Ministerie van Onderwijs veegt voorstel FOLS om scholen te sluiten van de tafel

3
Meubilair O.S. Bambischool voor 75% vernieuwd dankzij vp Brunswijk

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc) stelt dat de scholen op vrijdag 24 maart normaal open worden gesteld voor leerkrachten en leerlingen.

Dit staat haaks op het voorstel van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en haar lidbonden aan het ministerie, om de scholen uit veiligheidsoverwegingen gesloten te houden. Aanstaande vrijdag staat een protestactie gepland, waarbij getracht zal worden om zoveel mogelijk sectoren, op die dag plat te krijgen. In een persbericht dat eerder deze week is uitgegeven door de FOLS verwijzen ze naar de protestactie van 17 februari waar er rellen zijn uitgebroken. “Het schijnt dat no wan actiemodel e seki a regering disi!”

Op 3 maart heeft de FOLS een schrijven aan het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (O.O.), gericht en op 10 maart een alternatief voorstel ingediend, na al eerder een voorstel te hebben gedaan op 23 december 2022. Tot op vandaag heeft de federatie geen enkele formele reactie van het O.O. ontvangen terwijl de armoede toeneemt, hetgeen veel frustratie en irritatie oproept bij de leerkrachten.

Het departement van Onderwijs geeft verder aan dat de veiligheid van de leerlingen als de leerkrachten aanstaande vrijdag gegarandeerd is. President Chan Santokhi, als de minister ad interim van Minowc, Krishna Mathoera verzekeren dat het op die dag veilig zal zijn op de scholen. Even zo verzekeren de veiligheidsinstituten dat ook.

Minowc verwijst in een vandaag uitgegeven schrijven naar het gesprek die de organisatoren van het protest hebben gehad met de autoriteiten. “De organisatoren hebben de garantie gegeven dat er geen herhaling van 17 februari zal plaatsvinden,” luidt een zinsnede uit het persbericht. Vandaar dat het ministerie het advies van de FOLS om de schooldeuren gesloten te houden afwijst.


3 REACTIES

 1. Alles moet gewoon zijn gangetje gaan en degenen die denken dat ze met hun sabotage/plunderen onder het mom van demonstreren Suriname plat gaan krijgen, zullen wel van een siebie bosie thuis komen. Die mogen dan van geluk spreken.

  Want zij/degenen die misbruikt worden en willen gaan plunderen, enz. zullen het wel merken.
  De veiligheid, orde en rust zal door de politie, militairen, ME voor worden gezorgd.

  Wie denkt dat ze chaos gaan maken, de bevelen vd politie, militairen, ME niet opvolgen, openbare orde, rust en veiligheid verstoren, moeten niet de schuld aan hen gaan geven.

  Hopelijk dat ze het geld voor 6 planken kopen al aan de kant hebben gezet en thuis afscheid hebben genomen van hun moeder en oom of vader en taante.
  gemodereerd

 2. Juist. Leg de druk en de verantwoordelijkheid voor een ordelijke verloop van de demonstratie geheel op de organisatoren.
  De bevolking moet zelf kunnen zien of deze mensen in de directe of verre toekomst in staat zijn een land op een ordelijke wijze te leiden.
  gemodereerd

 3. fols , wat denken jullie dat ze de scholen gaan plunderen en de leerlingen en leerkrachten gaan molesteren , echt wat een gelul van fols , fols jullie moeten op nieuw naar school , want als alles gesloten wordt , ook bedrijven en overheidsinstanties dan speel je juist die organisatie in de kaart en ze kunnen dan weer van alles uithalen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.