Jones: “A heri san fu padiekaf weri un ede kba”

11
padiekaf-verbranding-Suriname
Archiefbeeld - verbranding van padiekaf te Zeedijk.

NDP-parlementariër Ebu Jones vindt dat de Surinaamse regering met de meeste spoed het probleem van de padiekaf verbranding in het district Nickerie moet aanpakken.

“Het zijn zaken die toeristen juist kan weerhouden om naar Nickerie te komen, want als je geen gezonde lucht kan inademen gaat niemand daar komen. Zelf de koeien in Nickerie hebben problemen met padiekaf. 25 koeien zijn afgelopen week omgekomen, omdat a heri san fu padiekaf e weri un ede kba. Het moet ophouden”, benadrukte de volksvertegenwoordiger dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblée (DNA).

Volgens Jones zijn de boeren en veehouders in het rijstdistrict de situatie al beu.

“Wie gaat die mensen nu vergoeden? Niemand! En als die koeien daaronder lijden, wat about de mens dan. De districtscommissaris en de minister moeten een duidelijke uitleg komen geven aan die boeren, want dit kan niet”, aldus Jones, die om ondersteuning vroeg van zijn overige collega’s uit Nickerie.

VHP-parlementariër Nisha Jhakry, ook afkomstig uit hetzelfde district, ondersteunde de NDP’er in deze oproep en zei dat er informatie is dat er adviezen eerder zijn gegeven dat het niet verstandig is om padie te verbranden in weilanden waar koeien grazen. Zij hoopt dat er met dit soort zaken rekening gehouden wordt en dat er een gedegen onderzoek komt naar deze recente gebeurtenissen in Nickerie.


11 REACTIES

 1. Er zijn zoveel producten die je kan vervaardigen uit padie kaf, waarom zitten die rijstboeren het te branden. Ze zijn letterlijk geld aan het verbranden!!!
  gemodereerd

 2. Aan Nisha en eboe de koe, komen jullie met oplossingen. Het makkelijk langs de lijn te mekkeren.
  gemodereerd

 3. Ik snap niet dat men niets kan doen met de padiekaf???
  Wat doen andere landen ernee??
  gemodereerd

 4. Waarom doen Surinamers alsof ze het wiel steeds weer zelf moeten uitvinden? Ik heb er niet veel verstand van, maar op YouTube heb ik gezien dat men padiekaf en cassave zetmeel (gomma) gebruikt als grondstof om briquettes te maken. Briquettes worden gebruikt als alternatief voor houtskool om te barbequeën of om op te koken. Als we, net als in India en Indonesië, briquettes zouden maken van padiekaf slaan we meerdere vliegen in één klap; we verbranden kaf onder gecontroleerde omstandigheden (geen rookoverlast meer), we maken van afval een waardevol (export)produkt en we zorgen voor werkgelegenheid.
  gemodereerd

 5. Spring in die brandende padie, samen met die overloper pae, jo paarse nietsnut. We zijn je uitspraken over karma, etc niet vergeten, ebu jones, jo guyanees.
  gemodereerd

 6. Ik had begrepen dat China het kaf wilde opkopen. Waarom is dit niet doorgegaan?
  gemodereerd

 7. jones het padiekaf verbranding zal de tweede keus zijn voor toeristen om niet te komen , maar op de eerste plaatst dat ze niet komen is dat jij met jou partij de ndp en jullie godfather ddb nog hier vrij rondlopen en Suriname naar de kloten heeft gebracht
  en jones waarom is in 2018 toen een ondernemer daar in Nickerie het padikaf wilde verwerken tot brikketen zonder verbranding tegen gehouden , maar zoiets op te starten kost geld toch jones , en jou vriend welzijn minister van handel en …. , kreeg geen geld om het op te starten , want alle geld moest naar bouterse he jones
  gemodereerd

 8. Jij mongole latour posse, je hebt niks te maken dat die domme apen daar in nickerie koeien aan het verstikken zijn he..? Ze zouden jou latour losse in een hok moeten opsluiten en uitroken met die padietroep. Reageer op de inhoud want je draagt geen ene moer bij met je opmerking. Jullie zijn domme paarse ratten en oranje kakkerlakken die schijt hebben aan het land en alleen maar met elkaar bezig zijn domme achterlijke idioten. Goed voor jullie dat de koers naar 40 gaat! Lekker!! Eigen schuld…
  gemodereerd

 9. hansje oh , het rijst virus heeft zich ook in jou genesteld , wat gebeurd er met het kaf in jou lichaam , wordt het verbrand in jou lichaam , triest
  gemodereerd

 10. Hans goh, dat is het probleem met idioten, zoals jij van een partij voor dieren. Je scheldt iedereen uit. Haal je kop uit de bakasee van een koe, joe dong boeriki. Zelfs opa D en zijn paarse criminele boevenbende durven niks tegen mij uit te halen. Dan wil jij, hans gohlo, iets doen. Kom dan naar latour, sebrefata, bongrobita.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.