woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse hoort strafeis voor betrokkenheid bij decembermoorden

Bouterse hoort strafeis voor betrokkenheid bij decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag wordt het hoger beroep in de zaak van de decembermoorden in Suriname voortgezet. De hoofdverdachte Desi Bouterse is aanwezig en werd vanuit de brug van de Wulfinghstraat begeleid naar de rechtszaal (foto).

De voormalige Surinaamse president werd in 2019 tot een gevangenisstaf van twintig jaar veroordeeld voor zijn aandeel in de moord op vijftien politieke tegenstanders in december 1982.

Hij tekende Hoger Beroep aan en hoort vandaag zijn strafeis voor zijn betrokkenheid bij de decembermoorden.

Nabij de rechtszaal was, anders dan de vorige keer, een kleine groep aanhangers aanwezig.

UPDATE: Het OM heeft in hoger beroep weer 20 jaar gevangenisstraf en gevangenneming geëist tegen Bouterse, voor zijn rol tijdens de decembermoorden van 1982. Het OM benoemde nu ook expliciet dat Bouterse bij een veroordeling gevangen gezet zou moeten worden. Die ‘gevangenneming’ werd door justitie eerder niet specifiek benoemd. De verwachting is dat de rechter later dit jaar uitspraak doet.

Bouterse sprak de aanwezige aanhangers na de zitting kort toe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Ach ook hij wordt natuurlijk weer heengezonden.
  Zo werkt dat nu eenmaal in Suriname.

  Allemaal poppenkast en een schijnvertoning.

  De rechterlijke Macht is al jaren dood.


  gemodereerd
 2. De eerste man op de foto moet de veiligheidsdienst als eerste uitschakelen en gelijktijdig de celephone van ddb in beslag nemen.

  In verband met de veiligheid, orde en rust van het land en de bevolking mag ddb dat apparaat helemaal niet bij zich hebben. Die man is een heel groot gevaar voor Suriname en de Internationale gemeenschap.


  gemodereerd
 3. Na veel gedraal volgt dan eindelijk de dag waarop het doek valt voor de moordenaar, landrover en drugsdealer. Hij verdient minimaal 20 jaar… May he rot in hell!


  gemodereerd
 4. job was/is done. niemand deed wat iedereen wachtte geduldig op het O.M maar hebben ons echter in de steek gelaten voor 40 jaren, uiteidelijk heeft ie dit land vernietigt en nog steeds deed niemand wat 40 jaren de gelegenheid gehad.


  gemodereerd
 5. Ik denk niet dat deze meneer 15 mensen heeft vermoord maar nog veel meer. En toch leeft hij nog zo vrij als een vogel. Zijn ene been hangt al in de graf, ik vraag me af of het nog veel nut heeft om hem te straffen. Hij verdient namelijk meer straf dan een paar jaar zitten en dan door ouderdom doodgaan.

  Een ding is zeker, er zullen honderden slachtoffers en nabestaanden zijn die na al die jaren toch eindelijk dan gerechtigheid zullen krijgen en kunnen ze een zwarte bladzijde uit hun leven afsluiten.


  gemodereerd
 6. Eindelijk moet hij naar Santa Boma, mensen wij moeten feest vieren het is een Bevrijdingsdag van Ons SURINAME.


  gemodereerd
 7. En nu?

  Wordt hij ook meteen opgepakt en in de cel geflikkert zodat de bewakers even met de wapenstok zijn poepert kunnen masseren.

  Of mag mij eerst nog even relaxen en zijn zaakjes regelen, voordat hij het vliegtuig pakt naar Verweggistan!


  gemodereerd
 8. Straks gaan de lijfwachten met hun baas mee de gevangenis in om te waken dat hij altijd goed met de vaseline ingesmeerd is.


  gemodereerd
 9. Waar is die live-uitzending gebleven.
  Ik wil zien hoe hij in de boeien wordt geslagen.


  gemodereerd
 10. De rechters MOETEN en KUNNEN niet anders dan de veroordeelde drugscrimineel tevens moordenaar in eerste aanleg veroordelen tot 20 jaar of meer.

  That man is damned GUILTY!!


  gemodereerd
 11. Ik begrijp he-le-maal niets van het Surinaamse rechtssysteem. Natuurlijk niet, want die wetten zijn afkomstig uit het archief van 3000 bc.

  Waarom niet gelijk een pleidooi houden.
  Is die kanhaai zo dom dat hij 2 mnd de tijd nodig heeft voor een pleidooi. Is routine-werk, na 185 dienstjr.
  Zal je laatste (wan)daad zijn.

  Mevrouw Carmen bedankt voor het besluit.
  Die kerels durfden dit niet aan.

  Volgende case is smartengeld aan de nabestaanden van de decembermoorden. Gooi die vrouw uit het huis en confisqueer alle onroerende goederen.


  gemodereerd
 12. We zijn weer eens een keer blij.gemaakt met een dode dagu ka fowru. Dit is de zoveelste losse flodder die op baas afgevuurd werd door het OM. Hopelijk maken DiDiBri zelf en ik nog mee dat hiji achter de tralies verdwijnt.


  gemodereerd
 13. Het lijkt erop dat eindelijk het recht zal zegevieren. Nog ff. Baas, you can run, but you can’t hide.


  gemodereerd
 14. DUS OUDE MENSEN LIEGEN OOK VRESELIJK.

  JAMMER DAT KIPPENDIEVEN SNELLER IN DE BOEIEN GESLAGEN WORDEN. ALA DIRECT.

  DIES E KOIRIE 41 JARI VRIJ.

  AMOKSI BEEFT / MATHOERA BEEFT.


  gemodereerd
 15. Waarom heeft politie hem niet per direct in zijn nekvel gegrepen, geboeid aan beide handen bij de rechtbank aan de Mrg. Wulfinghstraat en in de laadbak ve politieauto gesmeten?, Daarna met hem naar de strafgevangenis van B (Santa Boma) gereden en hem aan de penitentiaire ambtenaren van SB af te leveren. Daar wordt hij door politie-agenten en penitentiaire ambtenaren onder schot gehouden, Vervolgens controleren als het om de echte dbb gaat, voornamen, familienaam, geboortedatum, ID-check, lengte in cm, boven het lid omvang vd buik in cm gemeten, schoenmaat in cm, omvang van het hoofd langs de wangen en onder de kin gemeten in cm, de onderkaak naar beneden trekken en tanden controleren en nagaan of het verstandkies er nog is. De administratie afhandelen bij de overdracht. De handboeien weer afdoen in SB en deze weer afgeven aan de dienstdoende politie-agenten.
  De penitentiare ambtenaren met getrokken pistolen hem naar de extra beveiligde afdeling van SB brengen en hem daar in goede afgezonderde cel in SB opsluiten. 1 x 24 uur, 365 dagen per jaar x 20 jaar bewaking en geen bezoek toegestaan.

  Dan was de kous af.

  Er was hiermee een daad gesteld en was het uit met de pret en zij die denken het voorbeeld na te volgen weten dan wat hen te wachten staat. Een goede les en ervaring en dat dit als herinnering blijft voor de democratische rechtsstaat Suriname van eens, maar nooit weer. A Ka sa ben de na Kafowru Ede Wan Bun Koekoe Watra Pur In Dji IN.


  gemodereerd
 16. Als Bouta uiteindelijk veroordeeld wordt, is er eindelijk duidelijkheid en voor velen gerechtigheid. Als de strafeis wordt overgenomen, betekent dit waarschijnlijk levenslang. Ik heb geen inzicht in zijn medische situatie, maar als hij, zoals wordt beweerd, ernstig ziek is dan zou ik uit humane overwegingen eerder kiezen voor huisarrest.


  gemodereerd
 17. Wil Chan nu duidelijk ballen tonen, en deze moordenaar opsluiten. Waarom moet er voor hem een uitzondering gemaakt worden. Het recht moet zegevieren.


  gemodereerd
 18. Het is allemaal show, Bouta zal nooit in hechtenis worden genomen. ”Als dat gebeurt eet ik mijn TV op” En de bavianen
  die hem begeleiden, denken dat ze Jezus in persoon zijn.
  Wat een belachelijk vertoning man, laat die LUL gaan of smijt
  hem voorgoed in de bajes.(Een kogel is trouwens goedkoper.)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 19. @Hans Kuijpers
  Ja maar niet in Leonsberg maar in een hutje in de bush.
  Hij en zijn hele boerenfamilie moeten worden kaalgeplukt


  gemodereerd
 20. Huisarrest…., dacht het niet.

  Dat huis en alle andere bezittingen zijn gestolen. De grootste crimineel en vernietiger van Suriname wil jij op een decadente, prominente plek uit humanitaire overwegingen laten chillen. Alleen een buitenlander kan zoiets gruwelijks bedenken.
  Nope! @kuypers.

  Hij is niet te ziek om zijn onderontwikkelde, getraumatiseerde achterban op te roepen. Elke suri weet wat dit betekend! Niet bedoeld om kalm te blijven, maar om het land te destabiliseren.


  gemodereerd
 21. De veroordeelde drugscrimineel tevens moordenaar in eerste aanleg zal gaan schuilen onder de ROKKEN van deng paarse Gang Gang, die paarse oude vrouwtjes.

  Op deze manier zal hij proberen zijn straf te ontlopen.

  A mang diesie na wan biegie LAFAARD toch!!

  Hij heeft zijn slachtoffers CONTANT BETAALD en zijn slachtoffers hebben het KLEINGELD meegenomen in hun GRAF.

  Hij gaat zijn VIJFDE KOLONNE, Deng Paarse oude VROUWTJES in stelling brengen fu go kibrie ondro deng KO’TO


  gemodereerd
 22. wat een poppenkast weer , en dat die kanhaai 2 maanden extra tijd krijgt om zijn pleidooi te houden , hij had het vandaag moeten doen wat een gangster die kanhaai , weer vertragen , en tegen de pers zijn hij dat hij dan een verrassing heeft in zijn pleidooi dat alle verdachten vrijspraak krijgen , nou kanhaai als jou pleidooi niet het gewenste resultaat oplevert en die vijf moeten 20 jaar de bak in , nou kanhaai deze vijf zullen al je baardharen een voor een er uit trekken , want je hebt niet je best gedaan
  bouterse gaf niets om het proces , maar hij heeft hoofdpijn dat het niet goed gaat in het land , verdomd bouterse , jij hebt er voor gezorgd dat ons land Suriname in de goot ligt , dus straks krijg jij extra hoofdpijn als je in de bak zit


  gemodereerd
 23. Ik denk dat als de veroordeling wordt uitgesproken en bekrachtigd dat hij met een paar fasallen oa zijn vrouw en evt advocaat tegelijkertijd een cyancalipil doorbijten en inslikken. Zoals het voorbeeld van zijn voorbeeld AH. Deze lafaard zal zich nooit laten opsluiten


  gemodereerd
 24. Deze moordenaar ddb is the devil himself.
  Ik heb zo een vermoeden dat hij een Houdini gaat doen.
  Net zo als zijn schoonzoon.
  In Cuba zijn ze veilig en beschermd.
  Alleen jammer dat ze die paarse ratten niet mee nemen.
  Zou voor heel Suriname een verademing zijn.


  gemodereerd
 25. @ JZwartmans , je hebt geluk de tv’s van tegenwoordig zijn plat , maar je kent de tv’s met glazen beeldbuis van eerder toch , ja dan wordt het een hele kluif
  maar je hebt gelijk bouterse zal hier niet in het gevang komen , want het proces van de decembermoorden zal pas eindigen als alle verdachten en rechters dood zijn , wie moet wie dan berechten
  wat nog zou kunnen is , dat de Nederlandse commando’s komen in maart weer een jungle training hier houden , en bouterse heeft ook nog een straf van 11 jaar aan zijn broek in Nederland , dat zij die bouterse kitnappen en meenemen naar Nederland en dat hij daar dan in de cel belandt , en dan is het een geslaagde oefening , want Suriname zal geen landgenoten uitleveren , deze regering maakt veel wetten , maar als je die wet van uitleveren niet veranderd , zal deze regering geen buitenlandse vrienden meer hebben


  gemodereerd
 26. Stoere opmerkingen van achter het toetsenbord, toen bouta met zijn makkers het militaire gezag uitoefende scheet heel Suriname in de broek,en ik weet het ik was in Suriname


  gemodereerd
 27. Haha is lachen al die meningen
  Al eeuwen gebeuren zulke taferelen
  Hoe denk gij dat sommige landen in de wereld het goed doen
  MOORD ,ROOF,,OPLICHTERIJ,BEDROG
  Noem maar op Dhr Bouterse is niet de eerste maar ook niet de laatste
  Het verleden kan je niet terug draaien
  Maar van leren om het beter te doen
  In dit korte leven
  ✌🏻


  gemodereerd
 28. Wat een schaamteloze vertoning van de rechters. Waarom konden ze niet meteen de uitspraak doen en de strafeis meteen in laten gaan?? De zoveelste toneelvoorstelling! Suriname zet zichzelf hiermee internationaal voor paal!
  Het democratisch rechtsysteem is een lachertje. Het volk heeft haar geloof hierin verloren. De nabestaanden staan al 40 jaar in de kou.
  Het is meer dan duidelijk dat deze moordenaar zich onaangetast voelt en boven de wet staat.
  Er is dan ook niemand in het land te vinden die de ballen heeft om iets te doen.
  Suriname, geen land om trots op te zijn, eerder om je te schamen dat je daar geboren bent!


  gemodereerd
 29. @ Mica , de ballen worden getoond . Geen enkele andere klote regering heeft dit kunnen doordrukken deze wel. Het is nooit goed!


  gemodereerd
 30. Wat een komediant, Roue, Dino en Ryan bij elkaar opgeteld kunnen hem niet evenaren.
  Dat hij de arrogantie toont om te zeggen dat hij niet gaat zitten, is dat een bevestiging van een deal of juist weer een laffe uitspraak om zijn hersenloze aanhangsels uit te lokken.
  @Wat, hoofdpijn om het land, boi dit slaat alles.
  Hij bedoelt dat hij buikpijn heeft van angst en diarree heeft.

  PG heeft gevangneming gelast, nu kijken wie sterk is, het justitieel apparaat of deze ellendige lafaard


  gemodereerd
 31. Beste mensen deze man gaat het gevang niet in , is het geen van jullie dan opgevallen hoe hij en zijn aanhang erbij liepen richting kroetoe oso. Het leek erop alsof het een oefening was, het leek eerder een gang naar een dede oso dan een kroetoe oso. Niet gezien kijk het dan terug op youtube of Wtk nieuws, allen liepen alvast in zwart witte klederdracht.


  gemodereerd
 32. ddb liep parmantig, grote stappen en zo fris als een hoentje, borst voor uit, schouders naar achteren getrokken, kin om hoog en keek door zijn zonnebril
  recht in de camara. In zijn hand zijn celehope en zijn piaman liep helemaal vooraan.

  Mij kunnen ze niets maken, mijn dag is goed
  en de zon verwarmt mijn heerlijk. Mek Den Kon Me Wakti Den. Ik was daar op 7 en 8 December 1982 niet aanwezig. Die bakki heeft mij mooi hiermee opgezadeld. De moorden waren toch op 9 December 1982 ? Op dat moment was bij mijn buiten vrouw bij dokter ruben lie pauw sam en mi ben bol a bakka, frin tikki lek young boy de poer manja na manjabon fu oom Ram.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES