SVB: ‘Banken open op 24 maart en nemen ook zelf veiligheidsmaatregelen’

7
bank

De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) heeft in reactie op de aangekondigde protestactie tegen de regering op 24 maart aanstaande, laten weten dat de banken in Suriname gewoon open zijn die dag. De vereniging stelt het volgende in een persbericht:

“De SBV is zich ervan bewust dat de huidige economische en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in Suriname hebben geleid tot verontwaardiging en frustratie in de samenleving. We ondersteunen de opvatting dat de regering in haar rol als uitvoerder van beleid, alle mogelijke instrumenten zal moeten inzetten om tot besluitvorming te geraken welke tot adequate verbeteringen leiden, op zowel economisch, sociaal als maatschappelijk gebied.

De SBV is in intensief overleg met de regering om te bekijken hoe de banken een actieve rol hierin kunnen spelen.

Wij zijn echter van mening, dat ook wij in deze uitdagende tijden er moeten zijn voor onze klanten en willen dan ook onze dienstverlening op 24 maart regulier aanbieden.

De Bankiersvereniging stelt, dat zij ervan uitgaat dat de regering er alles aan zal doen de veiligheid te waarborgen om een escalatie, zoals zich op 17 februari jl. heeft voorgedaan, te voorkomen. Tevens zullen de banken ook zelf de nodige veiligheidsmaatregelen treffen en nauwlettend met de autoriteiten de ontwikkelingen op dit vlak monitoren.

De SBV zal dan ook vooralsnog geen gehoor geven aan de oproep van het niet aanbieden van de bankdiensten op 24 maart 2023 en heeft haar leden daaromtrent ook geadviseerd.”


7 REACTIES

 1. Surinamers houd het hoofd koel.dit soort acties leid alleen maar tot meer achteruitgang , proteseren mag maar dat kan je ook in de assemblee.oppostie doe jouw werk.anders heb je straks geen werk. ondertussen lacht de wereld om ons heen hoe wij met elkaar omgaan.Alweer een stap achteruit.
  gemodereerd

 2. Of het verstandig is weet ik niet maar inderdaad het bedrijfsleven moet niet zwichten voor deze ordinaire terroristen. Als het tuig zich niet gedragen kan dan moet de beveiliging keihard optreden. Wat dat betreft hoop ik dat de Nederlandse en de Amerikaanse en de Franse mariniers zich zullen laten gelden. Cha kong mi wakti deng.
  En let vooral op de paarse stinkratten als MacDonald en Hooghart want deze racisten zullen natuurlijk weer van de partij zijn om de ‘demonstranten’ op te hitsen.
  gemodereerd

 3. Dus een uitnodiging om de banken te beroven op die dag?
  Of een slimme zet van de regering om ook veiligheidsmensen van de banken paraat te hebben ingeval van plunderingen en vandalisme?
  gemodereerd

 4. De banken hebben beveiliging maar ik zou niet gaan. Straks denkt men dat ik geld ben gaan halen en timmeren ze mn hoofd.
  gemodereerd

 5. Goed zo! Meerdere diensten moeten weigeren gehoor te geven aan de oproep van die luiwammesen die zich activisten noemen. Die arrogante dronken lellebel neus trekt haar grote scheur open en zegt dat ze geen vergunning gaat aanvragen, maar in gesprek gaat met de dc. F*ck you. Ik hoop dat je de geesten die je oproept voor 24 maart kan bezweren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.