zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMackoe wordt vandaag in vrijheid gesteld

Mackoe wordt vandaag in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

Gordon Mac-Donald, meer bekend als ‘Mackoe’, wordt vandaag op verzoek van zijn advocaat Derrick Veira door het Openbaar Ministerie in Suriname in vrijheid gesteld. Dit bevestigt Veira zojuist tegenover Waterkant.Net.

De raadsman gaf eerder aan de redactie te kennen dat hij de mening is toegedaan dat in deze zaak de aanhouding van zijn cliënt niet op juridische basis is gestoeld.

Mackoe werd op vrijdag 20 januari door een interventie eenheid aangehouden en wordt verdacht van overtreding van zes artikelen, die gerelateerd worden aan uitspraken die hij in 2022 gedaan zou hebben.

Volgens de Surinaamse politie zou hij de president, de vice-president, ministers, first lady, gezagdragers, VHP-toppers, en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar hebben beledigd en met de dood hebben bedreigd.

“Het blijkt dat mijn cliënt de gedane uitspraken publiekelijk had rechtgetrokken. Hij was in september 2022 reeds hiervoor aangehouden en na verhoor door afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heengezonden. Nu wordt dezelfde opname wederom gebruikt om hem in verzekering te stellen”, merkte Veira op.

“Kennelijk is de aanhouding en inverzekeringstelling van mijn cliënt niet op juridische basis gestoeld. Waarom wordt mijn cliënt voor de tweede maal voor hetzelfde feit aangehouden, terwijl hij zich publiekelijk had gecorrigeerd? Dit is de hamvraag die het Surinaamse Openbaar Ministerie dient te beantwoorden. Elke wettelijke mogelijkheid zal worden aangewend om mijn cliënt vrij te krijgen”, aldus Veira.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Zie daar.Hij heeft een baard en kan goed schelden.Onze volgende president.De vervanger samacca Oboma zit in de Assemblee al.


  gemodereerd
 2. @Edmerald

  Het Openbaar Ministerie had toch geen case dus is Makoe heengezonden.
  Het OM heeft zich kennelijk laten leiden door toppers op het Kabinet van de president.

  Vanaf het begin van de aanhouding van Makoe heeft de advocaat aangegeven dat deze aanhouding geen juridische grond had.


  gemodereerd
 3. Niemand weet wie de aangifte heeft gedaan.
  Het is niet dezelfde persoon die vorig jr de aangifte heeft gedaan.
  Wie is de gezagsdrager uit Nieuwe grond, die de klacht heeft ingediend. Nobody knows.
  Wie heeft die voice in de ether gegooid, een kabouter of zo.

  Het OM is in gebreke gebleven, want morgen doen één vd andere slachtoffers aangifte.
  Slap en zeer onprofessioneel! Wat een onkunde. Stagiaire of zo!

  Nu denken én die advocaat én die pikee dat ze het juist hebben.
  Hoever moet dit nog escaleren. Kapitale Delicten staat iedere keer voor paal op deze wijze.

  Er is voldoende juridische grondslag, het hele eiereten is dat die middeleeuwse wetten niet voldoen. Want volgens de Surinaamse OM, mag je nadat je excuses hebben aangeboden, hetzelfde feit straffeloos herhalen tot in de eeuwigheid 🙄.

  Primitieve zooi!


  gemodereerd
 4. Hele rare aktie. Ik zal blij zijn als deze regering weg is. De President en zijn gevolg zijn bijna gelijk aan God. Je word gestraft indien je geen respect toont. Respect moet verdiend worden. Dat bereik je niet door afstandelijk en arrogant te zijn…

  Mensen zoals mackoe verwoorden de bitterheid die er leeft onder de samenleving..! Zo grof hoeft het ook niet. Maar als vader des vaderlands behoor je te weten wat er leeft onder je mensen…


  gemodereerd
 5. Zoveelste blunder van het OM. Zodra het om een bepaalde politieke partij gaat, dan denkt het OM niet meer goed na.


  gemodereerd
 6. De hamvraag van het advocaatje is waarom zijn cliënt voor de tweede keer voor hetzelfde is aangehouden. Het hamantwoord is dat hij na verhoor door het KPS afd. kapitale delicten in 2022 is heengezonden. Deze griezel moest toen meteen opgesloten worden. Geen wonder dat jan en alleman de president en andere hardwerkende burgers gewoon voor vies en vuil uitmaakt. What the fuck ‘ hij heeft zijn uitspraken rechtgetrokken’? Amehoela?! Deze rat is vrijgelaten om zijn politieke kleur. Zijn onbeschofte actie zegt alles van zijn niveau. Enge griezel.


  gemodereerd
 7. Lieve en vooral intelligente Esmerald, de toekomst van ons aller Switi Sranang is in in jullie jongere handen.
  Go girl!


  gemodereerd
 8. dat vingertje wijzen van die paarse koe , zal hem een keer opbreken , wat een smerig vies ventje , maar dat worden ze allemaal die gatlikkers zijn van ddb


  gemodereerd
 9. @ Filia

  Helemaal met je eens 100% zelfs, als ik deze schrijft wordt
  het geplaatst. Erger nog ik wordt geblokkeerd, zoals nu het geval is. Alles wat ik schrijf moet ik melden, als nog wordt het niet geplaatst. ”Voor de redactie ben ik een boeman”.
  ”Name,s en face beleid handteren ze dan” what a f#ck.

  sari tori

  jacko


  gemodereerd
 10. debby wie bedoel jij met die criminelen met jas en das , noem namen of zijn het jou paarse vrienden die je liever niet noemt


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES