Minister Nurmohamed: “Kip is ook duur, dus wat heb je te zetten in je vuilniszak?”

15
Vuilophaal in Suriname
Archieffoto: Gewone vuilophaal in Suriname

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vraagt de Surinaamse gemeenschap het huisvuil te scheiden en niet alles in één vuilniszak op straat te plaatsen, zolang de actie van de aannemers van de vuilophaaldienst niet is opgeheven. Overigens verwacht de minister niet al te veel problemen met aan rot of wormen onderhevig huisvuil langs straten, omdat vuilniszakken tegenwoordig bijna leeg worden geplaatst door de hoge winkelprijzen.

“Zet niet alle vuil op straat. Houd dingen die niet onderhevig zijn aan rot en wormen in een aparte zak. Flessen, cups en papier hoef je niet in die zak op straat te zetten. Dat kan je rustig even op je erf houden; in een hoek of in je balkon. Wat onderhevig is aan rot, is maar een klein stukje. Die kip is ook duur, dus wat heb je te zetten in je vuilniszak? Die vuilniszak is leeg tegenwoordig.

Groente en bananenschillen kan je voor plantjes zetten en dat klein beetje kan je dan in de grond begraven. Want als je het op straat zet, komen die honden eraan”, zei Nurmohamed woensdag kort voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM) vergadering.

De minister denkt dat de situatie van de aannemers van de vuilophaaldienst binnen een week opgelost zal zijn. “Er wordt wel betaald, maar mondjesmaat. Soms krijgen de eerste 30 en daarna weer de volgende 30. Gisteren bijvoorbeeld zag ik één of twee al rijden, dus dat betekent dat ze hun voorschot al hebben ontvangen”, aldus de minister.


15 REACTIES

 1. ik begrijp wat de minister bedoelt maar de manier waarop hij het zegt stuit me tegen de borst. Zeer tactloos. Nu lijkt het alsof hij de mensen oplegt wat ze doen.
  fruit, fruitschillen en groenten resten kun je inderdaad compost van maken.
  Zet op meerdere punten containers waar men alle plastic afval kan doen.
  Wat er gedaan moet worden is een goed voorlichtingsprogramma over afvalscheiding en het nut ervan. Benadruk de voordelen van eigen compost maken en laat via filmpjes en posters zien hoe het moet.
  maar….ik vrees dat het volk pas gemotiveerd zal zijn hieraan mee te werken als de ophaal van vuil consistent is.
  gemodereerd

 2. Ik de tijd van Bouterse hadden de vuilnis ophaal bedrijven een achterstand van meer dan 10 maanden bij de overheid en toen niemand erover klagen.
  gemodereerd

 3. Het lijkt wel alsof Nurmohamed ze niet meer allemaal op een rijtje heeft; ook toen kip goedkoop was gooiden we dat niet in de vuilniszak en zelfs een koe weet dat hij nooit met honden heeft moeten vechten om groente en bananenschillen.
  gemodereerd

 4. Dat jij niet deugd weten we allang. Jij bent 1 van de mensen die geen liefde hft voor Sur. De mensen die het vuil ophalen wil je niet betalen maar he koopt 3 VW Amarok voor onderwijs. Je bent gewoon een vloek. Rot klein ettertje
  gemodereerd

 5. Aardig van de minister dat hij dit netjes uitlegt aan het hulpbehoevende volk.

  Verbazingwekkend; “ze hebben hun voorschot al ontvangen” 🙄.
  Huh? Eerst doekoe dan arbeiten…
  gemodereerd

 6. Het is altijd verstandig voor jezelf om geen zaken in de pers te brengen als je geen kennis hebt van wat je allemaal zegt. Zeker niet begeven op glad ijs. Heeft deze minister zelf ooit bananen schil in de grond gezet of erger nog tussen andere planten gezet?. Het is dezelfde persoon die in de pers verkondigde dat suriname geen voedselschuur van de regio gaat worden, maar een coke schuur. En nu kip en bananen.
  gemodereerd

 7. “Die kip is ook duur, dus wat heb je te zetten in je vuilniszak?”
  Wat wilt u daarmee zeggen? U moet uw woorden goed kiezen, want er zijn wel anderen die het wel kunnen betalen.
  gemodereerd

 8. Laten wij hopen dat de minister ook zo met zijn huisvuil omgaat, zoals hij het volk vraagt om te gaan met haar huisafval/vuil.
  Doet hij dat niet dan is hij geen knip waard voor zijn neus en dus 1 grote bedrieger en leugenaar
  gemodereerd

 9. Nurmohommad kan straks met het Suikerfeest schapenbeenderen en kippenbotjes in de zak doen. Hij kan het wel betalen.
  gemodereerd

 10. We begrojpen je niet met dat kip gedeelte kan je het aub voor de bevolking spellen🤣. About het vuil; groente resten bananenschillen kunnen ee op t erf zettem en plastic flessen op het balcon. Maakt u zich niet druk we gaan ze verzamelen en komen dumpen voor de deur waar je woont dan mag je planten ermee en of recyclen🙂
  gemodereerd

 11. Gewoon al het afval voor zijn deur dumpen dan zal hij wel anders kraaien…
  gemodereerd

 12. Laat de mensen zelf het vuil brengen bij en stortplaats in de buurt. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan de maatschappij.
  gemodereerd

 13. Wat een ongelooflijke etterbak. Wie zal hij bedoelen met z’n dwingende uitleg en geklier!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.