Veiligheidsdiensten in verhoogde staat van paraatheid

13
Mobiele Eenheid van de Surinaamse politie.
De Mobiele Eenheid van de Surinaamse politie.

Een delegatie van het Korps Politie Suriname heeft met verschillende actoren onder leiding van de District Commissaris dhr. Ricardo Bhola, op maandag 20 maart jl. deelgenomen aan een overleg met organisatoren van de aangekondigde protestactie op vrijdag 24 maart aanstaande.

Het recht van vreedzame betoging wordt erkend en gerespecteerd. Het Korps Politie Suriname wenst echter op te tekenen dat voor het houden, leiden of organiseren van en het deelnemen aan optochten of demonstraties in het openbaar, van welke aard of welke strekking ook, een vergunning vereist is conform artikel 49 van de Politiestrafwet. Het deelnemen aan protestacties zonder een vergunning brengt extra risico’s met zich mee.

De politie doet een dringend beroep op een ieder in de samenleving, om strafbare feiten en alles wat kan leiden tot verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid na te laten. De politie en overige veiligheidsdiensten hebben de wettelijke taak om de openbare orde, rust en veiligheid landelijk te handhaven. Hierop zal streng worden toegezien.

In het belang van de veiligheid van iedere burger dienen de aanwijzingen van de politie en andere veiligheidsdiensten strict opgevolgd te worden. Het is niet toegestaan om de veiligheidszone zonder toestemming te betreden.

Burgers worden ten zeerste afgeraden om deel te nemen aan de aangekondigde protestactie van 24 maart aanstaande. Dit gelet op de gebeurtenissen van 17 februari jl waarbij de situatie volledig uit de hand is gelopen. De politie zal alle maatregelen treffen om de veiligheid te waarborgen.

Ongeregeldheden of voorbereidingen daartoe kunnen worden gemeld bij de dichtbijzijnde politiepost of via 115 aan het Command Center, meldt de Surinaamse politie vandaag.


13 REACTIES

 1. Duidelijke taal!

  Handig om op de toegangswegen naar het centrum, alle vreemde bussen extra te controleren. Een verkeerscontrole op ‘wapens en stenen’ etc. mag ook.

  Niet normaal dit!
  Hele land op zijn kop om een crimineel.
  gemodereerd

 2. De 8 dec methode toepassen op plunderaars / winkeldieven…Neks no fout,IF AI BOS MIK A BOS .
  gemodereerd

 3. Ik denk dat het tijd is dat OAS jullie met de hele regering op de vingers moet tikken.
  Wie bepaald dat de bevolking thuis moet blijven???
  Jullie willen ht in een andere richting duwen. Ik snap waar de revolutie vandaan is gekomen.
  gemodereerd

 4. De organisatie moet sowieso voor een eigen ordedienst zorgen.
  En anders, geen toestemming.
  gemodereerd

 5. Alle Surinamers moet waakzaam zijn en zich aan regels en wetten houden, die de openbare orde, rust en veiligheid niet verstoord van anderen en zuch zelf.

  Daarom is het zeer verstandig dat als men merkt dat er relschoppers, plunderaars, geteisem, enz ergens zijn, zeg u hen dat gedrag achter wege te laten en dat zij zich zelf netjes moeten gedragen.

  Maakt u foto’s en video van hen, waardoor ze weten dat dit als bewijs materiaal tegen hen gebruikt kan worden als ze zich niet aan wetten/ regels houden en dat ze hun billen hebben verbrand en voor de gevolgen zullen moeten in staan.

  Een ieder behoort zich aan de regels van veiligheid, orde en rust te houden, waardoor er geen verstoring, schade, enz ontstaat.

  Houden jullid je aan de regel.

  Alle Surinamers zijn verantwoordelijk van de veiligheid, orde en rust en hun gedrag moet daarom netjes zijn. Houdt u zich aan de regels/ wetten.
  gemodereerd

 6. President hoe kan je die beesten laten protesteren.volg een spoedcursus bij maduro van venezuela…
  gemodereerd

 7. Kan iemand uitleggen van wie het bericht komt. Korps politie Sur, maar van wie?????
  Minister, korpschef, inspekteur, bode, tuinman. Wie ooh wie??
  gemodereerd

 8. Respect, normen, waarden, principes, goed gedrag, fatsoen, aan regels en wetten houden, een andere groeten, ouderen, hulpbehoefden helpen, goed voorbeeld gevrn, met twee woorden praten, behandel een andere net zo aks jezelf behendeld wil worden, vernietig eigendommen van een andere niet, houdt je aan regels en wettten, enz.

  Dit zijn de zaken die de demonstranten in acht moeten nemen. Dat zijn regels van beschaving en aks men deze zaken van goed fatsoen kent.

  Dit zijn zaken westerse goed fatsoen die in de jaren voor 25 Februari 1980 nog goed in acht werden genomen, maar na de staatgreep van 25 Feb 1980, 8 Dec 1980, Moiwana86 moorden, neks no fout, roven van het goud van de CBvS, grote kapitalen voor ddb, innercircel werden gebruikt voor zelfverrijking, eigen belang, en het volk met opzet onderdrukken, bedreigen, mond dood maken, aan zelf verherlujking doen, verkeerde voorbeeld geven
  aan de jongeren, kans lozen, grote armoede, vertrappen vd grondwet, internationale verdragen, mensenrechten, eigen rechter spelen, geen verstand en bestuur ve land, enz.

  Zie waar het kwaad van Suriname is gekomen.

  En zie waarom de arme zielen nu in eens alles willen hebben.

  Niet naar de Patrijsstraat in Leonsberg durven gaan en andere ndp-DNA- leden, ndp- ministers luitjes fie multimiljonairs zijn geworden met gestolen valuta en goud vd Surinaamse bevolking en de republiek Surinsme.

  Dezs mensen zijn grote lafaards. ook de palu. linkse jongens, alle mensen die ddb ondersteunt hebben, zijn billen likten, het domme volk
  dat naar ocer, naar de rechtbank gaat als hij daar moet zijn.

  Met zulke mensen die niet weten wat zij doen. misbruikt en gebruikt worden kan je alleen medelijden hebben.

  Deze mensen zijn niet alleen een gevaar voof zich zelf, maar voor de democratische rechtsstaat, uit het dal
  waar ddb en daltons, neven daltons, deze criminelen. moordenaars Suriname
  hebben gebracht. Ze willen geen offers brengen en zijn zelf zeer laf om ddb, enz die hen in in grote armoede en grote ellende onderdrukt heeft ter verantwoording te roepen.

  Ik snap het niet in moslimlanden hadden deze zogenaamde leiders/ dictators al lang heel hun laatste adem uit geblazen.

  Deze man of luitjes van zijn partij willen weer aan de macht komen. Zie ook el somo en zoom, bravo vd abop en zie dat deze personen na de verkiezing van 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020
  met de ndp hebben samen gewerkt. Ook
  voor de gewijzigde amnestiewet van 2012 hadden voor gestemd.

  Zie hoe de financiele, economische, sociale situatie vd republiek Suriname was en zie wat er onder dezs man weer met Suriname en de Surinamers is gebeurd en nu gebeurt.

  Ze laten deze crimimelen, onderdrukkers, zich zelf stinkend rijk gemaakt hebben, hun straat
  arm gemaakt hebben vrij lopen
  en niet een durft zijn muil open te trekken en hem
  ter versntwoording te roepen en hem
  dit in zijn gezicht te zeggen in het openbaar of te roepen dat hij per ditect de bak in moet

  Stelletje lafaards
  gemodereerd

 9. VEILIGHEIDSDIENSTEN IN VERHOOGDE STAAT VAN PARAATHEID

  Stuur deze ” heren en dames ” naar het TIGRI GEBIED …. troepen commandant Mathura … om de Guyanezen uit dat gebied te verdrijven …. daar kan men z’n geweldigheid tonen.

  Weerloze burgers bij demonstraties oppakken, mishandelen betitel ik … Oud-Strijder …. als
  A-Nationalistisch.

  Een daad van Nationalisme moet zijn het Tigrigebied schoonvegen en deze Liegende, Frauduleuze, slechtste regering aller tijden ….. afzetten !!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 10. @( D.D.)

  @ Domme Debby

  Het korps(politie) brengt het bericht naar buiten, maar in feite komt dit van de
  Hoofd Commissaris van de politie.(Hij weer van een hoger hand)
  De politie moet de straten eromheen waar deze demonstratie gaat plaats vinden vergrendelen. Gaan er mensen over de schreef tijdens, en of na de demonstratie,
  gewoon de tering slaan. Ongeacht man en of vrouw, ze moeten zich gewoon aan de regels houden. In een democratische land, mag je gewoon(met een vergunning)
  demonstreren. Maar wel aan de regels houden, dat van toepassing is. Plunderen
  en slopen van gebouwen, vernielen van andermans eigendommen horen er niet bij!
  Wat dat stomme wijf (onwijs Neus) verkondigt, is uit den boze! Ze moeten haar
  eigenlijk gelijk oppakken voor opruiing!

  sari tori
  gemodereerd

 11. Tijdens de vorige regering ging chan zelf protesteren, nu denkt hij als de vorige leider, dus wie de komende verkiezing ook president wordt, hij moet voorbeeld nemen van VENETIAAN. Denk niet dat er een 2e Vene bestaat die het exht meent met het surinaamse volk. Want inplaats een brug naar guyana (waarvoor en voor wie??), liever een 2e brug naar Commewijne want moet je eens zien de dagelijkse files op de brug met duizenden weggebruikers. Heb hart voor SU man.
  gemodereerd

 12. bijlmer man(debby) , de revolutie van 1980 is gepleegd door jou afgod , met als doel om van Suriname een dictator staat te maken , maar jou vriend heeft vele echte Surinamers vermoord , en dat heeft hem opgebroken , in 1991 werd er weer een president gekozen en wel Venetiaan, toen hadden ze jou duivel al op moeten pakken , maar jou vriend was nog bevelhebber van het leger , verdomd tot en met nu kon die vuile massamoordenaar gewoon vrij rond lopen , maar 31 maart gaat jou duivel in de bak
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.