zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: Bordo komt binnenkort, heeft meer geld gespaard

Brunswijk: Bordo komt binnenkort, heeft meer geld gespaard

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident (vp) tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft zaterdagavond tijdens een partijvergadering te Latour gezegd dat de voortvluchtige Joel ‘Bordo’ Martinus binnenkort zal komen. “A tori e seti”, meende Brunswijk.

Naar zeggen van de vp was Martinus niet aanwezig op de vergadering wegens omstandigheden. Zaterdag was Bordo jarig.

De voorzitter merkte op dat Bordo heeft gezegd dat hij nu meer geld heeft gespaard. “Dus a moni fu en kon moro langa”, zei Brunswijk tot grote hilariteit van de aanwezigen.

Bordo wordt nationaal en internationaal gezocht door de politie. Hij staat op de lijst van gezochte personen van Interpol.

Hij wordt volgens het Korps Politie Suriname ervan verdacht zich samen met Clifton Jongaman alias Keppie schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/ medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/ medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering.

De opsporing van Bordo werd in november 2022 gelanceerd omdat er een doorbraak zou zijn in een ‘cold case’ zaak uit 2020, waarbij een begraven drugsvliegtuigje was gevonden en een man zou zijn vermoord. Bordo zou zijn getipt en kon vluchten voordat hij kon worden aangehouden door de Surinaamse justitiële autoriteiten.

Een gemengde eenheid van het Korps Politie Suriname, de inlichtingendienst en het Korps Speciale Troepen deed op donderdag 17 november een inval in de woning van Bordo, maar hij was nergens te bekennen. Tot de dag van vandaag is hij niet gevonden.

Martinus heeft pas op 15 december weer iets van zich laten horen. In een videoboodschap die door een vertrouweling van hem is gedeeld, is Bordo ingegaan op zijn opsporing.

“Ik laat het aan God over”, aldus Money Hond die heeft laten weten dat hij zich niet heeft aangemeld bij het politiebureau toen dat aan hem gevraagd werd, omdat hij bang was neergeschoten te worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Wat bedoelt Brunswijk dat a tori fu Bordo e seti? Bedoelt Brunswijk dat Bordo zich komt aangeven bij de politie vergezeld door zijn advocaat?

  Hoe kan een vice president zeggen dat Bordo zich geen zorgen hoeft te maken terwijl Justitie op zoek is naar deze verdachte.

  Ex buitenland minister Stef Blok had gelijk dat Suriname gekwalificeerd kan worden als Fail-State.

  Een vice president die zich zo uitlaat over een verdachte die al enkele maanden op de vlucht is voor Justitie moet zich verantwoorden voor diens uitspraak.

  Is Brunswijk soms de baas op het Openbaar Ministerie?

  Wat bedoelt Brunswijk precies??


  gemodereerd
 2. brunswijk jij bent ook een crimineel en veroordeeld in het buitenland , nu ga jij een partij genoot beschermen die ook een crimineel is , bordo heeft meer geld gespaard , je bedoelt gestolen zeker , dit land wordt straks door criminelen , de abob , bep en ndp bestuurd , nou mensen het einde van Suriname is dan in zicht , waren we maar nooit onafhankelijk geworden , voor 1975 hadden we een goed leven , maar nu 2023 gaat het , om het te overleven


  gemodereerd
 3. Zo kennen we ze. Altijd een grote bek. Stoer doen. Met geld strooien. Maar als hun misdadige, corrupte, criminele daden aan het licht komen, slaan ze als een laffe zwerfhond op de vlucht.


  gemodereerd
 4. Ik vraag me soms af of Brunswijk wel enig niveau heeft? En als hij dat wel heeft, dan is het een niveau waar de honden geen brood van lusten.


  gemodereerd
 5. De VP maakte kennelijk een grap. Als hij werkelijk zou weten waar bordo is zou hij de politie inlichten… denk ik …Of tich?


  gemodereerd
 6. RB is met zijn Abop een grote rovers- en criminele bende!
  Dat je ondanks harde bewijzen toch achter die dagoe gaat staan, geeft aan hoe het met verstand en intelligentie gesteld is. Deze partij is een schande en een vloek voor het land.
  In Su kan je als ezel vp worden en als analfabeet directeur, maar om ontwikkeling te brengen is meer nodig dan tot 5 te kunnen tellen.


  gemodereerd
 7. Brunswijk je moet je schamen…je keurt de handelingen van bordo goed omdat jullie 1pot nat zijn EN…jeh take OM nanga Interpol by the look…schaamteloze idioot dat je bent. Dem sroto joe nanga bordo. Je zit in de politiek dus kan je het beste je snuit houden en dit soort uitspraken achterwege laten. Stommerik.
  En dat t publiek lacht om de uitspraken geeft al aan wat boor denk niveau ze hebben.
  Please God verlos ons van deze dorpsgek(ken)


  gemodereerd
 8. Met andere woorden de Surinaamse Vice President weet waar de voortvluchtige crimineel, die nationaal èn internationaal wordt gezocht, is. En hij weet over inkomsten èn dus ook over zijn handel.

  De Surinaamse Vice President beschermt een voortvluchtige crimineel !

  Dat de PL dit ondersteunt zegt ook iets over de kwaliteit van de PL.

  En dan willen Surinamers een beter Suriname ?

  Een beter Suriname ligt aan het volk zelf.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Ik vraag me altijd af, wat heb ik toch verkeerd gedaan in het leven.

  Altijd flink gestudeerd, ouders ondersteund, nooit geen ontspanning, nooit alcohol gedronken, nooit geen drugs gebruikt, altijd keihard gewerkt, eigen huisje gebouwd, rijbewijs gehaald, vrouwtje & 2 kinderen en heel lang gespaard voor een 2e hands auto, want kinderen en vrouw komen altijd op de 1e plaats.

  Dus, hoe komen dit soort smerige ransapen toch aan al dat goud en geld, vraag ik me dan oprecht af?

  Toch niet van keihard werken, want ze kunnen letterlijk helemaal niks!

  Vragen vragen…


  gemodereerd
 10. Bordo is niet zoek hij zit gewoon bij brusie thuis.
  Na een paar maanden gaat het vervelen dus moet bordo verkassen.
  Santo boma wordt zijn volgende adres.


  gemodereerd
 11. Maar je bent toch ook vervolgbaar als je een vermoedelijk zware crimineel op de vlucht beschermd?
  jaja ik weet intussen ook dat RB de beschermheer is van JM maar ik vraag mij af of hij het uit goedhartigheid is of omdat hij niet anders kan wil hij zn eigen hachje redden.


  gemodereerd
 12. Wat heeft spaargeld hiermee te maken dit lijkt een joke, als de hollander of als lulnek @wat dit zou lezen nou dan hadden ze allang stuiptrekkingen van grote slangen gekregen en volgen via interpol tot in dubai spaargeld, goud en koning brunswijk.


  gemodereerd
 13. Wat gaat Amoksi nu doen?? Jullie zoeken Bordoo, en de VP weet waar hij is. Denkt hij dat de mensen op een paar duizend srd vam bordoo wachten?? We willen een leefbaar Sur. Jij en je pres mogen weg. Waar hebben jullie Su naartoe gebracht?? Afgrond. Eigenbelang en verwennerij voor jullie boeven vrienden. Mensen protesteer de gasten weg.


  gemodereerd
 14. Deze partij kent geen wetten en regels van het land en doet dingen op eigen houdje. Er lopen zoveel rechtzaken tegen hun ministeries , vooral over corrupte grond verdelingen.


  gemodereerd
 15. Als je in Paramaribo, Moengo of Brokopondo rondloopt dan zie je toch wel veel figuren die zo in de voetsporen van Bravo en Bordo kunnen treden.

  Ze verdienen genoeg geld met hun hossels. Ze pienaren niet. Daarom dat het Marron kompas ook heeft verklaard dat niemand geld moet verwachten van die Hollanders op een bankrekening.

  Ze moeten binnen hun eigen gelederen goed kijken welke richting ze hun kompas naartoe willen richten. Dat wil niet zeggen dat je al je tradities opzij moet zetten. Maar je gaat je ook verder moeten ontwikkelen als gemeenschap en als individu.

  Ik volg al die conferenties. Ik hou iedereen in de gaten.


  gemodereerd
 16. In Suriname telt macht mijn lichthoofdige mensen die hierzo reageren. Overal trouwens alleen is in Suriname alles dichtbij van je huis omdat het een kleine gemeenschap is. Alsof Rutte een hugo de jonghe bijv niet steeds in bescherming nam tijdens de corona crisis. Het gaat gewoon iets onbeschaafder in Suriname maar het is hetzelfde spel en dat snappen jullie niet. Ht zijn mensen als jullie waar politieke partijen gebruik van maken. Emotionele meelopende mensen hebben ze nodig. Het is erger crimineel gedrag om een hardwerkende samenleving met vrijheidsontnemende maatregelen op te dringen. Als de echte criminelen zouden worden opgesloten zou Suriname ook geen politici hebben.


  gemodereerd
 17. In 2025 wordt Su geregeerd door zwakzinnigen, moordenaars
  en Drugs Baronnen ”En daarbij zullen de Abanie,s aansluiten”.
  Neem nou die Belfort: hij is toch een DNA lid, en waarom
  ging hij mee een sitdown actie voeren?? Su wordt the planet of the Apes, nu is het al 25%. Straks voor 100%.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 18. Iam, je zegt: ‘nooit alcohol gedronken, nooit geen drugs gebruikt’. D.w.z. dat je nooit alcohol gedronken hebt en dat je altijd drugs gebruikt hebt. Als je nooit drugs gebruikt’ had, had je nu misschien ook veel geld en goud. Dat Bordo en de VP nu veel geld en goud hebben komt waarschijnlijk ook omdat ze geen drugsgebruikers zijn, maar het spul altijd doorschuiven naar anderen in het buitenland b.v.
  NOOIT GEEN drugs gebruikt ≠ NOOIT drugs gebruikt.


  gemodereerd
 19. Er moet een WET in SURINAME komen dat drugsdealers,moordenaars,bankrovers en oorlogsmisdadigers GEEN PRESIDENT / VICE-PRESIDENT MOGEN WORDEN IN SURINAME !…….Zolang veroordeelden zitting mogen nemen in het bestuur van het land in publieke functies,zal de ellende in het land blijven. Hoe kan men van een volk verwachten om goed en eerlijk te leven indien er steeds averechtse keuzes worden gemaakt, en indien de voorbeeldfiguren zelf oud rovers, drugsdealers, moordenaars enz. zijn??? Daarom blijft men dit land plunderen. Drugsbelangen veiligstellen en vandaar dat de havens een opengoal zijn enz.+++++Suriname is een land waar coupplegers,oorlogsmisdadigers,drugsdealers en bankrovers,PRESIDENT / VICE-PRESIDENT worden….Neks no fout !


  gemodereerd
 20. De racisten gaan weer eens los??? Niemand is schuldig totdat er uitspraak is gekomen in de zaak tegen Bordo. A politiek in sranang is etnisch.. laag en schandelijk!!


  gemodereerd
 21. Deze kwestie krijgt nog een staart en moet voorgelegd worden aan een onafhankelijk mensenrechtelijke instantie. De vice president moet ter verantwoording geroepen worden en alle consequenties hieruit voortvloeiend moeten hem aangerekend worden. Hieruit moet blijken dat Suriname geen falende staat is zoals eerden aangegeven door een Nederlandse bewindsman. Het zou van lef en intelligentie getuigen als de gehele samenleving in Suriname tegen dit soort ontwikkelingen zou optreden.


  gemodereerd
 22. Zeg Hans O(uwe) H(oer), ben je weer knollen met citroenen aan het vergelijken??
  Begrijp je zelf wel wat je daar hebt neergepend?? Je lijkt me rijp voor een zorginstelling.
  Als bakra moet je je niet met de Surinaamse politiek bemoeien. Het zijn jou zaken niet en je hebt er geen kaas van gegeten. Ga je met glad aal rutte bezighouden (mondkapjesaffaire, toeslagenaffaire, ik kan me het niet herinneren affaire)


  gemodereerd
 23. Het is behoorlijk triest en niet om aan te zien wat voor soort mensen in het bestuur van het land zitten. Hoe is het nu mogelijk dat dit soort criminelen nog rondlopen en de president van van Suriname rept er geen woord over. De president geniet van zijn luxe leven in een nette pak en met volgauto’s naar zijn werk gaan. In helikopters naar verkiezingscampagnes. Leuke snoepreisjes naar het buitenland. Accommoderen van family and friends. Waardeloze leiders als Ronnie en Somo zijn niet bezig met de problemen in het land, maar zijn op verkiezingstour. De voorzitter van DNA is er altijd bij. Waarom hoor ik of lees ik niet een artikel vanuit de regering dat de productie ter hand wordt genomen. Heel triest allemaal.


  gemodereerd
 24. In deze zeer duistere periode van Suriname kan de bevolking best wel wat entertainment gebruiken. Het is daarom raadzaam dat Bordo weer snel boven het maaiveld verschijnt zodat hij als afleider kan dienen voor het het rampbeleid van de doninante VHP regering. Deze regering is thans met een race tegen de klok bezig. Ze willen alles naar hun hand zetten. Dit zal nooit lukken omdat deze partij geen overweldigende meerderheid kan halen. Met leugen en bedrog wisten zij 21 zetels te halen. Dit was enmalig. Wij zeggen daarom nooit meer een VHP regering.


  gemodereerd
 25. VHP.Het wordt tijd dat julie hulp uit het buitenland in roepen voor het te laat wordt anders word suri een tweede haiti.


  gemodereerd
 26. Als Bordoo zo goed kan sparen moest hij gov van centrale bank worden of minister van fin.
  Waar spaart hij het geld??
  In ieder geval gaan de straatactie’s door.


  gemodereerd
 27. In Suriname zijn er twee regeringen.
  1. Regering ZE Santokhi en
  2. Regering Brunswijk.
  De eerste gebruikt zijn verstand om het land op de bouwen en vooruit te brengen
  De 2e moet het niet hebben van zijn verstand maar van zijn grootspraak en intimiderend gedrag. Tel daar ook nog eens bij op dat de Abop een racistische partij is die het niet zo op heeft met Hindostanen.
  Wat heeft nu dit tot het gevolg?
  De heer Brunswijk weet niet wat in het land gebeurd en loopt vaak achter de feiten aan. Hij heeft meer tijd voor het bijwonen van feesten dan vergaderingen. Bovendien loopt hij de president voor de voeten door tegen het regeringsbeleid in te gaan. Persoonlijk zou Brunswijk de koers omlaag brengen maar zoals het bekend is ging Brunswijk gigantisch nat.
  Nu loopt hij al vooruit op de verkiezingen van 2025 door samen met PL een blok te vormen. Wat Brunswijk niet heeft en Somohardjo wel is dat de eerste hersenloos is en de 2e part-time hersenloos. Dat wordt nog smullen.


  gemodereerd
 28. Dit land gaat de komende 100 jaar nog niet vooruit zolang zulke criminelen het voor het zeggen hebben,de vhp,ndp en abop zitten vol met criminelen, allemaal huizen ze drugsdealers en ander gespuis.
  Mensen die op de vp lijken hebben nooit hun dorp vooruit kunnen helpen, gaan ze dan een land vooruit brengen????


  gemodereerd
 29. De diaspora en investeerders lezen deze berichten ook. en klagen dat de diaspora en de investeerders niet komen of geen geld willen investeren.


  gemodereerd
 30. robg , bordo is ook een vriend van jou he , en de brunswijks ook , want die zijn ook vrienden van jou afgod ddb , maar jij galbak kraakt de vhp af , maar robg dit komt omdat jou lover straks een tijd lang gaat wegrotten in de bak , maar de vhp bepaalt dat niet maar het gerecht , jij zal dan wel in hongerstaking gaan he robje g
  trouwens waarom kraak ji de vhp af , de zelfde vhp houdt jou slm in de lucht , met het geld van het volk , maar ook daar komt straks een einde aan , de slm zal dan niet meer bestaan


  gemodereerd
 31. Bosagentje, jij voelt je aangesproken he politiek schaap..ga je kkmoer in een zorginstelling opZoeken ik heb je bakra hier in me broek.


  gemodereerd
 32. .. In het taal van de Stratie code taki… Bedoeld men: Hou jullie je smoeletrie, kom snoep halen, klets jullie niet meer, ik heb bravo soep ook gemaakt en pinda soepje komtie, dus hou jullie alsjeblieft jullie allen… Sorry oeps!! Smoel hoor??

  Laten wij de tori inorde maken, kom onze koek regelen, hoor?
  Doe niet zo met onze broeders okee??

  Al’s he geen koek wil, dan vertrek naar een ander land ergens in ka,boel,
  Ka uit het land als jullie geen snoep wil.

  Willen jullie goed lang leven Suriname gelukkig leven?
  Werk dan mee okee?

  Is het beste, volg gewoon, hou jullie je sm…??..
  Kon mi no tak neks here, straks hoor je weer ik heb dit gezegd..

  Sranan wi tan Lobi ju!!
  Gun het en wie weet

  Ogri e tja wan bung.
  Mischien is het verkeerd, maar laten we in deze generatie mee werken,
  De wereld is al een chaos, kijk naar de natuur Rampen,
  Dus mensen still….

  Mij dun set a sanni,

  A libi sjatoe..
  We kunnen de hele tijd zeuren, liever blijf still,
  Mij Sranan mik moni, belangrijkste de armen krijgen steun van de leider,

  Als ik eerlijk mag zijn, ik ben van geen enkel partij, maar ik bekijk de wereld om heen nog ergere dingen gebeuren, dus

  , denk jullie na, hebben we ooit Suriname zien groeien??
  Geeft de ruimte beads anga sa,maybe a San Jan Waka Moro bung,
  Werk mee, minder crimineel.

  Hoop ik ook voor een ieder,
  De wereld is al chaos, het beste follow the leader Surinamers.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES