zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Ramdin: “Vooruitzicht schuldherschikking Suriname met India positief”

Minister Ramdin: “Vooruitzicht schuldherschikking Suriname met India positief”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zegt dat het vooruitzicht ten aanzien van de schuldherschikking Suriname met India positief is. Dit zegt hij op basis van de reeds gepleegde inspanningen en een gesprek dat president Chandrikapersad Santokhi op 8 januari heeft gevoerd met minister Subrahmanyam Jaishankar van Buitenlandse Zaken van India.

De Surinaamse bewindsman zegt dat er over een aantal aspecten en knelpunten binnen de samenwerking is gesproken. Het belangrijkste daaruit voor Suriname is momenteel de schuldherschikking en de afhandeling daarvan. “Daar wordt heel positief naar gekeken vanuit de Indiase regering. Wij zijn in de finale fase van de afronding”, zegt minister Ramdin, die samen met president Santokhi is afgereisd naar India.

Tijdens die ontmoeting zegt de minister dat er meer gesproken zal worden over de politiek strategische samenwerking. “Wij hopen dat wanneer wij het statement vandaag zullen presenteren, we afspraken met India kunnen maken over het afrondingstraject,” aldus de BIBIS-minister.

Het is een overeenkomst tussen Eximbank India en het ministerie van Financiën van Suriname. De schuldherschikkingsovereenkomst zal dan ook op dat niveau afgehandeld moeten worden. Echter is hiervoor goedkeuring nodig van de Indiase ministeries van Financiën en van Buitenlandse Zaken. “De goedkeuring vanuit het ministerie van Financiën hebben we al. Nu rest nog de goedkeuring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Ramdin zegt ten aanzien van de schuldherschikking, dat hij denkt met goed nieuws huiswaarts te zullen keren. President Santokhi zal vandaag een onderhoud hebben met de Indiase premier Narendra Modi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Gelukkig en dan gaat dit land ook nog eens voor 50 miljoen US dollar in Suriname investeren. De verdragen met ontwikkelde landen leveren voor Suriname meer op dan de verdragen met landen waarvan men hard achter de oren moet krabben waarom er een verdrag met dat land is. Ik noem maar een paar voorbeelden; verdragen met Angola, Equatoriaal Guinee en Oeganda. Arme landen waar Suriname geen enkele band mee heeft.


  gemodereerd
 2. Deze gasten van de Coalitie zijn op leen tour ze zouden toch niet gaan lenen hadden ze aan het Volk beloofd


  gemodereerd
 3. Ik hoop dat deze man weet dst ze hem en de regering van Su als grote grapjassen zien. Iedereen weet dat jullie je eigen zak vullen en jokers zijn. Feesten jullie maar in India op kosten van de staat en houd je mond


  gemodereerd
 4. Als ZE Chan met z’n team zich niet inzette voor herschikking van de buitenlandse schulden die door de roversbende van didibrie gemaakt zijn, hadden al die Surinamers die steen en been klagen, van de honger geen ontlasting.
  Wtk stond vol van berichten die gingen over een business class snoepreisje, niemand heeft het over de herschikking van de schuld gehad. Typische Surinaamse mentaliteit, wel lenen maar betalen, ho maar…


  gemodereerd
 5. Blijkbaar heeft zijn gristen guru Harold Pultoo niks los kunnen peuteren van het Vaticaan.


  gemodereerd
 6. Als Ramdin een overeenkomst kan sluiten om 100.000 Indiërs te importeren om op het land te werken en kan zorgen voor de benodigde woningen en faciliteiten. Dan weet ik zeker dat het binnen enkele decennia afgelopen is met de armoede en achteruitgang in Su. Ik ben geen fan van Modi maar heb heel veel van de wereld gezien, waar indiers in hoge getallen aanwezig zijn en waardoor het uitstekend uitpakt met de ontwikkeling van betreffende landen. Zonder dat de nakomelingen getraumatiseerd zullen zijn, maar deze juist gaan profiteren van de positieve economische ontwikkelingen.


  gemodereerd
 7. positief zal wel betekenen dat er snel schulden afgelost moeten worden , wat ddb nooit gedaan heeft


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES