Einde COVID-19 pandemie in Europa mogelijk in zicht volgens WHO topman

5
coronavirus

Het einde van de COVID-19 pandemie in Europa, is mogelijk in zicht. Dat heeft de directeur Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zondag over de pandemie gezegd.

De WHO topman Hans Kluge zegt voorzichtig in een interview met het Franse persbureau AFP, dat het mogelijk is dat de regio zich in de richting van een pandemisch eindspel beweegt en dat wanneer omikron eenmaal verdwijnt er voor heel wat weken en maanden een periode van wijdverbreide immuniteit zal zijn.”

Die immuniteit is volgens de Belgisch arts te danken aan de vaccinaties en de vele besmettingen. Ook zal er een lagere gevoeligheid van het virus door seizoensinvloeden zijn.

Volgens hem komt corona na een periode van rust tegen het einde van het jaar weer terug, maar dan niet meer in de vorm van een pandemie. Corona zou dan endemisch en beheersbaar zijn, zoals de griep. Hij houdt nog wel een slag om de arm en zegt “dit virus heeft ons meer dan eens verrast, dus we moeten heel voorzichtig zijn.”

Zaterdag benadrukte RIVM-topman Jaap van Dissel dat het ‘echt nog te vroeg’ is om corona een griep te noemen. De WHO sprak eerder woorden van gelijke strekking, omdat het verloop van de pandemie zich moeilijk laat voorspellen.


5 REACTIES

 1. Look WHO is talking. Ze moeten gewoon hun mond houden en rustig afwachten.hoe het virus zich ontwikkelt, want als er iets is wat het virus ons geleerd heeft, dan is het dat wij mensen met onze grote mond, eigenlijk geen moer weten.
  gemodereerd

 2. Eerst zien dan geloven, alleen in NL waren het afgelopen week al 1000
  tallen mensen positief getest!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Ik denk niet dat nu al gezegd kan worden dat, Einde COVID-19 pandemie in Europa mogelijk in zicht volgens WHO topman, dit op grond van:
  1.- Geen enkele vaccin biedt 100 % dekking op dit moment, ook niet voor de varianten,
  2.- de nieuwe varianten van het COVID-19 zullen blijven ontstaan en mensen blijven besmetten, hierdoor zal COVID-19 en de varianten voor altijd blijven bestaan,
  3.- er een groep mensen zijn die zich verzetten om gevaccineerd te worden en hierdoor COVID-19 en varianten mensen die niet gevaccineerd zijn blijven besmetten en het in stand blijft en dit er voor zal zorgen dat err geen groepsimmuniteit ontstaat,
  4.- baby’s en jongeren die dragers van COVID-19-virus en varianten blijven en het kunnen blijven verspreiden,
  5. – Farmaceuten spelen ook een vuile rol met de vaccin en verdienen op die manier klauwen met geld mee,

  Covid-19 en varianten gaan nooit meer weg en zullen mensen blijven besmetten tot dat er een goede vaccin voor gevonden is. Het is te hopen dat er niet een sterke variant vh virus komt, waar de vaccins geen vat op hebben en er een goede vaccin komt dat de huidige COVID-19 en (nieuwe )varianten vat op heeft.
  gemodereerd

 4. ja ronald als je niet gevaccineerd bent sluiten ze je op en dan kunnen de gevaccineerde weer naar normaal , goed van die who topman
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.