zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeerkracht uit bezorgdheid: 'Drie jaar doorstroming eist nu zijn tol'

Leerkracht uit bezorgdheid: ‘Drie jaar doorstroming eist nu zijn tol’

-

Does Travel - naar Suriname

Raansje Zorgvol, een leerkracht van een basisschool in Suriname, heeft in een bericht op haar Facebookprofiel haar bezorgdheid geuit over het doorstromingsbeleid van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het bericht gaat momenteel viraal en velen vinden dat de bezorgdheid de naakte waarheid is.

Volgens de leerkracht is het de laatste maanden gebleken dat de leerlingen minder belangstelling voor het schoolgebeuren hebben. Naar haar zeggen vinden ze het leuker om te gamen en achter elkaar te rennen. “Drie jaar achter elkaar doorgestroomd eist nu zijn tol”.

Zorgvol vraagt de ouders en verzorgers om hulp met de leerlingen. “Ga na welke repetities ze voor de komende weken hebben en laten ze elke dag de leerstof thuis herhalen. Laten we samenwerken aan de toekomst van onze lieve kinderen”.

De leerkracht meent dat de kinderen het niet beter weten. “Ze zijn nog te jong om het te beseffen. Laten we helpen zodat ze later kunnen meehelpen aan de ontwikkeling van dit mooi land”.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. De ‘juf’ kan obv de behaalde cijfers zich nu meer focussen op de kinderen die wat meer aandacht nodig hebben .. het huidig systeem is veel beter dan er was; je moet wel goed geschoolde /dedicated leerkrachten hebben die mn de zwakke kinderen willen begeleiden.
  Vroeger was het makkelijk werk: kinderen werden uitgeselecteerd en afgeschreven( geen “ broko ede@ voor de “ leerkracht”.. dat werd dan overgelaten voor de ouders/de maatschappij!
  Dat de kinderen wat meer bezig zijn met de telefoon/comp games ipv autobanden/rennen met een ‘hebie’ heeft te maken met de “tijd”… elders i d wereld is dat nie anders
  De echte “ leerkrachten “ worden door het huidig systeem geselecteerd!!!


  gemodereerd
 2. Ik heb geen Facebook dus heb ik het bericht niet kunnen lezen, maar eerlijk is eerlijk en dat is dat de situatie van Suriname vanaf de militaire staatsgreep mij grote zorgen baart. Ik sta dus helemaal achter deze vrouw. Haar opmerkingen zijn duidelijk te zien aan de achteruitgang van de drie peilers waarop een land steunt. Deze zijn: Onderwijs, Gezondheid en Economie.
  Als ik deze drie peilers vergelijk met mijn tijd uit de jaren 50 en 60 moet ik jammerlijk toegeven dat er een enorme achteruitgang is opgetreden. Dank je wel militairen en Bouterse.
  Gedenk dat jullie Suriname zeker 50 jaren in de tijd teruggezet hebben en dat het zeker tientallen jaren zal duren om dit te herstellen.


  gemodereerd
 3. Deze leerkracht hft meer verstand dan de minister.
  Deze minister zegt de domste dingen die er zijn.
  Is triest maar de reactie van de jeugd is:: ik hoef niet te leren, ik ga toch over. Met deze jeugd willen we Su vooruit brengen?? Onderwijs is echt in diepste dal
  Stuur die vrouw weg. Als dit het beste is dat NPS hft dan mogen ze inpakken.


  gemodereerd
 4. Leuke ‘tussendoor’ filmpjes @wkn.

  Dus…. je plaats een anti-bericht op fakeboek over je werkgever?? Surinamers weten werkelijk waar niet hoe het hoort. Simpele etiketten en ongeschreven regels kennen ze niet. En dit noemen ze leerkracht. Hoe laat is dit gepost, waarschijnlijk tijdens werktijd.

  Altijd de schuld bij een ander leggen. Is het de schuld v Onderwijs dat ouders een smartphone aanschaffen voor hun kids, geen interesse hebben in hun huiswerk, niet samen aan tafel en geen idee hebben waar hun kids uithangen? Een dikke Nee!

  “Achter elkaar rennen” is +100 punten, das nou buitenspelen. Ooh my, wie is deze onder-wij-ze-res 🙄.

  Kinderen kopiëren het gedrag v ouders; voeten op de salontafel, sigaretten, drank, ruzie tss ouders en nu zitten die ouders 7x24uur op fakeboek met een bordje; Do Not Disturb.

  Heeft niets van doen met doorstromen. Te lui on extra oefeningen te doen met die kids.
  Leerkracht zijn is nog steeds een roeping!


  gemodereerd
 5. Beste Raansje zorgvol.oftewel volzorgen.
  Helemaal 💯mee eens.
  Alleen jammer dat Surinaamse ouders geen tijd hebben voor hun kroost. Druk,druk, druk en nog eens druk .maak aub tijd voor je kinderen vrij, ze hebben een goede start nodig en dat krijgen ze alleen als je tijd voor ze hebt.
  Later als je ouder bent kom je er achter dat je een grote fout heb gemaakt.dan kan je het niet meer terug draaien.
  Ik heb een jaar geleden sorry tegen mijn kinderen gezegd.
  Ik heb veel te veel tijd in mijn werk gestopt.ik had veel meer met hun kunnen ondernemen.
  Jammer dat je niet terug kan gaan in het verleden, om het recht te zetten.
  Als ouders is het belangrijk dat je kinderen een veilig gevoel hebben , bescherming,aandacht,
  Praten, communiceren en “kletsen” is een sociaal aspecten voor het ontwikkeling van een kind.
  Als je kind je als een held beschouwd dan hebt je het goed gedaan.


  gemodereerd
 6. Wat een onzin bericht om verwarring te stichten. Het doorstroombeleid van minister Levens is pas dit jaar ingegaan. Dus er kan onmogelijk gesproken worden over 3 jaar doorstroom omdat de effecten helemaal nog niet merkbaar zijn. Ze heeft duidelijk uitgelegd dat er in een klas met meerdere niveaus gewerkt gaat worden zodat leerlingen niet nadat ze 2 keer zijn blijven zitten van school gestuurd worden, waardoor we met de huidige situatie zitten dat 40 procent van de bevolking slechts een 4e klas lagere school niveau heeft. Dit systeem is niet uniek voor Suriname, maar wordt wereldwijd toegepast met uitstekende resultaten.


  gemodereerd
 7. Gouverneur Kielstra vond ook dat afstammelingen van Afrikanen, Aziaten, enz tijdens zijn periode niet naar school moesten gaan. Ze zouden te mondig worden.

  Ondanks dat zijn veel laaggeletterden toch op vele goede posities van het land gekomen. Als dat goed voor het land is, is voor mij een weet en voor velen een vraag.

  Zie u wat er van Suriname is geworden sinds 25 November 1975, 25 Febrauri 1980, 8 December 1982, Moiwana86moorden, perioden toen ddb en friends de dienst in Suriname uitmaakten, 3 x skeer, nu weer skeer, enz.

  Zie wat laaggeletterdheid en eigen wijs, Wi Egi Sani, zijn Suriname heeft gebracht. Allemaal ellende. Er was voor gewaarschuwd, ook Nederland had gewaarschuwd voor een leger, gaf ondersteuning en juist uit die hoek kwam de aanval.

  bruma kwam ook op een merkwaardige manier aan zijn einde en vele die met de onafhankelijkheid bezig waren, stierven ook in Nederland. Dat zegt wel meer dan genoeg dat Suriname haar zaken niet goed geregeld heeft, a kondre skeer en iedereen, de laaggeletterden willen minister-president van Suriname worden.


  gemodereerd
 8. Ouders moeten zeker meer tijd aan hun kinderen besteden. Is een uitdaging maar zij zijn de 1e verantwoordelijken. Daarna de leerkrachten.
  Je opvoeding moet thuis beginnen. En regelmatig informeren bij school hoe het met het gedrag en de vorderingen van je kind(eren) is.
  Thuis huiswerk controleren en voor repetities laten leren.
  Mobieltje is leuk maar vaste tijd vrijmaken voor schoolleven is veel belangrijker.


  gemodereerd
 9. die lerares is gewoon een domme troela , en zei verrekt het om te werken , zeker zit ze de hele dag met haar kont op een stoel en maar naar facebook kijken , de minister van onderwijs moet haar op het matje roepen , en haar de les lezen


  gemodereerd
 10. bijlmer man , jij houdt niet van de vhp en de nps van deze regering , maar van die andere de abob en pl durf jij niets te zeggen he , die hebben hun mannetjes overal zitten , ook in de bijlmer en…………….


  gemodereerd
 11. WAT ziet graag onze kinderen dommer en dommer worden he. Snap ik wel van een griezel. Boos worden op een leerkracht die eindelijk aangeeft dat het voor Surinaamse kinderen niet gaat werken door ze te laten doorstromen zonder positieve resultaten. Zet dan desnoods leerkrachten apart in voor de minder slimme kinderen. En de slimme kinderen die wel goed kunnen leren niet achterhouden en laten afleiden door andere misbaksels die de klas verstoren. Daarom zetten ouders met geld hun kinderen op een privé school zodat ze geen last hebben van die ghetto kindertjes die scharen en kammen meenemen om medeleerlingen te kunnen verwonden. Een kind moet veilig zijn op school en laat deze zieke minister snel snel snel verdwijnen!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES