150 illegale buitenlanders worden Suriname uitgezet

7

De Surinaamse Militaire Politie is vanaf vorige week woensdag bezig met een verhoogde controle op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Majoor Roy Samuel, commandant van het Korps Militaire Politie, laat via de redactie van Waterkant.Net optekenen dat 150 vreemdelingen zijn opgehouden om vervolgens terug te worden gestuurd naar hun land van herkomst, omdat ze niet voldoen aan de eisen om Suriname binnen te komen.

Omdat het om een groot aantal vreemdelingen gaat zijn na de start van de verhoogde controle 75 vreemdelingen achtergehouden op de luchthaven, terwijl de overige 75 ondergebracht zijn op een locatie van de MP, namelijk Aerocarto.

Van deze groep illegalen, hebben toen 14 vreemdelingen, waaronder Kenianen, kans gezien om afgelopen zondag te ontvluchten.

“Van deze 14 zijn ondertussen al 8 vreemdelingen aangehouden. We zijn opzoek naar de rest. De politie en de grensposten zijn al gealarmeerd”, benadrukt majoor Samuel.

Een deel van de mensen is reeds het land uitgezet. De situatie is reeds onder de aandacht gebracht van de regering. Zij zal op basis van de evaluatie het besluit nemen om de visumplicht voor een aantal landen weer te introduceren.

De redactie van Waterkant.Net die inzage heeft gehad in de paspoorten van de Kenianen, merkte op dat een aantal van hen dezelfde geboortedatum (1 januari) heeft in hun paspoort.


7 REACTIES

 1. Kunnen ze niet meteen alle Surinamers ook uitzetten.

  Geef het land eindelijk terug aan de oorspronkelijke indianen en rot zelf op naar het land van je voorouders.
  De meeste Surinamers hebben gewoon de rol van de Nederlandse kolonisator overgenomen.

  Elke zichzelf noemende Surinamer is per definitie ook een kolonisator, een bruine kolonisator..
  Of geldt dat alleen als je blank/roomwit bent.

  Als al die Surinaamse parasieten zijn opgerot, wordt het land eindelijk weer in ere hersteld en heerst er weer vrede.
  gemodereerd

 2. Fictieve geboortedata komt vaker voor. Dus geheel gek is dat niet. Dat op zich is geen reden om gealarmeerd te zijn. Vaak genoeg gezien in aktes van het notariaat.
  Informatie is kennis!
  gemodereerd

 3. Deze personen met hun eigen enge belangen die met deze vreemdelingen bezig vernietigen het land en de uitdagingen die er zijn voor de Surinamers worden niet opgelost. In plaats van dat deze personen die het leven van de weinige Surinamers naar grotere hoogten te brengen halen ze allerlei allooi, Haitianen, India, Pakistan, Turkije, Marokko, Venezuela, Columbia, Kenia, Ghana, China naar Suriname.

  Triest dat deze luitjes niet in zien dat Suriname niets aan deze mensen die armoedzaaiers zijn, criminelen enz Suriname niet zullen voor uit helpen.

  Deze moslim uit Turkije, Marokko zijn zeer extreem en kunnen voor een grapje al je jouw keel door snijden, hebben hun casino’s, doen aan wit wassen, houden niet van zwarte mensen en andere geloven, vrouwen zijn tweede rang burgers,)Columbianen, Brazilianen zijn met cocaine bezig, illegale goudwinning in Suriname, schieten je zo dood als je op de verkeerde plek bent op een bepaalde tijd), Chinezen komen voor hun eigen belangen, handel drijven, naar USA via Suriname gaan, wit wassen en rijk worden. Haitianen zijn met hun eigen zaken bezig en als ze de gelegenheid krijgen willen ze allemaal via Frans-Guyana naar Frankrijk/ Parijs vluchten.

  Het zijn deze Surinamers die de republiek Suriname een land maken voor mensen smokkelaars, drugsdoorvoerland, criminaliteit.

  Amsterdam was ook een stad waar allerlei burgers die in Europa vervolgd werden om hun geloof, enz een veilig heen komen vonden. Maar deze mensen hadden kennis en geld en wisten daarmee ook een zeer belangrijke bijdrage te leveren aan de stad Amsterdam en later in NY en Amerika.

  Dat is waar Suriname een voorbeeld aan moet nemen. Haal rijke en goed opgeleide mensen binnen in de republiek Suriname en geen losers. Deze mensen kunnen helpen om de droom om van Suriname een nog beter land te worden. De huidige vreemdelingen zijn gewoon criminelen, gelukzoekers. Suriname heeft niets aan deze mensen. Ze maken het leven in Suriname nog erger, onveiliger dan het nu is.

  Dez
  gemodereerd

 4. 1 Januari als geboortedatum is niet ongebruikelijk. In de jaren 70 waren er bv veel Surinamers die alleen maar een geboorte jaar in hun bevolkingsgegevens hadden staan. Dat jaar was dan bepaald door terug te rekenen via een fysiek kenmerk. Nml. pas bij iets van 6 jaar kan een kind met zijn arm over zijn hoofd het andere oor aanraken. Het hoofd groeit nml. veel minder snel dan de rest van het lichaam.
  gemodereerd

 5. Hey Passant de Uncle Tom van Suriname. Jouw meester hebben je goed opgevoedt.
  In Turkijke komt keelsnijden niet voor. Er leven 28 miljoen niet moslims in Turkije in alle vrijheid. De stichter van Turkije Ataturk was ook geen moslim. De Turken werken hard en plegen geen moorden en overvallen zoals jouw soort. De Turken alleen brengen ruim 25 miljoen dollar aan belastingcentjes in de schatkist. Wat is jouw bijdrage dan alleen hier racistische uitlatingen te doen.
  De moslims hebben jouw voorouders niet verslaafd maar die witte duivels waar jij zo dol op bent wel. Het beste is dat jij naar Nederland verhuisd en huisknecht wordt van een witte meester.
  gemodereerd

 6. @ Passant

  Goed opgeleide mensen komen of gaan niet naar Su, wat moeten ze daar gaan zoeken?? En als je voor uit wilt komen moet je er ook wat voor doe, en niet de hele
  dag op je reet zitten. Handen laten wapperen, want voor niet niets gaat de zon al
  op! De meeste Criminelen gaan Su, omdat ze weten dat ze hier teringzooi kunnen uithalen, wat ze in hun eigenland niet kunnen doen.( @ Orakel )ben 85% met je eens
  heb met Turken en Marokkanen gewerkt, deze mensen werken hard tenminste de
  oude generatie. Ze hadden een een dubbele baan alleen en enkel om hun gezin een
  prettige leven te bezorgen. Overdag als automonteur en s, avond als schoonmakers
  en nu, zijn sommigen miljonair. Hun kinderen dat in Europa zijn geboren, hebben een goede baan omdat ze goed geschoold zijn. Hoge school en Universiteit is bij hun gewoon, (gewoon )vooruitstrevend! Wij moeten niet vragen wat het land voor jou kan doen, maar wat wij voor het land kunnen doen! Su is een paradijs voor Criminelen, omdat de Overheid zelf ook uit ”CRIMINELEN” bestaat, toen en tot heden helaas!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Er moet regelmatig in het hele land gecontroleerd worden op in het bezit hebben van een ID. Wie dit niet kan aantonen wordt beboet. Dit werkt preventief om illegaliteit tegen te gaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.