dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVoorbereidingen jubileumvieringen 2023 vorderen gestaag

Voorbereidingen jubileumvieringen 2023 vorderen gestaag

-

Does Travel - naar Suriname

De voorbereidingen voor de jubileumvieringen Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie lopen gestaag. Dit zegt Jack Uden, voorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaren.

De werkgroep is op 6 oktober 2022 door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen vanwege het bijzondere karakter van de jubileummomenten, respectievelijk 150, 160 en 170 jaar. De commissie wordt bemenst door personen met de nodige expertise en culturele achtergrond om op een gepaste wijze inhoud te geven aan de presidentiële opdracht.

Het gaat om vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, Kabinet van de Vicepresident, de Organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS, het directoraat Algemene Zaken (ALZA) en de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en Binnenlandse Zaken (BIZA).

De commissieleden komen regelmatig bij elkaar om te vergaderen. Zij doen niet alleen verslag over de voorbereidingen en vorderingen aan het staatshoofd, maar fungeren ook als aanspreekpunt tussen hem en de subcommissies Hindoestaanse Immigratie, Keti Koti en Chinese Immigratie.

De groep treedt faciliterend en begeleidend op naar deze drie subcommissies, waarin verschillende culturele verenigingen zijn vertegenwoordigd. Ook heeft de werkgroep een algeheel overzicht op alles wat er in het kader van de vieringen zal gebeuren. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat elke viering op de juiste manier geschiedt; een die broodnodig is voor de eenheid van de natie en moet leiden tot binding van de totale Surinaamse gemeenschap.

De commissie zal de gemeenschap binnenkort via een persconferentie informeren over de vorderingen. Voorzitter Uden roept de totale gemeenschap op om mee te participeren en waar nodig te ondersteunen om deze jubileumvieringen tot een grandioos succes te maken.

Het eerste jubileum dat gevierd zal worden is 150 jaar Hindoestaanse Immigratie op 5 juni.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Ik zou het sober vieren.

  Alleen maar kerkdiensten, een krentenbol en siroop, klaar!
  Laat ze het maar in huiselijke kring vieren.

  Wat heb je nou aan een bigie feest en de dag daarna gaan ze weer als hysterische primaten tekeer.


  gemodereerd
 2. echt denken ze dat met die jubileumvieringen de eenheid terug komt van de natie en tot binding gaat leiden tot de totale Surinaamse gemeenschap , lariekoek , zolang ddb met zijn roverspartij nog actief zijn , zal het de gemeenschap blijven splijten.

  25 februari gaan die moordenaars partij de ndp weer hun jubileum vieren , elk jaar doen ze dat , verdomd die coupplegers hebben jonge agenten vermoord , alles in de fik geschoten en daar houd die ddb elk jaar revo dag , de ndp kwam later pas in beeld , maar zo zie je dat als je achter een moordenaar aanloopt jij zelf ook een moordenaar bent , he parmessar en simons want jullie aanbidden die moordenaar , , , , parmessar en simons revo dag 25 februari is geen nationale feestdag meer en daar balen jullie van he , maar jullie zullen net als je baasje ddb geen traan laten vallen om die slachtoffers van het eerste uur , zinloos vermoord


  gemodereerd
 3. Is er wel geld om te feesten. Zijn ze allemaal daar gek geworden in dat land. De armen lijden honger en de regering denkt alleen maar aan feesten. Ga je maar bezinnen op die dag en nadenken hoe je de problemen gaat aanpakken. Je hebt geen geld en dan wil je gaan feesten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES