Ruim 5.000 ID-kaarten niet opgehaald

3
Suriname krijgt binnenkort nieuwe elektronische ID-kaart

Een groot aantal identiteitskaarten is nog niet opgehaald in Suriname. Deze identiteitsbewijzen liggen klaar voor uitgifte op de Bureaus voor Burgerzaken met een ID-unit. Ida Gonsalves Jardin de Ponte, coördinator Centraal Bestand Bevolkingsregister, zegt dat het gaat om 5.000 ID-kaarten die vóór het tekort aan blanco kaarten zijn uitgeprint. De burgers zijn middels een sms reeds op de hoogte gesteld dat hun ID-kaart kan worden opgehaald.

De CBB-functionaris geeft aan dat voor degenen die geen sms hebben ontvangen, er op de website van het CBB, CBB.GOV.SR, een ID-kaartverificatie applicatie is waarop zij kunnen natrekken wat de status is van hun ID-aanvraag.

Om de status na te trekken heeft u uw ID-nummer en ID-aanvraagnummer nodig. Deze nummers zijn op uw ID-afhaalbewijs aangegeven. Op de homepage van de website klikt u op apps, vervolgens klikt u op de ID-kaartverificatie applicatie.

Op de applicatie toetst u in uw aanvraagnummer en uw ID-nummer, hierna klikt u op zoeken. U krijgt dan te zien wat de status is van uw aanvraag. Let er wel op dat bij de ID-aanvraag deze gegevens op uw ID-afhaalbewijs zijn aangegeven.

Voor meer informatie kan men bellen op het telefoonnummer 494411 of u kunt een email sturen naar cbbcommunicatie2020@gmail.com.


3 REACTIES

 1. Waarom niet uitprinten als de mensen ze komen ophalen.
  Of als ze betaald hebben dan opdracht geven om uit te printen
  gemodereerd

 2. stuur de niet afgehaalde kaarten naar de kantoren waar men is ingeschreven. Een busrit naar hoofkantoor is tegenwoordig niet te betalen. Maak het makkelijker voor het volk en kom ze tegemoet. Lijkt alsof niemand bij CBB kan nadenken inclusief de mini-ster
  gemodereerd

 3. Wat kost zo’n card? Ik kan me voorstellen dat mensen het op dit moment niet kunnen betalen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.