maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBroer doodgeschoten inbreker klemgereden door RBTP

Broer doodgeschoten inbreker klemgereden door RBTP

-

Does Travel - naar Suriname

Fanuel T., de broer van de 27-jarige Ismaël Thijn, is aangehouden voor de inbraak op een adres aan de Maystraat. Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft hem klemgereden in een auto aan de Hendrikstraat.

Fanuel is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek naar zijn rol in deze zaak is nog gaande, maar vermoedelijk was hij aanwezig bij de inbraak. Ismaël Thijn en Fabian W. zijn neergeschoten door de 33-jarige R.d.B., eigenaar van het huis aan de Maystraat. Het levenloos lichaam van Fabian is aangetroffen op het achtererf met een schotwond in zijn rug.

Ismaël en Fabian zijn door de eigenaar op heterdaad betrapt en beschoten. Volgens het Korps Politie Suriname reageerde de man die enkele huizen verder op visite was bij zijn schoonfamilie, op zijn huisalarm dat afging.

Op zijn terrein aangekomen, trof hij de daders in zijn woning aan. Reagerend daarop schoot hij gericht op de verdachten. Bij die gelegenheid gingen verdachten via het rechterzijraam de woning uit. De eigenaar ging ze achterna en loste nog enkele schoten. Hij zag dat drie mannen op de vlucht sloegen. Een vierde verdachte (Fabian) zeeg dodelijk neer op het achteraf.

Naderhand kreeg de politie de melding dat de 27-jarige Ismaël Thijn dood is binnengebracht te SEH. Volgens zijn zus werd hij door zijn makkers bij haar woning gedumpt, waarna zij hem per eigen gelegenheid heeft afgevoerd naar de ziekeninrichting. Thijn liep twee schotverwondingen op.

Het is vooralsnog onbekend uit hoeveel leden de bende bestaat. Het onderzoek duurt voort. Bekijk hier camerabeelden van de inbrekers op locatie.

Ismaël en Fabian

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Inbrekers en rovers moeten beseffen dat ook zij beschoten kunnen worden. Dit geval heeft daartoe bijgedragen. Hopelijk.


  gemodereerd
 2. Deze criminelen zijn absoluut niet van meerwaarde voor Suriname en vormen een groot gevaar bij de vooruitgang van dit land. Kijk hoe ze op de foto staan deze bigi mans.


  gemodereerd
 3. Hopelijk leren de potentiele inbrekers hiervan, de kans dat ze doodgeschoten wordt is altijd aanwezig. Inbrekers beseffen niet hoe zeer de benadeelde zich voelt als hij bestolen wordt. Inbrekers zouden een cursus moeten volgen met als leidraad, wat doe ik mensen aan met mijn daad?


  gemodereerd
 4. Dit is een goed bericht, jammer dat de andere zijn ontkomen!
  Anders waren ze eeuwige maten geweest, ook in het hiernamaals.
  Ze horen eigenlijk in de Hel terecht te komen, maar dat beslist God.
  R.d.B. verdient de gele ster, wat mij betreft met een goudenrandje.

  bun tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Op vlucht doodgeschoten zou veel beter zijn als hij vrijkomt gaat hij 100% weer roven.


  gemodereerd
 6. Vandaar de dure kleding, de dure goudenketting….en als je ze eerlijk antwoord geef, waar ze het vandaan halen…moet je ze huize ver horen gillen…of….ze snoeren je mond meteen…stelltjes nietsnutter die alleen van andere hardwerkers wille n profiteren.
  Ik zeg: Kies ding mooi!
  zelf gezocht, want jullie zijn vrijpostostig en brutaal om in iemands huis te gaan stelen , die persoon heeft keihard ervoor gewerkt en willen jullie ervan genieten, 2 vliegen in 1 klap, 2 rioolratten minder! Nonsens met ze. Goed zo, huiseigenaar!


  gemodereerd
 7. Sommige supporters van rovers diens familieleden, vrienden en kennissen zeggen dat ze roven omdat ze het slecht hebben en in armoede leven. Kijk even goed naar die foto’s zou ik zeggen. Zijn dit arme rakkers, nee dus. Waarschijnlijk ook gepromoot om te roven misschien ook een statussymbool onder bepaalde kringen.

  Er zijn groepen die keihard werken en er zijn groepen die keihard bezig zijn het land naar de klote te brengen.


  gemodereerd
 8. Zo….dat zijn weer 2 rovers minder, niemand die erom treurt, in het leven waren ze niks waard.


  gemodereerd
 9. Stoere gangsterleven laat je in de cel of in het graf belanden. Jammer dat veel dommies ook nog opkijken naar zulke gasten. Gewoon Facebook volgen, dan breng je een groot deel van de friminelen in kaart.


  gemodereerd
 10. De vraag is natuurlijk of je zomaar kan gaan lopen schieten op mensen als je leven geen gevaar loopt. Kon de schutter niet eerst de politie bellen en de rovers waarschuwen dat hij niet zou schromen vuurwapengeweld te gebruiken? Dit lijkt me meer op eigen rechter spelen hoe goed ik ook de reacties begrijp. Maar sinds wanneer staat er de doodstraf op inbraak?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES