zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Autoriteiten blazen vliegtuig op en vernietigen landingsbaan

VIDEO: Autoriteiten blazen vliegtuig op en vernietigen landingsbaan

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn nabij de Falawatrarivier in Sipaliwini een illegale landingsbaan en een onbeheerd vliegtuig op donderdag 12 januari onklaar gemaakt door het Justitieel Interventie Team (JIT) met ondersteuning van het Nationaal Leger. Dat gebeurde in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM). 

Bij nader onderzoek in het gebied stuitte het JIT op vrijdag 13 januari op 17 gallons kerosine. Het OM heeft deze vliegtuigbrandstof direct laten vernietigen. De gecoƶrdineerde actie van het JIT en het Nationaal Leger volgde op een tip over de aanleg van een airstrip. 

De piloot en de crew van het illegale vliegtuig zijn nog niet in beeld gebracht. Het vliegtuig kon niet overgevlogen worden naar Paramaribo omdat het schade had opgelopen tijdens het landen.

Het Openbaar Ministerie benadrukt opnieuw dat in het kader van de (trans)nationale drugscriminaliteit alle illegale landingsbanen zullen worden vernietigd. In 2022 zijn in opdracht van het OM vijf landingsbanen en 1 vliegtuig onklaar gemaakt.

Filmpje op ons Instagram kanaal:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Jammer dat ze het vliegtuig opgeblazen hebben. De SLM zou het vliegtuig goed kunnen gebruiken om naar Miami te vliegen, ipv die dure B737 te leasen tegen hoge kosten. Zo kunnen ze geld overhouden om de schuld van $75 miljoen af te betalen. Ook kunnen er dan geen ipbā€™ers mee in de business class.


    gemodereerd
  2. Waarom het vliegtuig vernietigen?
    Waarom niet veilen, dan is de opbrengst voor de staatskas, of anders voor de narcotica brigade.
    We zijn al zo arm, lijkt mij niet nodig aan kapitaalvernietiging te doen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES