Minister Ramdin vindt kritiek op dienstreizen kortzichtig

25
Minister Ramdin in Brazilië.

Bibis-minister Albert Ramdin vindt alle kritiek die door diverse personen zijn geuit op zijn tientallen businessclass dienstreizen, kortzichtig.

“We zijn transparant en geven ook aan wat we doen en wanneer we dat doen. Ik weet dus niet waar men op doelt en wat men wilt. Als men Suriname in een isolement wilt hebben en dat we zo min mogelijk gebruik maken van de internationale omgeving, dan is dat kortzichtig. Ik geloof dat dezelfde personen wel beseffen waarom er een buitenlandse politiek is”, zei de minister woensdag kort voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Ramdin benadrukt dat het belangrijk is dat Suriname persoonlijk erbij is wanneer issues in het buitenland worden besproken, omdat landen die niet erbij zijn in feite niet meetellen. Zo zal hij deze week ook afreizen naar Guyana om enkele belangrijke issues te bespreken.

“Al is het een uitnodiging voor een ander doel, maar we proberen altijd meer zaken te doen. Er wordt hard gewerkt. We gaan dat gesprek hebben met de minister van Buitenlandse Zaken van Guyana over de voorbereiding van een formele meeting om al die uitstaande issues te bespreken. Ik kom met bijna 7 tot 8 agendapunten die we morgenmiddag gaan bespreken. Ten tweede zal er daar een gesprek zijn met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken. Dat is belangrijk voor ons”, stelde Ramdin.

Eerder hebben zowel de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) als de ondernemer Jairadj ‘Pets’ Gajadien van Pets Promotion kritiek geleverd op de dienstreizen van de bewindsman. Volgens Pets moest de bewindsman recent naar buurland Brazilië in verband met een dienstreis, maar koos ervoor om zijn reis eerst te koppelen aan Miami om van daaruit naar Brazilië te gaan. Omdat zijn vrouw en kind in Miami wonen. Dit alles op staatskosten. Ramdin is echter niet ingegaan op deze aantijgingen.


25 REACTIES

 1. Het is helemaal niet nodig om zo vaak af te reizen. Het levert toch helemaal niets op. Dus mag het wat minder beste minister. Het volk pienaart.
  gemodereerd

 2. Deze minister is vreselijk arrogant. Toen de journalist Pinas moest lachen om een opmerking van deze hoogmoedige man kreeg de journalist de wind van voren.

  Door toedoen van deze man was de journalist niet meer beveiligd van overheidswege had ik begrepen.

  A man diesie no mang tegen kritiek mi volg
  gemodereerd

 3. Klets maar uit je nek Ramdin.
  Snoepreisjes maken en niks realiseren.
  Waarom woont je gezin in Miami? Waar vindt jij de dollars om ze te onderhouden?
  Jij verdient toch Srd’s?
  Donder toch op en neem Chan met je mee.
  Oen ne sit neks djie a kondre. We sit oen srefi.
  Lagi @#!
  gemodereerd

 4. Als je werkelijk zo transparant bent dan waarom vertel je niet waarom pets zegt dat je gezin in miami woont. Waarschijnlijk heeft hij ook een buitenlands paspoort.
  gemodereerd

 5. Hij probeert zich eruit te lallende geef gewoon antwoord als het niet klopt wat men zegt heb je niets te vrezen.
  DNA allemaal zakkenvullers.
  Net zoals zijn college van die over gezondheidszorg gaat er zijn daadwerkelijk geen medicijnen.
  Vraag het aan de mensen die in de zorg zijn waar zijn de zogenaamde journalisten om deze mensen te interviewen.
  Inplaats van de leugenaars
  gemodereerd

 6. Als die dienstreizen ons land iets opleveren dan gaat het. Het leverd ons hoge telefoonrekeningen en andere onkosten op. Verder geen moer arrogante bloedzuiger
  gemodereerd

 7. heeft deze leugenaar die liegt en vliegt mooit van conference call meetings gehoord??.
  hij is de GROOTSTE TELEURSTELLING van deze regering.
  gemodereerd

 8. Hy en zijn bende hebn op leugen.bedriegen school gezeten.Geen geweldige vader en husband die zijn gezin verlaat en in SU woont een mislukte gebroken gezin family…en wil land besturen.hij kan zyn gezin nit besturen. mislukte figuur
  gemodereerd

 9. Jaaaa, er wordt hard gewerkt om alle usd af te romen danwel in hun eigen zakken te steken zoals de ndp dat deed (zie maar hier een voorbeeld,: bouva die een fiets reed en kijk wat hij nu vergaart heeft, abrahams die nu helicopter en vliegtuigjes bezit, brunsi die bank roofde en nu goud concessies bezit, etc, etc. en wordt er meer srd gedrukt om de binnenlandse schulden te betalen (lonen, etc). Het gaat nooit meer goed in SU, al wie aan de macht komt in 2025 gaat hetzelfde willen doen. Dus t enigste is, red jezelf door te studeren (bv: hbo-verpleegkundige verdien je gauw in NL €3800 p/mnd) of zoek een baan in een ander land (bv: naar cuarcao, verdiend de ex oogarts van az boven de usd 4500, want in SU zonder opleiding ga je kapot of kreperen.
  gemodereerd

 10. Deze man komt zo arrogant over en altijd dat belerende toontje. Sodemieter aub op … 150.000 us voor een reis naar india. Wat daar zoooo belangrijk aan was, merken we vandaag de dag nog steeds niet. Ramdin… je bent de grootste mislukking in deze regering, na de President en zijn VP…! En neem niet iedereen voor dom.. je probeert ook naar het Volk toe de diplomaat uit te hangen. Maar daar heeft niemand wat aan… liever stop je vandaag nog met al dat reizen. Dan kan dat geld in ieder geval besteed worden, aan de mensen die het echt dringend nodig hebben..
  gemodereerd

 11. Alle reacties hier boven zijn gelieerd aan de NDP.
  Vanaf dag één dat deze regering zit zijn jullie steeds bezig, met een aanval op steeds weer een andere minister.
  Deze minister heeft tot nu toe meer gepresenteerd dan alle ndp ministers bij elkaar.
  Als de ndp regering zo goed was als deze minister dan zaten we niet in deze sh#*#t 💩.
  gemodereerd

 12. Het heeft totaal geen zin om die mensen iets uit te leggen. Doe het dus niet.

  Plots weet heel suri hoe het “hoort”, en de bestuurlijke taken vd regering kennen ze uit het hoofd. De ergste zijn die blacka bakras, die weten exact wat Wopke doet en waar die zich bevind.
  gemodereerd

 13. Lieve mensen.
  U begrijpt wel dat dit niet de schuld is van Ramdin. Het is meneer Santokhi die bij zijn aantreden in de functie van president van Su er een potje van heeft gemaakt. Niets uitgevoerd aan de uitspraken tijdens zijn verkiezingscampagnes. Direct na het aanstellen van president kreeg Melissa maar liefst 6 hooggeplaatste functie posten toegewezen. Idem dito zijn familie omgeving en zijn vrienden en politieke vrienden. Het hek was nu van de dam. Brunswijk had nu vrij spel. Hij benoemde zijn broers, families en zijn roofvrienden overal op departementen en semie bedrijfsleven op directeursposten, raad van commissarissen en op hoge ambtenaren functies, zonder dat al deze gasten de benodigde papieren in hun bezit hadden. Ze kunnen amper 2 A-viertjes de inhoud lezen en begrijpen noch minder in staat te zijn om hun handtekening te zetten. Hoe kun je dan op deze wijze een land besturen. In Su zitten niet de juiste mensen op de juiste plaatsen. Driekwart van de bestuurders zijn ongeletterd vandaar de hele ellende al van het tijdperk van bouta. 80% van overheidsambtenaren voldoen niet aan de omschrijving van de profiel van hun functie. Ministers die niet eens de lagere school hebben doorlopen.
  Foei toch president, schaam je je rot!!
  Denk toch aan je Shrimat Bhagwate Geeta.
  Hindoestaan onwaardig.
  gemodereerd

 14. Nou het volk pienaart helemaal niet er zal wel enkele tussen zijn die niet breed hebben maar deze probleem hebben we wereldwijd zoals Afrika ,Somalie en Ethiopia noemaar op.
  volk is gewoon heel rijke mensen alleen ze laten het niet zien omdat ze bang zijn, maar ze maken super misbruik van de hele situatie al heeft de regering zoveel voor de volk gedaan maar VOLK wil meer en meer tot hun Pensioen Griedie Fasie krijgen.

  Kijk maar zelf huizen zien niet naar uit maar er staan bijna 3 tot 5 auto`s op hun terein.
  en als een buitenlandse bandenleden of een show word gegeven moet je dan kijken ze kopen de duurste kaartjes zelfs VIP met eten en drinken die gaan als een warme broodjes.
  en dagelijk online gokken en gok halen bezoeken.

  EEN Tip een volk kan ook volk helpen met financieel of met etenswaren.

  dus ik snap niet hoe men erbij komt dat volk aan het peinaren is ;-/
  gemodereerd

 15. Dat sruiname op sommige meetings i h buitenland moet deelnemen snappen de meeste van ons wel MAAR….we zitten in een gigantische crisis…dus bunisness class reizen moet van de baan zijn. Reis economie class. verder is het niet nodig dat er een hele delegatie mee gaat. WAARVOOR??? De minister kan toch alleen gaan er verslag dien als hij weer in Suriname is?? Zo doen vele landen het. Het valt op dat juist de rijke landen het zo doen en de armste landen gaan met 20 en 30 man naar een meeting. Vandaar dat het volk het ziet als geld vergooien en snoepreis. In welke hoedanigheid gaan al deze mensen??? eentje om de mini-ster te kleden, eentje om zn schoenen te poetsen, eentje om zn kleren te strijken, eentje om zn veters te binden….TJOERIE… belachelijk
  gemodereerd

 16. Vieze smeerlap die vent, vult alleen zijn zakken, meer doet hij niet!

  Dienstreis, nog nooit van Internet gehoord, reizen is helemaal niet meer nodig in deze tijden.
  gemodereerd

 17. De meest bereisde minister van buitenlandse zaken vindt het nodig dat hij overal moet aanzitten, ook bij moeder de vrouw in Miami op kosten van een financieel slecht draaiende Overheid. Een minister die vindt dat 50 maal reizen over de aardbol, tot nu toe dan, het onbekende Sranan bekend maakt.
  De overheidsuitgaven vliegen de pan uit en nog steeds geen enkele besef tot bezuinigen. Nota bene iemand die het regeren zo complex vindt. Hij vindt zijn klagers kortzichtig, hoe arrogant wil je het nog hebben.
  Deze man is zo arrogant, dat hij hij geen idee heeft waarom en waarover men klaagt. Men weet donders goed wat een BIBis-minister zoal moet doen, maar zoveel reizen is toch niet nodig, vooral in/onder deze financieel slechte tijden.
  Deze figuur is te flamboyant en ongeschikt voor een ministerspost. Maar ja 🤣, “slim Suriname” regeert nu. Wij moeten oppassen dat zij ons niet de afgrond in regeert.

  Hij is transparant, wat heeft zijn reizen tot nu toe dan concreets opgeleverd, behalve de 200 miljoen ‘bedel’ geld gefinancierd uit de ontwikkelingspotten van de rovende rijke landen. Bij zijn persconferenties, alleen maar blablablabla verhaaltjes, niks concreets, geen investeerders, nada, niet eens een lening.
  Bedelen, hengelen naar de gelden uit de ontwikkelingspotten kan hij toch doen vanuit zijn luie stoel op BIBIS, moet hij de formulieren persoonlijk afleveren bij onze weldoeners (kan dit niet door zijn assistent,🤣). Jip en Janneke
  gemodereerd

 18. Groot gelijk. Su moet uit haar isolement gehaald worden. Echter, verspilling door ala dol te reizen moet voorkomen worden. En waarom telkens weer business class? In gegoede tijden geen probleem, maar zoals de zaken er nu voor staan think twice. En er bestaat ook de mogelijkheid van Zoom!!!
  gemodereerd

 19. @Bibis

  ‘Stop expecting healty responses
  from people with toxic behaviour.’
  Dickinson.

  Go Bibis 🤘
  gemodereerd

 20. Een derde wereld land dat wil leven als een eerste wereld land.
  Hebben de mensen in Suriname niet door dat hun land een armoedige derde wereld land is?
  gemodereerd

 21. De wereld moet natuurlijk wel weten dat Suriname bestaat. Zonder van tijd tot tijd her en der te verschijnen gaat dat niet lukken.
  gemodereerd

 22. –VERWIJDERD —
  Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?
  gemodereerd

 23. Een beetje kortzichtig van enkelen hier om te stellen dat die buitenlandse reizen niets voor Suriname opleveren.
  Vertel, hoe verzinnen jullie zo iets of kunnen jullie dit ook onderbouwen?
  Anders gewoon jullie grote muil houden en stilzitten als jullie geschoren worden.
  gemodereerd

 24. WAT 21 april 2023 Bij 00:30
  –VERWIJDERD —
  Beste WAT: opmerkingen waarin je reageert op Debbie of het woord ‘Paarse’ gebruikt zullen niet meer geplaatst worden. We worden een beetje moe van dit soort reacties en waarschijnlijk de andere reageerders ook. Wordt jij niet moe van jezelf?
  ============
  Heel goed. Dit gaat als een soort therapie op hem werken en binnen de kortste keren die termen niet meer gebruiken. Mijn complimenten aan de moderator.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.