SuConnect.nl organiseert informatiemarkt voor studenten

2
SuConnect.nl organiseert informatiemarkt voor studenten

SuConnect.nl heeft afgelopen dinsdag een informatiemarkt georganiseerd voor studenten, die na hun middelbare school opleiding misschien een (vervolg)studie in Nederland willen volgen. 

SuConnect.nl is opgericht in december 2021 en is een platform samengesteld door verschillende organisaties in Suriname en Nederland. Hun doel is om te verbinden en informatie te geven, zodat Surinaamse studenten succesvol zijn in hun bachelor of masterstudie in Nederland.

Er wisselen best veel studenten van studierichting, of stoppen zelfs vroegtijdig met hun studie. Jammer, want dat draagt niet bij aan het vergroten van onze kenniseconomie. Met goede voorlichting en begeleiding zou dit niet hoeven, zegt Sven Hartman – Programmamanager van SuConnect.nl in Suriname. Zichtbaarheid van deze studenten helpt voor afgestudeerden die terug naar Suriname willen en hier op zoek zijn naar een baan. Ook omgekeerd voor organisaties in Suriname, die vacatures hebben.  

SuConnect.nl organiseerde haar eerste event van het huidig collegejaar in Clevia Park. Op deze locatie, in de natuur waren er verschillende area’s met activiteiten. Speeddating met stellingen, die aansloten op de beeldvorming over het studeren in Nederland. Hoe is het om in het donker uit huis te gaan en in het donker thuis te komen? 

Bij de infobooth kon je terecht voor informatie en veelgestelde vragen over het wonen en studeren in Nederland. Deze opgedane kennis was te gebruiken bij het maken van de quiz, waar je een mobiele telefoonhouder kon winnen.

Om goed – en eerlijk voorbereid te zijn op het studeren in Nederland, waren er fysiek en online Surinaamse studenten aanwezig, die hun ervaringen deelden met degenen die hen wellicht in de toekomst gaan volgen. Deze interactieve sessies brachten ook weer nieuwe vragen naar voren, wat tijdens een lekker patatje en drankje verder kon worden besproken. 


2 REACTIES

 1. de meeste studenten vallen af , door dat ze niet serieus bezig zijn met hun studie , dan maar terug naar Suriname , degenen die wel doorzetten en hun studie hebben afgerond komen niet terug naar Suriname , want hier in Suriname wordt je tegen gewerkt en het salaris is laag en in Europa kan je veel verdienen , nou gelijk hebben ze om daar te blijven
  Suriname heeft niets te bieden voor gestudeerde jongeren , hier zal je net als alle jeugd hier in de criminaliteit terecht komen
  gemodereerd

 2. @Wat

  “in Europa kan je veel verdienen”

  Amehoela… , je moet verder kijken dan je neus lang is!

  Je hebt ook veel meer verplichtingen en veel meer vaste lasten in NL.
  Belastingbetalen zal je tot je dood en zelf’s daarna krijgen de nabestaanden de naheffingen!
  Beetje zwart werken/taxi rijden is er niet bij!

  Huurwoningen zijn nauwelijks beschikbaar, asielzoekers gaan zelfs voor de eigen bevolking.
  Koopwoningen kan je helemaal als starter vergeten, te duur, voor dat geld koop je in Suriname half Paramaribo op.
  Dus dat wordt een kamertje van 3 vierkante meter waar je dan €500 per mnd. voor mag betalen.

  De stroom/gas kosten zijn vele malen duurder dan in Suriname!
  Nederland is een waterland, maar de waterkosten zijn Nederland in verhouding vele malen hoger dan in Suriname.

  Tevens, wordt er veel meer van je verwacht, zowel qua mentaliteit, inzet en gedrag!

  Eind van het liedje, als je de brains hebt om goed te studeren, kan je ook in SR een goede boterham verdienen, wel met de juiste studie natuurlijk en je hebt in SR meer leefgenot.

  In Nederland sta je om 06:30 bij de bushalte in de kou, om minstens 1,5 uur heen en 1,5 uur terug te reizen voor je werkt, als je geluk heb en de treinen geen vertraging hebben.

  Werktijden van ‘echte’ 38…40 uren, door weer en wind, of het nu -10 graden is of 30+ graden, maakt niet uit. Alles in hetzelfde werktempo, geen zielig gedoe!

  Dus niet even je neus laten zien en daarna weer terug in je hangmat klimmen is er niet bij!

  Als het regent en je haartjes mogen niet nat worden of koud is kan je niet thuis blijven!
  Als je even geen zin hebt om te werken, bestaat niet, je moet, contract = contract!

  Als je geld leent, of iets op afbetaling koopt en je betaalt niet tijdig terug, dan heb je een groot probleem en verzuip je na verloop van tijd in je schulden.

  Aan het eind van de rit het is niet zoals het lijkt dat het is.
  De euro’s groeien echt niet aan de boom.

  Je verdient meer maar als je alles doorberekent is het alleen weggelegd voor de rijkere studenten en zelfs die gaan huilen in NL van de idoot hoge kosten voor alles en nog wat.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.