Werkgroepen moeten eigen ontwikkeling woonwijken ter hand nemen

5
Werkgroepen moeten eigen ontwikkeling woonwijken ter hand nemen

In navolging van de werkgroep Wijken in Ontwikkeling heeft president Chandrikapersad Santokhi presidentiële werkgroepen belast met het duurzaam ontwikkelen van hun eigen woonwijken in Suriname. De werkgroepen, met onder meer adviseurs, zijn op donderdag 20 april door het staatshoofd in het perscentrum geïnstalleerd.

Het gaat om teams voor woonwijken zoals Hanna’s Lust, Sophia’s Lust, Goede Verwachting, Ephraimzegen en Flora, Lelydorp en het district Para. De werkgroepen zullen zelf met duurzame oplossingen moeten komen ter verbetering van hun leefsituatie. President Santokhi hield hen voor om als deel van de Surinaamse samenleving te kijken naar mogelijkheden, oplossingen en waar zij ook hun bijdrage kunnen leveren. 

“Als buurtgemeenschap en omdat jullie het dichtst bij de problemen zitten en het best weten hoe die op te lossen”, voegde het staatshoofd eraan toe. Hij zei op de hoogte te zijn van de vele problemen en dat het leven voor eenieder duurder is geworden. De redenen hiervoor zijn volgens de president divers, maar hij wees vooral op de veranderde omstandigheden in de wereld, de financiële crisis en het chaotisch financieel beleid dat is aangetroffen bij de regeringsovername in 2020. Hij sprak de hoop uit dat de werkgroepen met het uitvoeren van hun taken zullen bijdragen aan een beleid dat ervoor zal zorgen dat het beter gaat met Suriname.

Alven Roosveld en Harold Pultoo zijn vanuit het kabinet belast met de algehele coördinatie en begeleiding. “Wij moeten erop toezien dat de werkzaamheden in het veld zo efficiënt en effectief mogelijk plaats zullen vinden”, legt Pultoo uit.

De president heeft op een bepaald moment gezien dat bureaucratie stagnerend naar het volk toewerkt. Vandaar dat hij heeft gemeend om in de buurten mensen aan te stellen via werkgroepen die de acute problemen kunnen identificeren en aankaarten. De coördinator haalt acute problemen aan zoals Bazo-kaarten, huisvesting en gezondheidszorg en registratiekwesties.

Het ligt volgens Pultoo ook in de bedoeling om duurzame oplossingen aan te dragen om mensen zelf redzaam te maken, dit door hen bijvoorbeeld van plantmateriaal te voorzien. De coördinatoren moeten ervoor zorgdragen dat de werkgroepen daadwerkelijke resultaten bij de president neerleggen en dat zij productief bezig zijn.

De leden van de werkgroepen zullen een korte training ondergaan waarbij zij zullen leren hoe problemen te identificeren. Ook zullen de coördinatoren de werkgroepen adviseren hoe zij kleine projecten kunnen neerzetten ter verbetering van hun woonwijken.


5 REACTIES

 1. Kijk hoe hij jullie weer beduveld. De commissie’s met mdnsen die op hem lijken krijgen srd 8000 en hoop priveleges. Jullie krijgen torie en gelul.
  Boevenbende. Laat OW arbeiders sturen met die Amarok om te gaan werken
  gemodereerd

 2. Eigen ontwikkeling doe je niet zonder geld.
  Chan begin al je geld van de geheime rekening te halen.
  Want mensen moeten eerst hun huis op orde hebben en dan kunnen ze hun buurt ter hand nemen.

  Afwatering is een groot probleem in vele volksbuurten.
  De open rioleringen moeten door ow onder handen worden genomen.
  Vuil ophaal en laat BOG, weer net als vroeger controleren en boetes uitschrijven.
  gemodereerd

 3. De zoveelste geleuter van de president. Je weet wat het probleem is toch Chan. Los hem dan op met wat meer daadkracht. Je betaald nu de adviseurs van verschillende commissies fors om te gaan kijken wat de problemen zijn, terwijl deze al bekend is bij de regering. Hoe lang ga je het volk nog misleiden met dat gebabbel en honderden commissies.
  gemodereerd

 4. Iemand zei boevenbende. Ik zeg Santokhi is een achterbakse oplichter die de bevolking keer op keer met dezelfde leugens naait. Alven Roosveld (Santokhi’s eigen media tralala) en Harold Pultoo (alias lasie edee kwie) de zogenaamde coördinatoren van deze zand-in-de-ogen-strooi-nepwerkgroepen worden er financieel beter van.
  Weer een fufuru koelie babbeltruc.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.