Van Samson: “Gemeenschap staat niet open voor het gevoel dat een man heeft”

10
assembleelid Cedric van Samson

“Het lijkt alsof je alles mag zeggen, zolang het om een man gaat. Je mag hem breken en beschuldigen. Maar een man is ook mens. We hebben er niets aan om een man te bestempelen als pedofiel en aanrander”, zegt VHP-assembleelid Cedric van Samson.

De parlementariër heeft in een interview met TBN gereageerd over de recente gevallen waarbij een leerkracht van het Miranda Lyceum en Earnie Eenig, directeur van de Stichting Radio omroep Suriname (SRS), van strafbare feiten zijn beschuldigd en hiernaast door de ‘slachtoffers en hun familieleden’ via de pers en sociale media zijn vernederd.

Van Samson noemt dit gedrag van de slachtoffers normvervagend, omdat in een goed geciviliseerde samenleving het onafhankelijk onderzoek eerst afgewacht zou moeten worden.

“Wanneer het gaat om zaken die te maken hebben met seksuele intimidatie op de werkvloer, moeten die zaken op de correcte wijze worden afgehandeld. Omdat de man die beschuldigd word, ook een mens is. Zoals je dat niet wilt voor een vrouw, moet je dat ook niet willen voor een man”, aldus de politicus.

Van Samson stoort zich vooral eraan dat geen enkele mannenorganisatie voor deze mannen is opgekomen. “Het lijkt erop alsof mannen geen mensen zijn. Gelukkig dat die 1100 zoveel leerlingen wel hebben aangegeven dat zij niet die ervaring hebben met die leerkracht. En we leven jammer genoeg in een maatschappij waarbij de man vaak genoeg als agressor wordt neergezet. En wanneer mannen dan doorslaan, die psychische druk vanuit de samenleving krijgen, dan krijgen we die gevallen van mannen die vrouwen vermoorden. Omdat de gemeenschap niet open staat voor het gevoel dat een man heeft”, aldus de volksvertegenwoordiger.


10 REACTIES

 1. Dada en Dodo, Maccoe en Pet mogen zeggen wat ze willen. Ze vertegenwoordigen ht volk niet in DNA. Jij moet op je woorden letten, temeer jouw familie niet beter is. Dan moest je maar tacmxi blijven rijden. Straks kom je weer daar. Je zg politieke carriere is voorbij. De blakka man verkocht. Huisslaaf.
  gemodereerd

 2. Deze leeghoofd heeft niet door dat de ellende in de diverse domeinen van de Surinaamse samenleving rechtstreeks het gevolg zijn van het regeringsbeleid van Santokhi. Wat Cedric doet is niets anders dan een afleidingsmanoeuvre om de aandacht van de werkelijke oorzaak af leiden.De mensen in het land zijn de toestand beu. Men is snel geïrriteerd en kanaliseert de frustraties naar elkaar toe.
  gemodereerd

 3. Ik snap eerlijk gezegd niet wat Van Samson wil zeggen. Wie zijn de slachtoffers wiens gedrag normvervagend werkt? En is het volgens Van Samson nu terecht als mannen die onterecht van seksueel molest beschuldigd worden, vrouwen gaan vermoorden?. Mannen die van een misdrijf beschuldigd worden, mogen blij zijn dat Van Samson niet hun advocaat is. Ik heb ook niet de indruk dat de student die zijn leerkracht beschuldigde, zonder meer geloofd wordt en dat de leerkracht zonder onderzoek al veroordeeld is geworden. Het geval Ernie Eenig heb ik niet zo goed gevolgd, daar kan ik dus niet veel over zeggen, maar zoals Van Samson het brengt, zou je als echt slachtoffer (let wel ik heb het niet over een “slachtoffer”) van seksueel molest niets mogen zeggen wanneer de AANRANDER of VERKRACHTER een man is. De twee molest zaken worden toch nog onderzocht en dat Eenig gedurende het onderzoek moest terugtreden als directeur is toch normaal? Als na onderzoek blijkt dat hij onschuldig is, wordt hij in ere hersteld en als blijkt dat hij schuldig is wordt hij gestraft, het moet niets uitmaken of de betrokken personen (slachtoffer en beschuldupigde) man, vrouw, VHPer of NDPer zijn of welk geloof ze aanhangen, welk kleur ze hebben of whatever. Zo gaan we namelijk tewerk in een rechtstaat.
  gemodereerd

 4. Redimusu van Samson … je hebt er misschien geen erg in … maar kerel, je bent Publiciteits Geil en meneertje wil doen voorkomen alsof hij de knapste jongetje van de klas is.

  Redimusu van Samson … soort zoekt soort …. soort verdedigt soort. Volgens mij ben je zelf een “grote” pedofiel … je durft alleen er niet openlijk voor uit te komen.

  Je verdedigt de dir. van SRS omdat je toevallig ruimte hebt gekregen om je zgn als “Programma maker” te profileren. …. nooit gedacht …….!!!!!!!!!

  Die mevrouw heeft groot gelijk … ik hoop dat er meer surinaamse vrouwen waren zoals zij. Als het mijn dochter was …. mi boh priet’ Menig ing mars !!!!!!!!!!!!!

  Als hij zo nodig behoefte had … waarom heeft hij “dat ding ” niet in een mierennest gestopt … hij zou dan lekker klaar kunnen komen !!!!!!!!!
  gemodereerd

 5. Reageren, beschuldigen, veroordelen, zonder over alle en vooral de juiste informatie te beschikken, ja daar zijn we heel goed in. Als naderhand mocht blijken dat betrokkene onschuldig is, is het kwaad reeds geschied, maar hij is dan voor het leven gebrandmerkt. Su is een klein land en je kunt nergens anoniem vertoeven. Maar ja, wat moet je verwachten van een volk dat nauwelijks dat “lagere school” heeft doorlopen en al te vaak geen eigen mening kan vormen, maar het moet hebben van horen zeggen.
  gemodereerd

 6. nee man waar ik deze neger verdedigde op bepaalde vlakken zie ik nu werkelijk sell out in di man, Suriname word je eerst opgesloten daarna vrij gesproken totaal geen rekening houdehde dat je onschuldig bnt word je behandelt als n dagu ook door politie agenten [ze spelen ter plekke rechter etc etc] als suriname shade vergoeding moet betalen aan zulke slachtoffers dan waar wij al Langer failliet. dusdat slachtoffers vandaag zo omgaan en in d media stappen of op Facebook gaan is hun vrije recht tot meningsuiting
  gemodereerd

 7. Laat hij zich nou maar met belangrijke zaken bezig houden.
  Deze commediant hoort niet in de DNA .
  Deze clown moet doen waar hij goed in is. En dat is zijn nieuws op een grappige manier vertellen
  gemodereerd

 8. ha ha , al die paarse hollanders , jullie zijn toch soort genoten van die van samson , hij is bij de vhp en verteld de waarheid , jullie geloven alleen de onzin die jullie afgod ddb uitkraamt ,en die van samson loopt niet achter een massamoordenaar aan , zoals jullie paarse lammetjes daar overzee blindelings doen , we hebben het al vaker gezegd , kom naar Suriname om de handen uit de mouwen te steken , maar jullie paarse galbakken durven niet te komen he debby man , robg en al die andere soort genoten van die van samson
  gemodereerd

 9. We lul, paarse djamoe edes. In de jaren 70 zong de populaire kasekoband Kaseko Stars….OEMA SREFI E DOE BOENG OGRI…MANG NENGRE NOMO E TJAR A NING. Inderdaad cedric, alleen de mannen krijgen de schuld, terwijl vrouwen de vermoorde onschuld spelen…….terwijl ze blijven niet achter!!!
  gemodereerd

 10. Wat!! mannenorganisaties??? Het is genoeg met het onderdrukken van vrouwen over de hele wereld. Mannen moeten hun houding jegens vrouwen aanpassen. Mannen denken vaak dat ze alles respectloos aan vrouwen mogen zeggen. Mannen moeten vooral met hun handen afblijven van vrouwen die er niet van gediend zijn. GIRL POWER NOW !!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.