woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEx-bankdirecteur Kromosoeto op 26 april voor rechter

Ex-bankdirecteur Kromosoeto op 26 april voor rechter

-

Does Travel - naar Suriname

Op 26 april verschijnt de verdachte Ginmardo Kromosoeto voor de rechter in verband met mogelijke corruptieve handelingen bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). 

In deze zaak zijn voorlopig 8 personen in Suriname en Nederland als verdachte aangemerkt voor onder meer deelneming criminele organisatie, overtreding artikel 13 Anti-Corruptiewet, ambtsverduistering, gekwalificeerde verduistering, valsheid in boeken en/of registers door een publieke functionaris en oplichting, meldt het Openbaar Ministerie in Suriname.

Vanwege de omvang en complexiteit van de zaak is het Gerechtelijk Vooronderzoek (GVO) opgedeeld in fasen bestaande uit 20 deelonderzoeken. Inmiddels is op 29 maart 2023 het GVO van 5 deelonderzoeken afgerond. Van de 8 personen die als verdachte zijn aangemerkt, zijn vooralsnog 7 gedagvaard, waarvan er 3 in detentie zijn.

Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor de strafrechtelijke vervolging van corruptie. Corruptie ondermijnt het vertrouwen van het publiek in de rechtsstatelijkheid van de samenleving en wekt onder meer maatschappelijk wantrouwen. Er is sprake van corruptie wanneer publieke functionarissen in de uitoefening van hun functie opzettelijk zaken nalaten vanwege een verkregen geschenk, prestatie of belofte, bedoeld om zichzelf of anderen te bevoordelen. Corruptie werkt criminaliteit in de hand en schaadt bedrijven, overheden en de samenleving.

We kunnen corruptie voorkomen door de bewustwording bij de samenleving op gang te brengen, anonieme mogelijkheden te scheppen om corruptie te melden, effectieve en transparantie procedures invoeren bij de overheidsinstanties. De gevolgen van corruptie kunnen funest zijn voor een eerlijke en efficiënt draaiende organisatie en de economie van het land geheel verzieken.

Corruptieve handelingen kunnen worden geclassificeerd als strafbare feiten waarop een gevangenisstraf van 2 tot 9 jaar staat.
Iedere burger, ambtenaar of functionaris kan corruptie (anoniem) melden bij de politie en de procureur-generaal. Binnenkort is dat ook mogelijk ook bij de anti-corruptiecommissie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Na de veroordeling van de 8 verdachten … hoop ik dat het Openbare Ministerie gedagvaard wordt … de heren en dames moeten direkt in detentie geplaatst worden.

    Een Volkstribunaal moet over hen oordelen.

    Ik ben benieuwd of de afhandeling van genoemde zaken Suriname … Internationaal … niet te schande zet … WANT … het OM en de Rechters … zijn partij gebonden … voeren slechts opdrachten uit van die Oranje Movement Boeven Bende.


    gemodereerd
  2. Het is bekend dat alle leden van de dna , vooral van abop corrupt zijn en hoeft niet anoniem vermeld te worden.


    gemodereerd
  3. Het is duidelijk dat deze man de wetten aan zijn laars heeft gelapt. Nu aan de rechters dat te oordelen over de zwaarte van de strafmaat. Het lijkt mij niet moeilijk en voor de hand te liggen, dat deze man het zwaarste straf moet opgelegd krijgen en al zijn vermogens moet worden geconfisqueerd ten gunste van de benaaldeelde bank. En Rechters a.u.b. geen schijnprocessen voeren wat in een bananen republiek aan de orde van de dag is.
    Het moet ook afschrikkend werken voor vervolg bestuurders.
    Walhalla!!!!!!


    gemodereerd
  4. Als een plunderende politieman en vrouw 8 maanden en 1 jaar straf krijgen dan zal deze bank fraudeur meneer Kromo wel 6maanden krijgen dus gelijk op vrije voeten en omdat hij lang in voorarrest zat ook nog een flinke schadevergoeding meekrijgen. Rechtspraak in Su is gewoon toneelspel.


    gemodereerd
  5. 20 deelonderzoeken, afschuwelijk!

    Tip: screen de verstrekte moniekarta’s tss 2010 en 2020. Zoek op Friends & Family, plus buitendinges. Vermoedelijke aftrek ‘geheime rekening’.

    De stille zijn de ergste. Deze bankrover heeft suri benadeeld en die andere kromo-dinges heeft het ontslagrecht voor ambtenaren dichtgetimmerd. Applaus!!!
    Geen enkele suri die hierover valt.

    Heel veel buitenlanders in dienst bij de Vorige suri-overheid, van een minister tot adviseurs vh laagste soort. Maar o wee als president Santokhi kader binnenhaalt, dan is het hel en donder.

    Zoveel onrecht en valse mensen in dat land.

    Publicatie in cijfers van de roofpartijen in de lokale kranten is aan te bevelen, want ze snappen het nog steeds niet.


    gemodereerd
  6. anomiem melden betstaat niet in Suriname…wat de ambtenaar waar je het meld, geeft de naam van de klokkenluider, tegen betaling door aan “verdachte. tjoekoe op tjokoe dus. Corruptie is tot op het bot. Zolang de leiders, DNA leden etz geen schone vingers hebben, zal dit niet of heel moeilijk verdwijnen


    gemodereerd
  7. Wat kost een vormfout? De straf valt veel lager uit dan iedereen had verwacht. De oficier eis minder dan we verwacht hadden of de rechter stelt een lagere straf op of het parket doet zijn ding
    Al met al een lagere straf omdat er vormfouten zijn gemaakt. 😉😉
    Kost Kromosoeto wel wat maar dan heb je ook wat …………minder.🤣🤣🤣🤣


    gemodereerd
  8. 1 van de vele criminelen uit het corrupte, criminele politieke tijdperk 2010-2020


    gemodereerd
  9. Gaat om miljoenen. Zijn die gasten (schurken) ingesloten. De kleine man/vrouw wordt zelfs voor een droog brood ingesloten.


    gemodereerd
  10. Houdt de DIEF !
    SLUIT de DIEF OP !
    Santoboma jail is Ginmar Kromosoto nieuw
    verblijf !
    Desiree Bouterse zal binnenkort tot de dood bij Ginmar logeren !
    Lekker en fijnb boelen mie booi Ginmar


    gemodereerd
  11. mooi deze schurk zit weer in de bak , en na 26 april zal hij daar voor een lange tijd zijn

    wanneer is die van trik aan de beurt , hij zal ook jaren moeten brommen , maar als hij openkaart speelt en al degenen die hem er ingeluisd hebben bij naam noemt , zal de straf zeker halveren


    gemodereerd
  12. Het blijft maar doorgaan wat corruptie betreft in SU. Dit is een van de voornaamste oorzaken waarom SU nog een derde wereld land is. Deze parasieten houden de vooruitgang van SU tegen. Het wordt tijd dat harder wordt opgetreden tegen corruptie. Bijvoorbeeld door hogere straffen en alle bezettingen *voordeel uit corruptie* in beslag te nemen. Er zou ook op alle overheidsinstellingen een anti-corruptie afdeling opgericht moeten worden die de boel in de gaten houdt en rapporteert aan de directie met mogelijkheden om te escaleren tot aan het hoogste orgaan toe.


    gemodereerd
  13. Kromo mie boi je heb nog een paar dagen om vormfouten te kopen
    wil je niet kopen dan maar rechtstreeks omkopen, maart nu ook dringt de tijd


    gemodereerd
  14. Vandaag feest, jullie zijn allemaal uitgenodigt om samen met kromo het feit te vieren dat hij vrij is. Vraag van de joernalist of hij blij is (wat voor een stomme vraag is dit, verwacht hij dat kromo zegt nee?) Kromo zegt dat hij de Staat gaat aanklagen. zijn goede naam en zijn maagdelijkheid oraal en anaal zijn aangetast


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES