7-jarige doodgereden door automobiliste; DNA-lid pleit al jaren voor drempels

7
7-jarige doodgereden door automobiliste; DNA-lid pleit al jaren voor drempels

Het kindje dat vanmiddag werd doodgereden aan de Marowijnesraat in Suriname is de 7-jarige Jamal Misiedjan. Hij is de eerste verkeersdode van 2023.

De jongen werd ter hoogte van pandnummer 140 door een autobestuurster aangereden en heeft door de opgelopen verwondingen ter plaatse het leven gelaten, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

NPS-parlementariër Ivanildo Plein betreurt het dodelijk ongeval. Het raakt hem omdat hij keer op keer minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft gevraagd om drempels te plaatsen op de verschillende hoeken in de buurt.

“Mijn hart bloedt”, aldus Plein die al twee jaar hiermee bezig is en ook ter plaatse was vanmiddag.

Buurtbewoners hadden eerder zelf drempels geplaatst, maar die werden op last van de overheid verwijderd.


7 REACTIES

 1. Geen enkele drempel. We hebben al genoeg kuilen in de wegen. De autobestuurders moeten rustig rijden. Zij hebben een bewijs om deel te nemen in het verkeer. Gedraag je. De straten van Su zijn niet vr boven de 40/50 om te rijden. Drempels vertragen het werk van de ambulance en brandweer. Hoeveel drempels willen we dan?? Volksbuurten zitten vol kinderen, rijdt rustig.
  gemodereerd

 2. Mi begi jere. 7 jarige kind de straat oversteken, dan waar waren die ouders. Dus aub begin eerst de ouders OP te voeden dan drempels te plaatsen
  gemodereerd

 3. Sranansma no lob deng ptieng.
  Die weg is er altijd een geweest waar auto’s, vrachtwagens en bussen van links naar rechts uitwijken om de gevaarlijk geplaatste riooldeksels in het midden van de zuidelijke baan te vermijden.

  Zal er, nu er een kind is overleden, iets veranderen in de infrastructuur?
  Ik betwijfel het, het is een buurt met arme zwarte mensen. Het kan niemand iets schelen.

  En stop alsjeblieft met de onzin van het plaatsen van verkeersdrempels, dat soort denken legt echt het gebrek aan intelligentie en probleemoplossende vaardigheden bloot dat in het land aanwezig is.

  Begin met leren hoe een trottoir te bouwen.
  gemodereerd

 4. Drempels gaan noet helpen. Het roekeloos rijgedrag moet harder gestraft worden. Daarvoor moet het DNA lid pleiten…..minimale straf van 5 jaar als je door roekeloos rijden als iemand verongelukt.Zonder pardon. En als er ook nog alcohol/ drugsgebruik in het spel zit, minimaal 15 jaar, zonder pardon. Dan zal je zien dt het verkeer veiliger wordt. Het lijkt alsof er ju geen consequenties zijn voor verkeer overtreders.

  Sterkte aan de fam.
  R.I.P. little Angel
  gemodereerd

 5. Meneer Plein uw hart bloed niet, u moet zich schamen dat u nu politiek bedrijft door de dood van een 7 jarige kind hiervoor te gebruiken. De Surinamers moeten leren normaal rijden ,en hun rijgedrag aanpassen.Gecondoleerd en sterkte aan de familie.
  gemodereerd

 6. Dus m.a.w is de aminister zijn schuld? Er zijn genoeg drempels in die straat en ja de straat is geen speel plaats. Vrijdag avond rond half 8 renden 2 kinderen geschatte leeftijd van 4 en 6 de straat nog op om een bal te nemen die op de tegenovergesteld berm was beland. Kon ook fataal afgelopen zijn want gebeurde ook in een fractie van seconden. Het huis had een poort en was zeker 10 meter naar binnen vd straat en toch belanden ze op straat geen ouder was te zien. Ouders ung luku unu pikieng!😑
  gemodereerd

 7. Schuld ligt bij de overheid!

  Treedt gewoon eens een keer krachtig op tegen deze asociale verkeersovertreders.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.