitskabels heeft weggenomen. De ene benadeelde heeft zijn weggenomen kabels positief herkend, terwijl op het ander adres niemand werd aangetroffen, aangezien het om een onbewoond huis bleek te gaan.

Tijdens het verder onderzoek is ook naar voren gekomen dat vanaf de periode van september 2022 tot en met de 2e week van april 2023 zestien benadeelden aangifte bij de politie van Jarikaba hebben gedaan tegen onbekenden die EBS elektriciteitskabels van hun woning hebben weggenomen. Deze verdachte(n) in die genoemde zaken hebben dezelfde werkwijze gehanteerd als die van de verdachte G.G. Het vermoeden bestaat dat hij meer van deze diefstallen moet weten.

Hangende het verder onderzoek is G.G. na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.


4 REACTIES

  1. Jammer dat die goot daar niet overstroomd was door de vele regenval met wateroverlast ten gevolge.
    gemodereerd

  2. Hoop dat OM hem echt langer dan 1jaar zal opsluiten, niet 3maanden, want dan steelt ie weer. Zulke gasten wilen niet hard werken voor een zielig loon, wil snel geld maken om binnen 5minuten andermans spullen te stelen en te verkopen. Denk dat de koper-opkopers ook opgesoten worden danwel aantonen wie middels id kaart wie de koper-verkopers zijn.
    gemodereerd

  3. Deze dief moet flink aan de tand gevoelt worden om te achterhalen welke helers de kabels van hem kochten en samen moeten de dief en de helers zware straffen opgelegd krijgen.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.