dinsdag, juni 18, 2024
HomeUitgelichtBouw eerste kunstmatige eiland van Guyana vordert snel

Bouw eerste kunstmatige eiland van Guyana vordert snel

-

Does Travel - naar Suriname

De bouw van het eerste kunstmatige eiland van Guyana aan de monding van de Demerararivier vordert snel.

President Irfaan Ali heeft de vordering zojuist op zijn Facebookpagina bekendgemaakt en daarbij enkele foto’s geplaatst.

Volgens de president is het naar schatting 44 hectare grote megaproject een particuliere ontwikkeling voor een shore base ter ondersteuning van de olie- en gassector.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. guyana is goed bezig , deze regering zal achter de feiten aanlopen , ze moeten eerst 4 miljard USD schuld met ook nog 1 miljard rente die de vorige regering gemaakt heeft betalen , en die lachen nu in hun vuistje , nou regering santokhi stap op dan moet een andere regering het betalen


  gemodereerd
 2. Dit alles is mogelijk als de regeringsleiders niet corrupt zijn…..Surinaamse regering kan een voorbeeld nemen aan de Guyananese regering.
  Heb wat sollicitaties lopen in Guyana….hopelijk lukt het and I will pack my bundle and go šŸ™‚


  gemodereerd
 3. Ook Suriname zal een kunstmatige eiland voor de 3 en 5de Rijweg voor de Kust van Paramaribo moeten aanleggen, waardoor grotere schepen hierbij kunnen aanleggen en geen last hebben van de ondiepe vaargeul van de Surinamerivier..

  Ik heb dit al vaker aangegeven.

  We moeten niet kijken naar wat Guyana doet, maar naar het Surinaamse belang kijken en niet bang zijn voor de concurrentie. Van de drie Guyana’s, nl Engels Guyana, Nederlands Guyana en Frans Guyana is Nederland Guyana de beste plaats voor de kust van Suriname om een eiland diepzeehaven te hebben, oa de afstand van Nederlands-Guyana naar de EU is de kortste afstand, Suriname ligt ten opzicht van de Guyana Centraal en dit is ook beter voor Guyana en Frans-Guyana voor goederen om van hier te ontvangen en naar die landen verder te worden getransporteerd en omgekeerd. De kust van Frans-Guyana is helemaal ongeschikt voor een diepzee eilandhaven. Het beste resultaat en rendement is daarom dat Suriname haar eigen beleid maakt voor een eigen diepzee eilandhaven. We hebben een goede band met Nederland en als we te zijner tijd genoeg valuta hebben uit de olie-en gasopbrengsten moeten we dit plan dat ik vanuit ga nu al over wordt gediscussieerd op de ADEKUS, Faculteit Infrastructuur, waterbouwkundige werken/watermanagement dan in de prakrijk gaan uit voeren. En niet wanneer er pas valuta is dan pas gaan nadenken over een plan. Ik wil ook best mijn energie hieraan geven.

  Suriname moet naar haar eigen belangen kijken. Suriname is Suriname.

  Nederland, Rotterdamse Haven is de grootste haven van de EUen een vd beste van de EU, maar Belgiƫ een buurland van Nederland heeft ook in de haven van Antwerpen een grote en belangrijke haven in de EU. Ook UK en Duitsland en vele EU landen hebben grote zeehavens. Hiermee geef ik aan dat Suriname ook die weg moet bewandelen, haar eigen zaken en de concurrentie aangaan. Niets van samen werken. Het eigen belang dat is troef.

  Laat Guyana alvast het Acaraibied, begrenst door de Acaraigebergten, Corantijnrivier en de Coeroenirivier terug geven aan Suriname. Het is Surinaams grondgebied. Elke rivier heeft een oorsprong en een moning. De oorsprong van de Corantijnrivier begint bij de (Boven-) Corantijn in het zuiden en eindigt in het noorden in de monding in de Atlantische Oceaan. De hele breedte van de rivier is ook van de republiek Suriname bij de laagwaterlijn aan de oeverzijde Guyana.

  Surinamers moeten op hun eigen belangen letten. Op alle landmappen op het internet is de kaart van Suriname verkeerd afgebeeld. Het Acaraigebied met Tigri in is van Suriname.

  Ook in het zuidoosten van het grondgebied van Suriname, het gebied tussen de Litanirivier, Marowinirivier en de Tumuk Humakgebergte, dat Frankrijk meent dat het van hen is, behoort aan Suriname toe. Een nationale commissie onder leiding van de Tsaar/Czaar van Rusland had dit gebied aan Nederland gegeven in het jaar 1891. Bij de onafhankelijkheid op 25 November 1975 werd kreeg Suriname haar onafhankelijkheid en dus ook de gebieden in het zuidwesten Suriname en zuidoosten van Suriname van Nederland.

  Op alle kaarten van Guyana en op het Internet wordt de landkaart van Suriname verkeerd afgebeeld. Surinamers let op uw zaken en komt u daarvoor op. Ook Surinamers zijn zo dom dat ze vaak ook op hun websites de foute landkaart van Suriname op het internet geven.


  gemodereerd
 4. guyana is goed bezig , maar onze regering hier zit staatsbedrijven te steunen met belastinggeld en ze vertellen luchtkastelen over wat ze willen realiseren , deze regering is een flop


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES