Veroordeelde broers van doodgeschoten inbreker in vrijheid gesteld

3
Inbrekers doodgeschoten aan de Maystraat in Suriname

De broers Joël en Vanuel T. die op 21 januari 2022 betrokken waren bij een poging tot inbraak aan de Maystraat in Suriname, zijn woensdag door de kantonrechter in vrijheid gesteld.

De broers waren op woensdag 25 januari in verzekering gesteld na een poging tot beroving. Bij dat misdrijf werd hun broer Ismaël T. en een andere verdachte dodelijk geraakt.

De broers hebben vanaf hun aanhouding hun betrokkenheid bij het feit ontkend. Vanuel T. viel door de mand doordat zijn kleding vol zat met het zogenaamde ‘klikspaan’ onkruid, welke kennelijk tijdens de beroving aan zijn kleding was blijven kleven. Hij gaf aan dat hij tijdens zijn aanhouding door RBT door hen in het gras was gesmeten waardoor het onkruid op zijn kleding was vastgeplakt.

Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de plek waar de verdachte was aangehouden geheel betegeld was en er geen onkruid aanwezig was.

De rechter legde het drietal, namelijk de broers T. en hun comparant Clerence W., een straf op van 15 maanden. Met het uitzitten van deze straf zijn de verdachten op vrije voeten gesteld.

De broers T. werden bijgestaan door advocaat Maureen Nibte. W kreeg bijstand van advocaat Georgette Leter.

De rechter hield rekening met het feit dat Clerence W. tijdens zijn aanhouding schotwonden had opgelopen, en dat de broers T. hun broer hebben verloren tijdens het misdrijf (foto onder).

De vervolgingsambtenaar had een straf van 18 maanden geëist, de rechter gaf echter een lagere straf van 15 maanden en gelastte hun onmiddellijke invrijheidstelling.


3 REACTIES

 1. In Suriname geldt het dus als een verzachtende omstandigheid wanneer een lid van een criminele bende wordt doodgeschoten tijdens het beroven van hun slachtoffer.. In Amerika wordt het maatje van een door de politie doodgeschoten rover, niet alleen voor diefstal aangeklaagd, maar ook voor moord of doodslag op zijn omgekomen maatje, alhoewel de politie de trekker overhaalde en de verdachte niet op zijn vriend geschoten heeft. Hiermee wil ik niet zeggen dat onze justitie en politie zich moeten gaan gedragen zoals in het geschifte Amerika, maar inbrekers mogen in Suriname best wel wat strenger gestraft worden en als ze tijdens het beroven van onschuldige mensen worden doodgeschoten, moet dat zeker niet als een verzachtende omstandigheid worden aangevoerd voor de overlevende boeven.
  gemodereerd

 2. weer een aanfluiting van de paarse kantonrechter , en madam lacht , jammer dat die broers toen ook niet geraakt zijn en dood waren dan was madam nu werkloos , nogmaals jammer
  gemodereerd

 3. Justitie in Suriname is puin.
  Wat je ook doet weinig tot geen straf.
  Zorg dat je genoeg geld hebt advocaat nibte weet raar die is zo goed in haar werk dat ze de gaten in het surinaamse systeem kent
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.