Kanhai: “Er zijn maar 15 doden gevallen”, vraagt vrijspraak omdat er geen sprake zou zijn van voorbedachte rade

41
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai (archieffoto)

Vanmorgen vond in Paramaribo de verdere behandeling van het hoger beroep van het 8 decemberstrafproces plaats. Advocaat Irvin Kanhai voerde een uitgebreid pleidooi voor hoofdverdachte Desi Bouterse alsook voor de overige verdachten Dendoe, Dijksteel, Brondenstijn en Geffrie.

Hoofdverdachte Bouterse was aanwezig in de rechtszaal.

Advocaat Kanhai deed een opmerkelijke uitspraak tijdens zijn pleidooi; hij zei dat er ‘maar 15 doden zijn gevallen’. Er konden volgens hem meer dan 800 doden zijn gevallen.

Volgens Kanhai was er bij de moorden geen sprake van voorbedachte rade. Hij vraagt daarom vrijspraak voor zijn cliënten. Op het moment van schrijven, 11.15u lokale tijd, is de zitting geschorst.


41 REACTIES

 1. Ik durf te wedden er zal vol ongeloof worden gereageerd als de rechter zegt; wees blij iedereen vrij
  en de go olo’s zullen juichen, waarvoor en waarom weten ze niet, slechts dat ze een moordenaar vrij zien
  gemodereerd

 2. Bouterse word voor van alles beschuldigd. ook voor diefstal en verhandelen van coca
  Maar als hij coke dealer was dan hoefde hij toch niet te stelen, coke brengt veel meer op
  Zien jullie dat jullie zeuren? Niet noh?
  lees dan het volgende
  ad.nl/binnenland/partner-van-pvda-prominent-verdachte-in-witwasonderzoek-grote-impact-op-de-kinderen~a31f7a74/
  gemodereerd

 3. Dus als ik de redenering van deze Surinaamse ‘sabi man’ goed begrepen heb, ga ik dezelfde dag al naar huis als ik alleen hem en zijn pentjak silat dochter op straat tegenkom en in een opwelling vermoordt. Pas bij het vermoorden, met voorbedachte rade, van minstens 800 Surinamers, maak ik aanspraak op gratis verblijf in Santo Boma?
  gemodereerd

 4. Er zijn slechts 15 doden maar gevallen en er zou geen sprake zijn van voorbedachte rade aldus Meester Kanhai dus eist deze Halve Kat: Vrijspraak!!! Mi Jezus Christus.
  gemodereerd

 5. Ai famiri, zo zie maar een intelligent wezen, die idioterie uitkraamt.

  Tje mi Masar epi wi.
  gemodereerd

 6. De laatste strubbelingen van een vis die op het droge is, zal ook niet helpen om het in leven te houden.

  Het vonnis 20 jaar vd rechtbank/krijgsraad naar SB zal niet veranderen. Dat rotzooi van de soldaat ddb die kort voor op 8 December 1982 17 mensen liet oppakken en liet op sluiten in Devil Gevangenis in Fort Zeelandia en 15 van hen op 8 December 1982 liet executeren in Bastion Veere in Fort Zeelandia zal gehandhaafd blijven.

  Zeer zwak wat barba man hier als verweer brengt om de grootste crimineel en grootste moordenaar uit de Surinaamse geschiedenis ooit heeft voortgebracht. Het heeft geen schijn van kans voor slagen voor vrijheid van ddb. Gewoon verspilde tijd en energie. Zonde van de tijd. Tijd rekken. Men moet uit kijken met ddb die ook met zijn eigen ontspanningsplan uit SB bezig is.

  Het OM, justitie en politie moet de gangen van ddb en daltons, neven daltons goed volgen, waardoor hij niet als boefdraad en bordo nergens in Suriname straks te vinden is. Men kan hem nu maar beter direct in zijn nekvel pakken en naar een speciale ingerichte cel in SB opsluiten.

  De opperbevelhebber van de republiek Suriname, veiligheidsdienst van Suriname, politie en justitie, bevelhebber van het leger, gewapende machten moeten gereed zijn. Alarm Fase 1. Hoogste staat van paraatheid.

  De Jongens Van Wees Paraat:
  Zij Die Gaan Sterven Groeten U,
  Voor het Volk En Vaderland, Democratische Rechtsstaat, Vrede En Veiligheid in Suriname En De Regio. Het Gezwel moet nu uit de Surinaamse Maatschappij worden verwijderd.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van Suriname, Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht,
  Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen, cq Mensenrechten,
  – het Volk Van Suriname,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname

  Het speelkwartiertje is afgelopen, nu korte metten maken.

  Als hij vlucht moet er een klopjacht op hem worden geopend, het geldbedrag voor degene die zijn schedel brengt naar de politie van Paramaribo wordt dan á contant uit betaald. De banken geven geen valuta.
  gemodereerd

 7. Wat een K@OLO verweer “er zijn maar 15 doden gevallen”
  Neen Kanhai er zijn 15 mensen VERMOORD en dat zijn er 15 teveel. Hoe kun je als advocaat, oja je bent die van de duivel, vrijspraak vragen terwijl je als advocaat opbiecht dat er MAAR 15 moorden / doden volgens jou zijn gevallen.
  Inderdaad nu bekend Bouterse dat hij 15 mensen heeft vermoord.
  Met Moi Wana erbij en al die anderen zijn er inderdaad meer dan 15 mensen vermoord.
  Dus 20 jaar vind ik veel te laag het hadden er 15 keer levenslang moeten zijn.
  gemodereerd

 8. Moord is oa BEWUST het ontnemen van het leven van een ander, dus strafbaar

  Doodslag is geen moord echter ontneem je wel het leven van een ander, dus ook strafbaar

  Hoezo vijspraak😳😳😳😳
  gemodereerd

 9. Kort door de bocht de bocht gezegd beschouwd hij de vijftien mannen als schruftige honden die het verdienden om afgemaakt te worden.Hij zou je advokaat maar wezen!!!!
  gemodereerd

 10. Ik zeg dat DDB niet vervolgd wordt, gebeurt dat wel dan
  krijgen we een ”Apen oorlog” in Su! Zitting is wederom
  geschorst, wat een teringzooi man. Die Baviaan I. Khanhai
  zegt, er is maar 15 doden gevallen, ik zeg op mijn beurt dat is
  18 te veel. De nabestaanden moeten deze Baviaan vangen
  ja vangen, en dan opknopen dat verdient hij zeker!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Wat bedoeld deze quasimondo (bogelrug )met er zijn maar 15 doden gevallen ,heeft deze man geen geweten of is het dat hij alleen geïnteresseerd is in geld , of Bouterse schuldig is of niet maar zulke uitspraken zijn heel pijnlijk voor de nabestaanden. Weet deze man meer want hoe kan hij zeggen dat het er ook 800 of meer kon zijn, gooi hem uit de advocatuur en voel hem ook hardhandig aan de tand zoals de december slachtoffers.
  gemodereerd

 12. Als mensen gezond en wel van huis worden gehaald en dezelfde nacht of de volgende dag vol kogelgaten en gebroken lichaamsdelen worden gevonden kan deze idioot Kanhai niet zeggen dat het geen voorbedachte zaak was.
  gemodereerd

 13. “Maar 15 doden …..”. Waar haalt deze gebochelde van Suriname het lef vandaan? Hij heeft helemaal geen respect voor de mensen die zo wreed gemarteld en vermoord zijn. Jammer dat hij niet voor het peloton stond, maar wacht, zijn tijd komt nog. Wel eens van karma gehoord? Wel, karma is a bitch. Je ziet haar niet, maar ze is er wel.
  gemodereerd

 14. Vieze vuile barbamang. Rot leugenaar met je: er zijn maar 15 doden gevallen en er was geen sprake van voorbedachte rade…..val dood idioot!
  Nederland krijgt de schuld van de coup en de gebeurtenissen van 8 december 1982. En nog steeds de leugen dat er een invasie zou komen en meer dan 800 doden zouden vallen…
  Barbamang, je bent je reputatie misgelopen als sprookjesverteller…..net als opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname……
  Nogmaals, kom met je BEWIJZEN.
  gemodereerd

 15. “Er zijn maar 15 doden gevallen en er was geen sprake van voorbedachte rade”.

  Opmerkelijke uitspraak van een advocaat.
  Zeker gezien het feit dat er voorafgaande aan deze moorden dreigementen zijn geuit naar de vakbondsleider Cyril Daal, mensen met heel veel tam tam en geweld in de nacht zijn opgehaald, media stations in de fik zijn gestoken en uiteindelijk de mensen “op de vlucht in de rug” zijn kapot geschoten.
  Laten wij gemakshalve de memoires van Roy Dennis Horb, de maat en mede couppleger van Desiré Delano Bouterse en vervat in de gedenkgeschriften “De Decembermoorden” maar ook even vergeten.
  gemodereerd

 16. De corrupte, criminele FAILED STATE SURINAME staat wederom negatief op de wereldkaart door de schaamteloze, a-sociale uitspraken van deze bultrug.
  gemodereerd

 17. Bij deze POPPENKAST worden komedianten Jan Klaassen en Katrijn vervangen door IRVIN KANHAI en MAISHA NEUS.
  gemodereerd

 18. 😂😂 bouterse gaat sowieso dood in de film”Alleen €€ Kan💰💰”Hai” zou dat erg vinden vanwege de €600- €800 per uur verdedigingskosten; hij heeft er baat bij zoveel als mogelijk te schorsen; ‘die arme kleine indiaan’ heeft niet eens door dat ie van achteren gepakt wrd door barbapapa😂😂Schuilen in het bos kanie vanwege de “ oefening” in het bos, lastig v d pikieng sopie ingie, ; scenario ligt al klaar.. bij djoegoe djoegoe meteen wegposten die handel😂😂🤣
  gemodereerd

 19. Volgens mij naait Kanhai Bouterse met deze uitspraak. Hij wil gewoon dat ze hem veroordelen
  gemodereerd

 20. Had hij 2 maanden nodig om deze onzin te bedenken.
  Hij vond een maand te weinig tijd voor zijn verweer.
  Deze gok en alcohol verslaafde komt alleen maar met leugenachtige verzinsels.

  Het frappante hierbij is dat ik hier geen reactie van Debby en Robg vinden.
  Bij die 17 jarige jonge man waren ze de eerste die de jongen tot op het bot afmaakte.
  gemodereerd

 21. Opa D kon het niet hebben dat sommigen zijn gezag niet aanvaardden. Dus werden ze gedwongen te vluchten voor hun leven en werden ze vervolgens op de vlucht neergeknald. Sommigen waren te trots om te vluchten. Zij werden doorzeefd met kogels.
  gemodereerd

 22. Men moet uit kijken met ddb die ook met zijn eigen ontspanningsplan uit Surname waarschijnlijk bezig is. zie boefdraad, bordo die zijn nergens te vinden in Suriname.
  gemodereerd

 23. Bouterse heeft een grote fout gemaakt Quasimodo als zijn advocaat aan te stellen. Hij had iemand als Nibte moeten inhuren. Een advocaat die als verdeiging aanvoert dat zijn cliënt maar 15 mensen heeft ermoord/gedood, kan haast niet stommer. Kanhai heeft geluk.dat we niet meer in 1982 leven, want in dat geval.had Bouterse hem, na zo’n stomme verdediging meteen ook eigenhandig geëxecuteerd
  gemodereerd

 24. Huh….zo een belangrijk artikel en 1 person zwijgt….klop klop,…..klop klop……Debby ebn je thuis??
  gemodereerd

 25. inderdaad , geen paarse schaapje en geen ndp-er zal hier op reageren , want deze paarse ezel kanhaai met zijn uitspraak : er zijn maar 15 doden gevallen : , is de dolksteek voor bouterse , en hoe komt die ezel aan er hadden anders wel 800 mensen dood kunnen zijn , en dat die ezel niet alleen Nederland betrekt maar ook alle andere landen die kolonies hadden , nou mensen duidelijk toch deze kanhaai is nog dommer dan een ezel
  bouterse zei na afloop weinig , en zo te horen was hij stoned , hij kon niet uit zijn woorden komen , dus hij heeft wel begrepen dat kanhaai nog dommer is dan hij
  gemodereerd

 26. o ja , die kanhaai toont ook geen respect voor de nabestaanden van de 15 doden die maar gevallen zijn he klojo , kanhaai onze 15 Surinaamse mannen onze geliefden zijn gemarteld en geëxecuteerd , , kanhaai jij bent nog erger dan de moordenaar
  kanhaai moet onderduiken want straks vinden ze hem ook met een koord om zijn nek en op een stoel , het zelfde wat met Roy Horp gebeurt is
  gemodereerd

 27. bot , het gaat hier over het proces van de decembermoorden van 1982 , en het gaat niet over drugs , ben jij soms een van die paarse schaapjes die het niet willen horen dat bouterse een moordenaar is en jij die kanhaai gelijk geeft
  gemodereerd

 28. Boko-boko is uitgescheten, didibrie ziet de tralies van santa boma al als hij in z’n bed ligt.
  De wereld kijkt toe hoe Suriname die zegt een democratische rechtstaat te zijn, al 40 jaar worstelt met de veroordeling van couppleger en moordenaar van 15 vooraanstaande Surinaamse burgers. Er ligt een eis van 20 jaar op tafel en er is onomstotelijk bewijs geleverd. Alle kaarten zijn uitgespeeld en er zijn door boko-boko genoeg vertragingstactieken toegepast. De bal ligt bij het OM en de rechters om over te gaan tot de definitieve uitspraak en het recht (in het belang van de nabestaanden) te laten zegevieren. Toon ballen en ga over tot actie! Want pas dan kan land- en volk verlost worden van de vloek die al 40 jaar op hen rust.
  gemodereerd

 29. Huh….zo een belangrijk artikel en 1 person zwijgt….klop klop,…..klop klop……Debby ebn je thuis??
  ik be nie thuis, ik ben gaan kaarte met rob en pony
  gemodereerd

 30. De advocaat van de duvel stelt dat er bij de moorden geen sprake was van voorbedachte rade.
  Nou, boko-boko, waarom zijn die 15 mensen dan opgepakt en naar Ford Zeelandia gebracht??
  Het is de hoogste tijd dat je in je baba-stoel gaat rusten want je verdediging rammelt aan alle kanten en is van het niveau groep 6 hier in Nederland.
  gemodereerd

 31. No commend on kanzaai, waste of energy.

  Uitermate teleurstellend en erughh vermoeiend dit. Vooral met een tijdsverschil van 5 uur.
  Een niet te onderschatten deel vd surineds is vertrokken om dit drama. Is wel zo chique om tijdig informatie te verstrekken @Justitie!

  Ergens gelezen 31 mei vervolg.
  gemodereerd

 32. “Advocaat Kanhai deed een opmerkelijke uitspraak tijdens zijn pleidooi; hij zei dat er ‘maar 15 doden zijn gevallen’. Er konden volgens hem meer dan 800 doden zijn gevallen.”
  =================================

  Als kundoe stelt dat er volgens hem meer dan 800 doden konden zijn gevallen, dan willen wij ook inzage hebben in die dodenlijst. Of heeft Alibuba die lijst inmiddels doorgeslikt?…..
  gemodereerd

 33. hansje oh en je vriend debby , hadden jullie liever 800 doden toen in december 1982 gezien , zodat bouterse een echte krijgsheer was , maar bouterse is de grootste leugenaar van geheel Suriname
  en hij is de enigste massamoordenaar van Suriname , en daar zijn jullie trots op he
  hansje oh jij bent een homo en debby een travestiet , mooi koppel
  gemodereerd

 34. Uitgaande van de argumenten die Kanhai aanvoert om Bouterse vrij te pleiten, zou je haast gaan vermoeden dat Kanhai een, zoals wij het in het Sranan uitdrukken, een ‘puntje diploma’ heeft, het enige probleem, dat deze bewering in de weg zou kunnen staan, is dat Kanhai geen ‘puntje’ heeft, maar gezien hij zo voorovergebogen loopt, hadden hij en zijn toenmalige docenten daar de oplossing voor gevonden.
  gemodereerd

 35. Wat bezielt Kanhai om dit te zeggen? Zou hij inderdaad Bouterse een loer willen draaien? Zou Bouterse gemaakte afspraken niet zijn nagekomen, net als met Misiekeba? Zou het zijn dat Bouterse’s cokehandel een klap heeft gekregen die nadreunt ook bij Kanhai
  OF OF
  is dit een slimme zet een zet die we nu nog niet doorzien. Bijvoorbeeld als Bouterse hiervoor word veroordeelt dan gaat het weel lang duren voor hij echt gaat brommen? Kanhai gaat dan tegen de hoogte van de straf in beroep, wat andere advocaten ook mogen hebben geroepen. of is hij bang dat Bouterse straks ook zaken aan z’n broek krijgt die het gevolg zijn geweest van de slachting op de intellectuelen?
  Ik vertrouw Kanhai voor geen cent
  gemodereerd

 36. Ook Pony was geschokt toen het nieuws zich verspreide van 15 mensen op de vlucht doodgeschoten. Ook pony had iets van, no man, mi n’e Bribi, in Sranan doen wij zulke dingen niet. En toch is het gebeurd, Sranan was zijn onschuld kwijt. Vanaf dien leven wij in een soort van “broeia”. Al meer dan veertig jaar zit Sranan in een hari Trusu.

  “Maatschappelijke vergeldingsdrang”, dat er een klimaat wordt gecreëerd waarbij een andere gedachte over de decembermoorden (Bouterse) niet werd aanvaard. Onderzoek met oogkleppen, men dacht het antwoord al te weten. Door de vele zittingen, veroordeling, miskleunen, de daders lopen nog steeds vrij rond, het is een farce geworden.
  Wie zijn toch de personen die nog steeds niet durven de veroordeelden op te pakken, maar steeds weer “boro passie’s” voor de veroordeelden creëren naar weer een volgende zitting. Waarom weer een zitting in mei, waarom niet direct tot een uitspraak komen.
  Omdat men eenmaal niet hetzelfde denkt en geloof
  Dit is geen kritiek, maar observatie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.