Aan de Marowijnestraat doodgereden jongetje rende plotseling de straat op

5

De 7-jarige voetganger Jamal Misidjan is zaterdagmiddag door een autobestuurster doodgereden aan de Marowijnestraat in Suriname.

De politie van het bureau Flora deed na de melding van een aanrijding tussen een auto en een voetganger ter hoogte van pandnummer 140 de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de voetganger Jamal die geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aan, meldt het Korps Politie Suriname.

Een reeds ingeschakelde ambulance moest onverrichterzake terugkeren. Een arts stelde officieel de dood van het eerste dodelijk verkeersslachtoffer van 2023 vast.

Gebleken is dat kort voor de aanrijding de 25-jarige autobestuurster S.C. over de Marowijnestraat reed. Zij kwam vanuit de richting van de Ramboetanstraat gaande naar de richting van de Watrakanoestraat.

Op een gegeven moment rende het jongetje zonder om op te letten uit een perceel de straat op met als gevolg de aanrijding. Het voertuig van S.C., die vermoedelijk met een hoge snelheid reed, heeft schade opgelopen aan de rechter portier en zijspiegel.

Het ontzielde lichaam van Jamal is in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen. De auto is eveneens door de politie in beslag genomen.

NPS-parlementariër Ivanildo Plein betreurt het dodelijk ongeval. Het raakt hem omdat hij keer op keer minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft gevraagd om drempels te plaatsen op de verschillende hoeken in de buurt.

“Mijn hart bloedt”, aldus Plein die al twee jaar met OW bezig is en zaterdagmiddag ook ter plaatse was. Buurtbewoners hadden eerder zelf drempels geplaatst, maar die werden op last van de overheid verwijderd.


5 REACTIES

 1. Zeder triest voor de familie en voor de bestuurder. In Nederland is de bestuurders strafbaar van een dergelijk incident. Als bestuurder moet je ten alle tijden kunnen ingrijpen als een persoon onverwacht voor de auto komt te staan.Men moet alert zijn. Dit houdt in dat je met gepaste snelheid moet rijden en dat men in een bewoonde buurt altijd rekening moet houden met plotseling overstekenede personen.
  gemodereerd

 2. Meneer plein, we gaan niet zielig doen toch? Denk je nou echt dat drempels dé oplossing is? De bestuurders moeten zich houden aan de door de wet vastgestelde snelheid. Als men niet als een wildebeest door de straten dendert, dan ontkom je niet aan een ongeluk, maar dan is de schade te overzien. Zielig dat het jongetje is overleden en wat een groot verdriet voor de familie. Jamal R.I.P. en familie sterkte.
  gemodereerd

 3. In reactie op wat Ivanildo plein stelt over verzoeken gedaan op de OW minister R. Nurmohamed, kan gesteld worden dat deze OW minister als figurant daar zit. Naar mijn mening 1 van de slecht functionerende ministers.
  Gaten, kuilen, kraters in nagenoeg alle primaire en secundaire wegen in Suriname. Kanalen dichtbegroeid en dus een slechte afvoer met alle lastige gevolgen bij een regenbui. Verkeersmeubilair, om het verkeer in goede banen te leiden op sommige plaatsen, all over in Suriname, ontbreken zoals deze OW minister, R. Nurmohamed, de visie ontbreekt om OW in Suriname te leiden.
  Ik doe geenszins aan politiek, maar het ministerie van Openbare Werken o.l.v. R. Nurmohamed, doet letterlijk niks, dat het in wezen zou moeten doen.
  Elke keer wanneer er gereden wordt over de straten van Suriname raakt de conditie, van de de slechte wegen, de ellendige gemoedstoestand!! Heel triest na al bijkans 3-jaren daar zitten!
  gemodereerd

 4. remco ben jij 10 jaar bouta vergeten , toen gebeurde er ook niets aan de wegen , o ja waar ndp dna leden woonden en de weg was niet geasfalteerd dan werd dat gedaan , maar alle andere wegen deed men ook niets op uit en van 2013-2015 was die parmessar van de ndp minister van OW , en nu heeft deze persoon een grote bek in het DNA en bij de media
  gemodereerd

 5. Wat, wat heeft ddb jouw zo aangedaan dat alles wat er hier in Su gebeurt de schuld van ddb is. heeft hij een van jouw dierbare in 1980 om het leven gebracht of is het gewoon haat, waarom deed jij niets hieraan je hebt toch 30 jaren gehad wat te doen voor dat ddb pres werdt. je kon toch ook voor hem werken als beveiliging en kon je daar ook iets hebben uitgehaald.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.